top of page

De aantrekkingskracht van de Costa Del Sol

De aantrekkingskracht van de 'Costa Del Sol'

De aantrekkingskracht van de 'Costa Del Sol bestaat 25 jaar en heeft als missie ‘uw droom in Spanje’ waar te maken. Vastgoedexpert Elegant Homes Marbella is zich uitstekend bewust van wat de Belgische koper van Spaans vastgoed vandaag wil, wat precies het aanbod in de markt is en welke de voorwaarden zijn om na de verkoop een tevreden klant te hebben. Dankzij 25 jaar ervaring en de zeer persoonlijke omgang met klanten mag Elegant Homes Marbella zich gerust dé vastgoedspecialist voor de Costa Del Sol noemen. Elegant Homes Marbella kijkt met voldoening naar de grandioze evolutie die zich in het jongste decennium op de Spaanse vastgoedmarkt heeft voorgedaan, waardoor Elegant Homes Marbella er vandaag de beste prijs-kwaliteitverhouding kan bieden voor een tweede verblijf.

​Terwijl 2020 volgens de pas gepubliceerde jaarcijfers van de Vereniging van Spaanse Notarissen een daling van de Spaanse vastgoedverkoop vertoont, verwacht Elegant Homes Marbella verder in 2021 een forse inhaalbeweging van de aankoopintentie van Belgen.

Elegant Homes Marbella

De Vereniging van Spaanse Notarissen publiceerde zopas de jaarcijfers van 2020. De totale Spaanse huizenmarkt (alle woningen) kende een daling van 15,2% ten opzichte van 2019 en volgens de cijfers van het Spaanse Nationaal Instituut van de Statistiek was de daling het grootst in de Costa Blanca, de Balearen en de Costa del Sol. De Belgen kochten volgens de Spaanse notarissen in 2020 16,5% minder woningen in Spanje dan het jaar ervoor, toch nog goed voor gemiddeld 8,32 Belgische aankopen per dag, meestal tweede verblijven. Vandaag, begin 2021, bemerkt Elegant Homes Marbella een verhoogde interesse van Belgen voor Spaanse vastgoed. ‘De markt anticipeert op het vooruitzicht om binnenkort opnieuw te kunnen reizen en de vraag bij Elegant Homes Marbella als de vastgoedspecialist voor Spanje is momenteel erg hoog’, verklaart Leen Vermeulen. ‘Wij verwachten een forse inhaalbeweging van de aankoopintentie zodra reizen naar de Spaanse costa’s weer toegelaten is’. ​

Vanaf het begin kon Elegant Homes Marbella vaststellen dat de Belgen het liefst naar de regio Costa Del Sol komen omwille van het aangename klimaat ook ’s winters en de korte reistijd. Op amper 2,5 uren vliegen naar de luchthaven van Malaga, de optimale bereikbaarheid van het tweede verblijf. Vandaag ziet het Spaanse woningaanbod er helemaal anders uit dan in de beginjaren. De lokale bouwpromotoren hebben lessen getrokken uit de Spaanse vastgoedcrisis. Waar vroeger een wildgroei van projecten heerste, is er vandaag een betere infrastructuurplanning. Er is een totaalproject en er wordt in fases gebouwd naarmate de verkoop vordert. Er zijn beperkingen voor hoogbouw, ruimte voor sportfaciliteiten en groenzones.


Weten wat de Belgische koper wil

Elegant Homes Marbella, verklaart over de recente evolutie van de Belgische klantbehoefte: ‘Opvallend is dat de Belg vandaag voornamelijk interesse heeft voor nieuwbouw, kwaliteit en duurzaamheid. In opmars zijn de vakantieresorts, die de kopers de materiële en financiële meerwaarde van stijlvol wonen met veel ruimte, uitgebreide faciliteiten en een uitstekende service bieden, zodat de vakantie al begint bij aankomst en de ontspanningsmogelijkheden eindeloos zijn. In de huidige context van COVID-19 verlangen mensen naar een eigen plek om te verblijven met een hoge graad van veiligheid, veel ruimte, groen en privacy, weg van de massa.’

Het is voor Belgen belangrijk dat er iets te beleven is, wat niet moeilijk is aan de Spaanse costa’s, van de kleine badplaatsen tot de bruisende steden vol lifestyle, zoals Mijas, Marbella en Estepona. Belgen zijn steeds weer aangenaam verrast hoe goedkoop het leven in Spanje is, wat ze toelaat volop te genieten. De liefde tussen Spanjaarden en Belgen aan de 'Costa Del Sol' is dan ook al jaren wederzijds.


De juiste woning voor de juiste prijs

Na de vastgoedcrisis heeft de Spaanse markt zich weten te stabiliseren en zijn de prijzen opnieuw gestegen. Er is al een hele tijd grote interesse van buitenlandse investeerders, mede door de lage rente en het aantrekkelijke rendement van een vakantiewoning. Het is te verwachten dat mensen post-COVID voor een langere periode in een vakantiewoning gaan verblijven, omdat werken op afstand tot het nieuwe normaal zal behoren. Dit zal het persoonlijk genot en ook het rendement van verhuur verhogen.

Niettemin kan je voor een prijs tussen 250.000 en 450.000 euro in Spanje al een prachtig nieuwbouwappartement met een mooie ligging kopen. Volgens Elegant Homes Marbella is dit de meest populaire prijscategorie, maar Elegant Homes Marbella adviseert correct volgens het beschikbare budget, want ook voor een lagere prijs vind je al degelijke appartementen. Ga je naar de hogere categorie, dan heb je een ruime keuze uit moderne luxevilla’s, al dan niet op een resort gelegen.

De sterke persoonlijke band met Spanje en met de klant

Elegant Homes Marbella kent niet alleen de weg in Spanje naar plekjes waar het leuk vertoeven is, ook zijn zij al 25 jaar heel goed gekend bij lokale bouwpromotoren, advocaten en notarissen. Wie bij Elegant Homes Marbella informatie vraagt over een tweede verblijf, ontvangt volledige en correcte informatie over alles wat komt kijken bij het kopen in Spanje. Na een assessment op basis van het persoonlijk profiel en de wensen van de potentiële klant wordt een bezichtigingstrip op maat uitgewerkt. Geïnteresseerde kopers worden persoonlijk begeleid en krijgen ter plaatse een goed beeld van het wonen in Spanje, zowel door het bezoek aan vakantiewoningen als de ontdekking van de streek volgens hun persoonlijke interesses en het opsnuiven van de couleur locale.

Elegant Homes Marbella zorgt tot slot als Nederlandstalige vertrouwenspersoon voor een grondige legale check van het pand en voor de volledige aankoopbegeleiding met een Belgische en Spaanse advocaat en notaris ter plaatse. Dit is het sluitstuk om ‘uw droom in Spanje’ waar te maken, opdat achteraf geen onaangename verrassingen kunnen opduiken.


Spreek ons vandaag nog

We verwelkomen alle oproepen en vragen.

Stuur ons een bericht of vraag om u terug te bellen:

Via WhatsApp: +34 646 140 816 - Via email: info@eleganthomesmarbella.be


Elegant Homes Marbella

ELEGANT HOMES #MARBELLA

Uw Belgische makelaar aan de Costa Del Sol

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page