top of page

Stijgende energieprijzen maken tweede verblijf in Spanje interessanter.

MARBELLA – De verkoop van Spaanse woningen aan Belgen bereikte in de eerste helft van 2022 de hoogste piek ooit volgens de statistieken van de vereniging van Spaanse notarissen. De recente prijsstijgingen van energie zorgen ervoor dat er niet meteen een daling in de aankoop van Spaans vastgoed door Belgen te verwachten is, stelt Elegant Homes Marbella.


Dé vastgoedspecialist voor Spanje kreeg het net als andere makelaars erg druk na de lockdowns van de covidcrisis. Een tweede verblijf in Spanje werd extra aantrekkelijk. Mensen wilden meer gaan genieten van het leven, dat steeds al goedkoper was in Spanje, en thuiswerken geraakte volledig ingeburgerd. Ondanks de recente stijging van de woningprijzen, veroorzaakt door vertraagde bouwprojecten en schaarste van panden, verwacht Elegant Homes Marbella geen daling in de verkoop aan Belgen komende winter.


De prijzen van energie swingen bij ons de pan uit en het belooft een dure winter te worden, ondanks de tegemoetkomingen van de overheid. In Spanje is het leven een stuk goedkoper, legt Marleentje Temmerman van Elegant Homes Marbella. uit: ‘Met een gemiddelde van 6 uren zon per dag van november tot februari zijn de temperaturen heel aangenaam. In de nieuwbouwwoningen met kamerhoge dubbele beglazing hoef je ’s winters de verwarming niet vaak te gebruiken. De energieprijzen zijn hier de jongste jaren hetzelfde gebleven, want veel eigenaars hebben een vast energiecontract. Daarbij komt dat ook de consumptieprijzen in de winkels, restaurants en bars een stuk lager liggen dan in België.’


Na een eerdere btw-verlaging op elektriciteit kondigde de Spaanse regering gisteren een verlaging van de heffing op aardgas aan van 21% naar 5% (1% lager dan bij ons), voorlopig tot 31 december 2022.


Volgens de statistieken van de vereniging van Spaanse notarissen bereikte de verkoop van Spaanse woningen aan Belgen in de eerste helft van 2022 de hoogste piek ooit. Belgen kochten in het vorige kwartaal 1.175 woningen, maar liefst 13 woningen per dag in Spanje. Dit is een stijging van +63.6% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen de verkoop weer het normale niveau van 2018-2019 bereikte. Voorlopig lijkt er volgens Elegant Homes Marbella dus nog geen sprake van een kerende tendens.


Over Elegant Homes Marbella

​Het Belgische vastgoedkantoor Elegant Homes Marbella bestaat al 20 jaar en heeft als missie ‘uw droom in Spanje’ waar te maken. Dankzij deze jarenlange ervaring en de zeer persoonlijke omgang met bouwpromotoren en klanten mag Elegant Homes Marbella zich gerust dé vastgoedspecialist voor de regio Marbella en omstreken noemen. Meer informatie en aanbiedingen lees je HIER.


Spreek ons vandaag nog

We verwelkomen alle oproepen en vragen.


Stuur ons een bericht of vraag om u terug te bellen:

Via WhatsApp: +34 646 140 816 - Via email: info@eleganthomesmarbella.be


Elegant Homes Marbella

ELEGANT HOMES #MARBELLA

Uw Belgische makelaar aan de Costa Del Sol

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page