top of page

Spanje verwelkomt toeristen weer!

Spanje verwelkomt toeristen weer!

Sinds begin mei worden de lockdown regels in Spanje langzaamaan versoepeld. Beetje bij beetje krijgen Spanjaarden hun normale leven terug. De Spaanse premier Pedro Sanchez heeft eind mei tijdens zijn toespraak aangekondigd dat buitenlandse toeristen per 1 juli weer welkom zijn in het zonnige Spanje.

Reizen naar Spanje

Zondag 21 juni eindigt de noodtoestand in Spanje, en daarmee komt er een einde aan het de-escalatieproces. Vanaf 22 juni mogen Spanjaarden weer vrij door heel Spanje reizen. Vanaf 1 juli mogen buitenlandse reizigers en vakantiegangers weer naar Spanje reizen. Let wel, deze data zijn momenteel bekend en kunnen nog wijzigen.


Voor het reizen naar Spanje wordt er gekeken naar de gezondheidssituatie in het land waar mensen vandaan komen, en waar de toeristen naartoe willen in Spanje. De Spaanse autoriteiten treffen voorbereidingen om het toerisme te controleren en in goede banen te leiden. De Spaanse regering wil dat het snel afgelopen is met de beperkende maatregelen, aangezien de Spaanse economie voor 12% uit de toerismesector bestaat. Naar verwachting zal de toerismesector dit jaar tussen de 90 en 125 miljard euro verlies lijden.


Naar verwachting zullen Balearen en de Canarische eilanden als eerste toerisme toestaan, aangezien hier de gezondheidssituatie heel positief is.


Maatregelen toeristische sector

De toeristische sector is druk bezig met het treffen van maatregelen om te zorgen dat de kans op besmetting minimaal is, en je veilig naar Spanje kan. Hygiënische maatregelen, minder hotelgasten en minder klanten in restaurants en bars, zijn enkele sancties die de Spaanse regering neemt. Naar verwachting zullen vooral kleinschalige accommodaties hiervan profiteren. Het is raadzaam om deze kleine accommodaties eerst te bellen, alvorens je een reservering maakt.


Corona-maatregelen

In Spanje is het vanaf 21 mei verplicht om een mondkapje te dragen op plaatsen en momenten waarin de social distance niet gehanteerd kan worden. Te denken valt aan kleine gesloten ruimtes, het openbaar vervoer, vliegtuigen en momenten waar veel mensen bijeenkomen.


Social distance (in het Spaans: Distancia Social) is de fysieke afstand tussen personen. Het is hierbij zaak om afstand te houden van andere personen, om zo mogelijke besmetting met het Corona virus te voorkomen. En een afvlakking van de curve in werking te stellen. Het is zaak om af te zien van het geven van een hand, kus en het omarmen van mensen. In Nederland is de norm om 1,5 meter afstand van mensen te houden op straat, tijdens kleine bijeenkomsten, in supermarkten en in het openbaar vervoer. Spanje hanteert een norm van 2 meter. Aangezien de Corona-maatregelen in ontwikkeling blijven, is het raadzaam om voor vertrek de meest actuele maatregelen te bekijken.


De best deals aan de Costa del Sol

Nu het weer mogelijk wordt om naar Spanje te reizen, komen de feitelijke vragen en bezichtigingen van onroerend goed weer opgang. Het huidige woningaanbod bestaat momenteel uit moderne en luxueuze appartementen en penthouses in populaire plaatsen aan de Costa del Sol. Maar ook voor eigentijdse woningen in groeiende woonwijken moet je bij ELEGANT HOMES MARBELLA zijn. Bekijk ook eens onze nieuwbouwwoningen en vakantie en lange termijn huurwoningen. Dit zijn namelijk de beste woningdeals aan de Costa del Sol in populaire kustgebieden, tegen ongekend lage prijzen.


Klik HIER voor onze nieuwbouwwoningen

Klik HIER voor onze vakantiewoningen lange termijn huurwoningen


Elegant Homes Marbella ☎️ + 34 646 140 816 ☎️ + 32 472 055 262 📧 info@eleganthomesmarbella.com 🖥️ www.eleganthomesmarbella.com 🖥️ www.verhuurinmarbella.com

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page