top of page

BELGISCHE CHECKLIST VOOR EEN VASTGOED AANKOOP IN SPANJE IN 2022.

BELGISCHE CHECKLIST VOOR EEN AANKOOP IN SPANJE IN 2022.


De vastgoedsector in Spanje is vandaag in een stroomversnelling gekomen. De trend naar tweede verblijven in resorts was al even op gang, maar het aantal nieuwe projecten evenals de verkoop ervan boomt momenteel in Spanje. Samen met de comforteisen van de kopers stijgen ook de verkoopprijzen. Is dit verwonderlijk gezien de toegenomen interesse na de lockdowns in eigen land? Belgen en andere Europeanen weten beter wat ze willen, dat is genieten - en ze willen het nu.

​Daarnaast zijn er de inflatie, de stijgende energieprijzen, de negatieve rente op spaarrekeningen en de mogelijke huuropbrengst, die Belgen overtuigen van de waarde om nu in Spaans vastgoed onder de zon te investeren.

Marleen Temmerman, bestuurder van Elegant Homes Marbella, dé Belgische specialist voor tweede verblijven in Spanje, ziet geïnteresseerde kopers eind 2021 met een redelijk vaste checklist aankomen en zet op basis hiervan de trends voor 2022 op een rij.


'Belgen en andere Europeanen weten beter wat ze willen, dat is genieten - en ze willen het nu. ​Daarnaast zijn er de inflatie, de stijgende energieprijzen, de negatieve rente op spaarrekeningen en de mogelijke huuropbrengst, die Belgen overtuigen van de waarde om in Spaans vastgoed onder de zon te investeren.'


​'Ze kopen met als hoofddoel om zelf te genieten van de Spaanse zon en de ontspannen levensstijl, maar meer dan de helft van de Belgische kopers geeft aan dat ze het pand ook deels wensen te verhuren voor de mooie opbrengst'.


​‘Daarom zoeken ze naar ruime en luxueuze nieuwbouwappartementen en -villa’s die gelegen zijn in een resort met ontspanningsfaciliteiten op wandelafstand, in een levendige en vlot bereikbare Spaanse regio.


1. Vlotte bereikbaarheid

Omdat mensen vaker willen komen genieten, speelt de bereikbaarheid vandaag nog meer een rol in de keuze van de regio voor de aankoop van een tweede verblijf. Het merendeel van de Belgen kiest voor de regio van de Costa Del Sol, omdat er een ruime keuze aan betaalbare vluchten is naar de luchthaven van Malaga op amper twee uur en 30 minuten vliegen van Antwerpen, Brussel en Oostende.


2. 'Leven' in de winter

Mensen vragen een voorstel van een tweede verblijf op een locatie waar het ook in de winter levendig is. In Spanje komen de mensen buiten ’s avonds. Het grote voordeel van de Costa Del Sol dat er ’s avonds een gezellige drukte heerst, ook in de week. Belgen kiezen graag voor deze regio omdat ze zeker zijn sfeer te vinden.


3. Faciliteiten vlakbij

De aanwezigheid van infrastructuur binnen handbereik is belangrijk geworden. Mensen zoeken resorts op omwille van de waaier aan de faciliteiten op wandelafstand, met onder meer restaurants, een fitness, tennis- en padelclub, een golfbaan en wellness. Wanneer ze niet in een resort kopen, willen ze op z’n minst bars, restaurants en een supermarkt vlakbij.


4. De investering

Als gevolg van de inflatie en de negatieve rente op spaarrekeningen gaan mensen op zoek naar alternatieve investeringen. 'Ze kopen met als hoofddoel om zelf te genieten van de Spaanse zon en de ontspannen levensstijl, maar meer dan de helft van de Belgische kopers geeft aan dat ze het pand ook deels wensen te verhuren voor de mooie opbrengst', stelt Marleen van Elegant Homes Marbella. De inflatie en de stijgende energieprijzen deze winter overtuigen nog meer mensen om een tweede verblijf onder de Spaanse zon te kopen.


5. Luxe en alles-erop-en-eraan

Mensen weten wat ze willen en dat is genieten. Ze willen minstens hetzelfde comfort als thuis. Villa’s en ook appartementsgebouwen zijn niet meer saai, maar hebben een bijzonder design, een indeling op maat en een aantrekkelijke luxueuze afwerking. Deze liggen vaker in een groene en mooi aangelegde omgeving.


6. Veel ruimte

Nieuwbouwappartementen zijn in trek omdat ze vandaag ruimer en met meer comfort worden gebouwd. Hedendaagse appartementen hebben een grotere oppervlakte, brede livings, een open keuken, meerdere slaapkamers en badkamers, een aparte ruimte om te telewerken. In de omgeving is ruimte om te wandelen en te sporten.


7. Buitenleven

Uit het hedendaagse aanbod in Spanje kiezen mensen graag woningen met hoge ramen en dus veel lichtinval. De omgeving wordt binnengehaald. Bovendien kiezen ze voor grote terrassen en dakterrassen waar ze kunnen buiten leven. Een zwembad, privé of gemeenschappelijk, is uiteraard een must. Het terras wordt vandaag ingericht als een tweede leefruimte in openlucht, compleet met pergola, lounge zitmeubilair, sfeerverlichting, buitenkeuken, jacuzzi, chill-out zones, soms zelfs een putting green.


Klik HIER voor je GRATIS digitale brochure DE ULTIEME CHECKLIST VOOR EEN AANKOOP IN SPANJE IN 2022.


Stuur ons een bericht of vraag om u terug te bellen:

Via WhatsApp: +34 646 140 816

ELEGANT HOMES MARBELLA Office: +34 951 569 340 Mobile: +34 646 140 816 België: +32 472 055 262 Email : info@eleganthomesmarbella.be Web: www.eleganthomesmarbella.be


Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page