top of page

HOE JE VAKANTIE VERHUUR IN SPANJE TE OPTIMALISEREN?

Als je wil genieten van maximale huurinkomsten, investeer je best in een nieuw of gerenoveerde woning op een goede locatie. Als je dan ook nog eens een marktconforme huurprijs vraagt, haal je waarschijnlijk het meeste rendement uit je vastgoedbelegging. Je huis verhuren drukt de kosten en op lange termijn kan je zelfs je investering terugverdienen.


We helpen je graag op weg met 8 deskundige tips om je rendement te optimaliseren.


1. REGIO

Om het beste rendement te kunnen behalen, moet je in de juiste regio gaan investeren, eentje die een zo lang mogelijk toeristenseizoen kent. Op deze manier heb je een maximale bezettingsgraad van je vakantiewoning en haal je het maximale rendement. Dat is waar het om draait.


2. IS DIT IETS VOOR JOU?

Denk op voorhand goed na of investeren in een vakantiewoning in Spanje echt iets voor je is! Bij het aankopen van vastgoed in Spanje heb je toch enkele eenmalige bijkomende kosten. Investeren in vastgoed doe je dus best op de lange termijn (>7 jaar).


3. BESCHIKBAARHEID VOOR VERHUUR

Hoe groter de beschikbaarheid voor verhuur gedurende het jaar, hoe groter het mogelijke rendement is. Leven in huis is ook goed voor je woning. Een leegstaand huis verwaarloost snel en vermindert in waarde en kwaliteit. Bovendien verhoogt leegstand het risico op vandalisme en inbraken. Huurders zijn dus goed voor je portemonnee én je pand.


4. KWALITEITSVOLLE FOTO’S

Voorzie kwaliteitsvolle foto’s van je vakantiewoning door een professionele fotograaf. Een foto zegt meer dan 1000 woorden! Een virtuele rondleiding kan een bijkomende troef zijn. Omschrijf duidelijke de troeven van jouw vakantiewoning en de omgeving. Laat je creativiteit zijn gang gaan en verkoop jouw ervaringen.


5. PRIJSSTRATEGIE

Bepaal een goede en doordachte prijsstrategie. Hou hierbij ook rekening met je vaste kosten zodat je niet aan een té lage prijs gaat verhuren. Hou rekening met de verschillende seizoenen en pas je tarieven hiernaar aan. Check ook even de feestdagen, zowel bij jou in de buurt als in de landen van potentiële klanten, aangezien zij op die data op vakantie kunnen. Het is ook belangrijk om de concurrentie en hun trackrecord te analyseren. Er zijn diverse tools op de markt, zoals "Market Navigator", die jou helpen jouw prijsstrategie snel en gemakkelijk te analyseren en voor te bereiden. Wanneer je een marktconforme huurprijs wilt hanteren dan is het interessant om je huis af en toe eens op te frissen en/of te vernieuwen.


6. CREËER EEN EIGEN WEBSITE EN ONLINE ADVERTEREN

Maak een eigen website om reclame te maken voor jouw vakantiewoning. Een direct verkoopkanaal en een boekingssysteem zijn een toegevoegde waarde. De klant is op zoek naar communicatiekanalen waar hij snel en direct vragen kan stellen. Het kan de zaken stimuleren en boekingen helpen te vermenigvuldigen. De website moet goed gestructureerd zijn. Het is de belangrijkste informatiebron voor jouw potentiële klant. Ook via sociale media kun je heel wat mensen bereiken. Vergeet echter ook niet het belang van online adverteren. Laat jouw succes niet afhangen van één of twee kanalen. Het is belangrijk om te diversifiëren. Zorg voor minimaal vier of vijf advertenties op verschillende portalen. De ene al met een groter bereik, zoals Booking.com, Airbnb enz. dan de andere.


7. ACTIVEER "ONMIDDELLIJKE RESERVERING"

Reserveren op aanvraag: Als je de optie "onmiddellijke reservering" niet op alle kanalen hebt geactiveerd, doe dit dan zo snel mogelijk. Door deze optie te implementeren bekom je een hogere conversieratio, die zelfs kan oplopen tot 30%! "Last minute" boekingen zijn volgens de laatste reistrends de nieuwe mode.


8. VERHUURMAKELAARS

Het inschakelen van een verhuurmakelaar zoals ELEGANT HOMES MARBELLA kan je ontzettend ontzorgen. Je hebt één aanspreekpunt en zij regelen voor jou de verhuur, de schoonmaak, intake en eventuele (nood) reparaties. Dankzij professionele verhuur- en onderhoudspartners houdt er bovendien altijd iemand een oogje in het zeil en wordt je pand professioneel schoongemaakt.


Conclusie: De Costa Del Sol biedt uitstekende verhuur mogelijkheden: de kustregio heeft heel wat te bieden en bovendien kun je je woning in elk seizoen verhuren, want zowel in de zomer als in de winter geniet je van milde temperaturen door het gematigd klimaat. Je vakantiewoning succesvol verhuren hangt af van meerdere factoren: locatie, uitzicht, aantrekkelijk interieur, commercialisering van de woning via verschillende websites, beheer, opkuis etc.


Spreek ons vandaag nog

We verwelkomen alle oproepen en vragen.


Stuur ons een bericht of vraag om u terug te bellen:

Via WhatsApp: +34 646 140 816 - Via email: info@eleganthomesmarbella.be


Elegant Homes Marbella

ELEGANT HOMES #MARBELLA

Uw Belgische makelaar aan de Costa Del Sol


Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page