top of page

Als Brussel geen beslissing neemt over openen luchtruim doet Spanje dat.

Als Brussel geen beslissing neemt over openen luchtruim doet Spanje dat.

MADRID – Op 13 mei moet de Europese Commissie (EC) een beslissing nemen over het wel of niet en op welke wijze het luchtruim binnen de Europese Unie weer geopend wordt. Deze datum is bevestigd door de ministers Illa van Volksgezondheid en Abalos van Transport. Maar de ministers geven ook aan dat als de EC op die datum geen beslissing neemt Spanje genoodzaakt is om zelf maatregelen te nemen die dan niet in dezelfde lijn zijn als die van de Europese Unie en andere EU-landen.


De Spaanse regering wil zo snel mogelijk maar wel op verantwoorde wijze en in samenspraak met andere EU-lidstaten het luchtruim openen. Want het wel of niet kunnen vliegen binnen Europa is voor Spanje als toeristisch land erg belangrijk. De Spaanse regering is zich daarvan bewust maar geeft ook aan dat dit niet alleen een beslissing is van Spanje maar van alle EU-lidstaten en de Europese Commissie.


Op 13 mei moet de Europese Commissie met een plan komen en de protocols en gezondheid en hygiënemaatregelen voor het reizen in vliegtuigen bekend maken. Als dat plan er niet snel komt dan is Spanje van plan om zelf maatregelen te nemen om de opening van het luchtruim en dus de mogelijkheid voor inwoners van EU-lidstaten om naar Spanje te komen of voor inwoners van Spanje naar andere EU-landen te reizen te versnellen.


De toeristensector in Spanje wil oplossingen zien en ook al zouden hotels, campings en andere toeristische accommodaties kunnen openen met slechts een beperkte capaciteit of met moeilijke corona-maatregelen, het internationale toerisme is belangrijk genoeg om dat in de sector te accepteren.


Als de EC niet met plannen komt dan zal de Spaanse regering dat wel doen maar deze zullen wel moeten aansluiten op het vier fasen-plan waarmee Spanje uit de noodtoestand wil geraken. Dat vier fasen-plan zou eind juni of begin juli moeten eindigen waarna er ook meer mogelijkheden zijn voor het nationale en internationale toerisme.


Het is echter ook belangrijk te beseffen dat het openen van het luchtruim niet betekent dat alles weer zal zijn zoals voor de corona-crisis. Want in Spanje moet men ook kijken naar de capaciteit van ziekenhuizen in het geval van een grote stroom van buitenlandse toeristen die, je weet het nooit, eventueel besmet kunnen raken en in Spaanse ziekenhuizen terecht komen. Overal moet aan gedacht worden.


Bron:Elegant Homes Marbella ☎️ Spanje: + 34 646 140 816 ☎️ België: + 32 472 055 262 📧 info@eleganthomesmarbella.be 🖥️ www.eleganthomesmarbella.be ELEGANT HOMES #MARBELLAFeatured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page