top of page

WAAROM IS MARBELLA ZO'N GEWELDIGE LOCATIE?

Voor het geval u nog een extra rechtvaardiging nodig heeft waarom de Costa del Sol, en meer bepaald Marbella, zo'n geweldige locatie is, volgen hier een paar tips: Natuurlijk erken ik dat één maat nooit iedereen past en dat er enkelen zullen zijn die gewoon niets te doen, te zien, te proberen, te beleven of te proeven vinden in de Marbella regio; let wel, gezien de breedte van het aanbod, zullen dat er maar een paar zijn.


Laten we het hebben over de geografie.

De berg achter Marbella - plaatselijk bekend als "La Concha" (de Schelp) - verleent de stad - of is het toch een stad? - een uniek microklimaat dat misschien wel het beste van Europa is.

Aan weerszijden van de bescherming die La Concha biedt, is het weer onderhevig aan kleine veranderingen.

U kent de statistieken, maar het kan jaarlijks meer dan 320 dagen zon opleveren.

Daardoor is de levensstijl ontspannen, gevarieerd en vaak gewoonweg perfect, enkele van de vele redenen waarom de regio Marbella bekend staat als "het Californië van Europa". De kust is prachtig met fijner zand ten oosten van Marbella, maar het gebied heeft brede en weelderige stranden die zelfs de meest timide zonaanbidder in verleiding brengen.

Een tip, geniet van het strand vanaf de vroege ochtend en, nogmaals, in de late namiddag, maar het is misschien beter de zeer hete middagzon van de zomer te vermijden.


De stranden worden omzoomd door palmbomen, eucalyptusbomen en parasoldennen en af en toe een "chiringuito" op het strand - heerlijke plaatselijke restaurants waar vers gevangen vis wordt geserveerd - of meer verfijnde beachclubs met dagbedden, bediening en soms onstuimige zwembadfeesten. Het klimaat van Marbella biedt het hele jaar door de meest aantrekkelijke omstandigheden om te genieten.

Van november tot februari kan het op sommige dagen koeler en zelfs koud zijn, wanneer een licht pak sneeuw wordt waargenomen op de "Sierra de la Nieves" (Sneeuwbergen) hoog achter San Pedro de Alcantara - ten westen van Marbella - in de richting van Ronda.

Af en toe kan La Concha ook een herfst krijgen, die vaak wordt afgebrand door opwarmende dagtemperaturen. De lente is een van de mooiste seizoenen met bloeiende amandel- en kersenbomen en diepblauwe jacaranda's in juni, die de terugkeer verwelkomen van vele bezoekers die hun favoriete sport willen beoefenen, terwijl hun huizen in Edinburgh, Stockholm, Stuttgart of Warschau de kou van de winter nog aan het afschudden zijn.


Na de vertrouwde zomer brengen september en oktober een welkome terugkeer naar aangename dagtemperaturen met een groeiend menu van buitenactiviteiten en verleidelijke afleidingen. Als u gepensioneerd bent - ongeacht uw leeftijd - of gewoon een beetje ontspanning wilt in uw drukke schema, wordt u misschien aangetrokken door de geneugten van Golf.

Er zijn veel van de beste banen in Europa in en rond Marbella en op ongeveer 30 minuten rijden naar het oosten of westen.

U hoeft niet altijd lid te zijn en de greenfees zijn niet duur voor de starter die een paar lessen heeft gehad en zijn innerlijke Rory McIIroy wil oppoetsen. Als je Rafa's carrière op gravel of Roger op gras hebt gevolgd, zijn er tennisclubs in overvloed, inclusief de plaatselijke variant van padel tennis (een genot voor zelfs niet-tennissers).


Ook hier hoef je zelden lid te zijn, maar vaak zijn er banen met korting beschikbaar voor wie regelmatig komt. Paardrijden - vrijwel alle paardenactiviteiten springen, dressuur, polo - wat een geweldig middagje uit is, zelfs als u niet speelt - of crosscountry worden in de regio Marbella aangemoedigd. Zeilen, of het nu gaat om een spiegelboot, kite of windsurfer, een Hobie-catamaran of een oceaanschoener, de wateren bij Marbella vormen een overtuigend argument voor een leven op de golven. Boten Een van de meest betrouwbare gezegden die vaak aan de Costa del Sol wordt herhaald, is "de beste boot om te hebben is de boot van een vriend".


Ze zijn vaak duur in aanschaf en even duur in onderhoud met liggelden en reparaties.

Maar ik daag iedereen uit om niet te genieten van een middag in de open lucht en op zee.

Of het nu een jetski, een rib inflatable of een superjacht is. Een recente opmerking van een bewoner van de Costa del Sol, die zich bijna 10 jaar geleden met zijn vrouw vestigde nadat hij een bedrijf in het Verenigd Koninkrijk had verkocht en zijn "witgekalkte haciënda" had gekocht, compleet met uitnodigend zwembad van 8 bij 10 meter in Nueva Andalucia:

"We hebben nu kleinkinderen en als je de keuze hebt tussen nog een reis naar "Het Muizenhuis" in Florida of een paar weken spetteren in oma's achtertuin, kan ik je vertellen waar ze de voorkeur aan geven!

" Voor vakanties of lange weekenden is er alle reden om de familie te bezoeken. Voor verhuizende gezinnen is Marbella, naast het kwalitatief hoogstaande vastgoedaanbod, de thuisbasis van verschillende hoog aangeschreven en internationaal succesvolle privéscholen.

In combinatie met de levensstijl in de buitenlucht, de zekere wetenschap dat u de volgende generatie het beste geeft, biedt u en uw gezin een nieuwe kijk op goed leven.

U zult niet leven voor uw volgende vakantie, want u bent er al! Voor fijnproevers, weekjesmensen en degenen die hun drukke leven in Noord-Europa willen ontvluchten, zal het aanbod van spectaculaire gerechten, waaronder veel gespecialiseerde vegetarische en veganistische opties, van rustiek Spaans tot Noord-Afrikaans en Scandinavisch, tot de hoogten van mega-Michelinsterren niemand op zijn honger laten zitten. De laatste jaren is het culinaire aanbod in Marbella exponentieel gegroeid. Er gaat niets boven een landelijke wandeling in de bergen gevolgd door een mooie en voedzame lunch.

Een diner voor een knapperend haardvuur met heerlijke Spaanse wijnen is het perfecte tegengif voor de stress van het leven elders.


Voor wie wil feesten heeft Marbella een aantal uitstekende bars en clubs waar het heel gewoon is om bij het aanbreken van de dageraad te vertrekken. Voor iedereen geldt dat de openbare en particuliere gezondheidszorg beschikken over ultramoderne ziekenhuizen die zeer hoog aangeschreven staan en zich kunnen meten met die in elke Europese hoofdstad of grote regionale stad.

Wie op zoek is naar een bewuster bestaan, kan terecht in de groeiende retraite- en spacultuur die wordt aangeboden aan degenen die liever genieten van een rustiger Marbella. Mede dankzij de toewijding van Spanje aan de Europese Unie heeft de staat aanzienlijk geprofiteerd van de infrastructuur, de wegenstelsels met inbegrip van "peajes" of tolwegen maken het snel afleggen van redelijk lange afstanden tot een waar genoegen.


Waar anders kunt u met uw favoriete voertuig over de open weg rijden terwijl u wordt getrakteerd op prachtige uitzichten en spectaculair weer? De luchthaven van Malaga, van waaruit de maatschappijen jaarlijks de toename van routes en frequentie van hun diensten naar heel Noord-Europa lijken aan te kondigen, ligt op ongeveer 45 minuten afstand.

Ook de internationale luchthaven van Gibraltar, met zijn evoluerende reeks verbindingen, ligt op 45 minuten naar het westen. Malaga mag niet over het hoofd worden gezien, het is niet langer alleen de locatie van de luchthaven waar bezoekers rechtsaf of linksaf slaan op de N340 naar hun favoriete vakantiebestemmingen.

De stad wordt steeds vaker het Barcelona van het zuiden genoemd en is nu een cultureel centrum met musea en kunstgalerijen, een "Casco Antiguo" (oude stad) van Romeinse oorsprong en vol historische gebouwen die in verschillende stadia van renovatie verkeren. De laatste jaren is de aantrekkingskracht voor ondernemers in de regio Marbella/Malaga de nabijheid van een belangrijke Tech Hub die is voortgekomen uit het gevestigde TechPark van de universiteit.

Een synergetische benadering van ondernemerschap in combinatie met misschien wel de beste infrastructuur en levensstijl in Europa maakt het een no brainer om deze regio te kiezen voor de toekomst van uw gezin. Marbella's oude geschiedenis is een sleutel tot zijn blijvende aantrekkingskracht. Of het nu in Marbella zelf is of in de omliggende gebieden waar Romeinse overblijfselen en kunstvoorwerpen te zien zijn die getuigen van de oorsprong van de kust.

U zult duidelijk zien dat Marbella al veel langer bestaat dan de meesten verwachten.


Haar geschiedenis gaat veel verder terug dan het midden van de jaren 1950 toen de Marbella Club werd geopend en een nieuw soort toeristen naar de kust van de Middellandse Zee trok. De optocht van de paasprocessies mag u niet missen.

De rijkdom aan geschiedenis, architectonische en culturele ontdekkingen in Granada, Cordoba en Ronda zijn niet te vergelijken. Marbella wordt, vooral gedurende enkele zomermaanden, de thuisbasis van een zich steeds ontwikkelende live muziekscene.

Het Starlight festival trekt Spaans en internationaal talent aan.


De dominantie van het Starlight festival zal worden uitgedaagd door de recente komst van de gerenoveerde Marbella Arena, een zaal met 5000 zitplaatsen in de voormalige arena van Puerto Banus.

De Marbella Arena wordt geëxploiteerd door een dynamisch internationaal bedrijf met jarenlange ervaring in live-promotie en wordt omringd door een aantal restaurants uit verschillende keukens. Marbella ligt letterlijk op de weg van de muziek-, literaire en sportfestivals en vele andere culturele bezigheden van Gibraltar, en niet te vergeten het belastingvrije winkelen.

Gib's buurman, Sotogrande, ongeveer 30 minuten van Marbella, biedt enkele van de beste sportwedstrijden van het internationale Polo circuit in de "Santa Maria Polo Club".

Terwijl petrolheads kunnen genieten van zowel de motorraces in Jerez als van spannende rijervaringen op de vele kartbanen en het Ascari Racetrack. Voor de strandjutter zijn er naast Marbella's eigen stranden ook de schitterende Costa del La Luz, met zijn hippie vibe en oude stadjes Tarifa, Zahara de Los Atunes en Conil, met gewoonweg prachtige stranden en watersportcultuur.


Slechts een paar kilometer verder van Gibaltar zijn ze een bezoek meer dan waard en de beloningen zijn legio, waaronder - als het een heldere dag is - een mooi uitzicht op de bijna aanraakbare Noord-Afrikaanse kust.

In de winter is de Sierra Nevada boven Granada, op iets minder dan 2 uur rijden van Marbella, de plaats bij uitstek om te skiën en te genieten van het nachtleven. Voor de shopper, die liever ter plaatse blijft, heeft Marbella een aantal uitstekende winkels in het historische stadscentrum, in Puerto Banus en in het winkelcentrum "La Canada" waar veel favoriete internationale merken zijn gevestigd.

Naast Plaza Mayor, vlak bij de luchthaven van Malaga, is er een MacArthur Glen Designer Outlet Mall die kan wedijveren met Bicester, ten westen van Londen. Ik kan nog wel even doorgaan….

Marbella voldoet aan de meeste eisen, zoals degenen die het gebied kennen en liefhebben zullen bevestigen.

Als u nog niet in Marbella bent geweest maar in de verleiding bent gekomen, kom dan zelf kijken, u bent verzekerd van een zeer warm welkom.
Mocht u geïnteresseerd zijn in het aankopen van een woning of informatie wenst over wonen en kopen in de Marbella regio, dan zijn wij u graag van dienst.


Bezoek onze website HIER.


Spreek ons vandaag nog

We verwelkomen alle oproepen en vragen.


Stuur ons een bericht of vraag om u terug te bellen:

Via WhatsApp: +34 646 140 816 - Via email: info@eleganthomesmarbella.be


Elegant Homes Marbella

info@eleganthomesmarbella.be

ELEGANT HOMES #MARBELLA

Uw Belgische makelaar aan de Costa Del Sol

Σχόλια


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page