top of page

De meeste nieuwbouwwoningen staan te koop in drie plaatsen aan de Costa del Sol.

In de gemeenten Marbella, Benalmádena Costa en Estepona bevindt zich 72% van alle nieuwbouw, zoals aangegeven door het onderzoeksbureau Activum Real Estate Consulting in hun recentste rapport over de vastgoedsituatie in Andalusië. Tot en met mei (2023) zijn er meer dan 3.100 nieuwe woningen verkocht, alleen overtroffen door Madrid, Barcelona en Alicante. Deze verkoopaantallen overtreffen het gemiddelde van eerdere jaren en suggereren een opwaartse trend op de lange termijn.

Uit het rapport blijkt dat de verkoop van nieuwbouwhuizen in de provincie Málaga tussen 2018 en 2021 consistent is toegenomen, met in 2022 een hoogtepunt van 4.134 verkochte woningen. Ondanks een daling van 24% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, blijven de verkopen in 2023, met 3.108 eenheden, de resultaten van eerdere jaren overtreffen.


Volgens het rapport heeft de provincie Málaga nu 37% meer nieuwbouwwoningen beschikbaar dan acht maanden geleden, terwijl het aantal woningen op de bestaande woningen markt met 15% is gedaald. Meer dan 70% van het totale aanbod aan nieuwbouw bevindt zich in Marbella, Benalmádena Costa en Estepona. Dit suggereert, zoals de studie benadrukt, een opwaartse trend in de bouw van nieuwe woningen in deze regio’s.


In Málaga ligt de gemiddelde prijs per vierkante meter van nieuwbouw volgens de website Idealista op 3.049 euro. De toenemende aantrekkingskracht op investeerders en zon- en strandliefhebbers heeft bijgedragen aan deze prijsstijging.


Aan de westelijke Costa del Sol is de prijs voor nieuwbouw 3.332 euro per m². Deze streek, beroemd om haar adembenemende landschappen, schitterende stranden en luxueuze vastgoed, spreekt kopers aan die uitzonderlijke exclusiviteit nastreven.


Daarentegen is aan de oostelijke Costa del Sol de prijs per vierkante meter van nieuwbouw wat vriendelijker, met een bedrag van 2.298 euro/m².


Bent u ook op zoek naar een nieuwbouwappartement aan de Costa Del Sol, bezoek HIER onze website.


Spreek ons vandaag nog

We verwelkomen alle oproepen en vragen.


Stuur ons een bericht of vraag om u terug te bellen:

Via WhatsApp: +34 646 140 816 - Via email: info@eleganthomesmarbella.be


Elegant Homes Marbella

ELEGANT HOMES #MARBELLA

Uw Belgische makelaar aan de Costa Del Sol

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page