De heropening van Spanje…

De heropening van Spanje…


De premier meldt dat de Raad van Ministers vandaag het "plan voor de transitie van een nieuwe moraal" heeft goedgekeurd, dat tot doel heeft "het dagelijkse leven te herstellen zonder de gezondheid in gevaar te brengen".

"De de-escalatie zal geleidelijk, asymmetrisch en gecoördineerd zijn. De actie-eenheid zal de provincie of het eiland zijn en er zal geen mobiliteit zijn totdat de normaliteit is hersteld. Er zullen vier fasen zijn: voorbereiding of transitie, waarin we ons al bevinden, met de opening van gebouwen voor zeer specifieke diensten en met individuele fysieke activiteit ", legt Sánchez uit.


Pedro Sánchez meldt dat "elke fase een minimale duur van twee weken zal hebben", aangezien zoals bekend de incubatietijd is voor het coronavirus. Hoewel hij verwacht dat we eind juni in de nieuwe normaliteit zouden vinden "als de evolutie van de epidemie wordt beheerst in alle gebieden. ”


FASE 1 of INITIAL

Zal "de gedeeltelijke start van kleine bedrijven onder strikte veiligheidsmaatregelen mogelijk maken, behalve voor grote winkelcentra."

En hij voegt eraan toe dat er in winkels een "voorkeursschema voor 65-plussers" zal zijn.

Bovendien "wordt het gebruik van het masker in het openbaar vervoer sterk aanbevolen."

Daarnaast zal "de opening van hotels en toeristische accommodatie met uitzondering van gemeenschappelijke ruimtes" beginnen.

"Gebedshuizen kunnen in fase 1 worden geopend met een beperking van 30% van hun capaciteit in gesloten ruimtes."


FASE 2

Waar "de binnenruimte van het restaurantgebouw wordt geopend voor bediening aan tafel met een derde van de capaciteit."

Daarnaast spreekt hij van "bioscopen, theaters worden heropend, ook met beperkte capaciteit".

En hij voegt eraan toe dat "bezoeken aan monumenten en tentoonstellingsbezoeken zijn toegestaan, maar met een derde van de capaciteit."


Wat het schooljaar betreft, "het begint in september", hoewel er uitzonderingen zullen zijn "om onderwijscentra te openen die garanderen dat kinderen onder de 6 jaar naar de school kunnen gaan als de ouders moeten gaan werken en ook de EBAU moeten doen."FASE 3 of GEAVANCEERD

Waarschuwt dat" mobiliteitsbeperkingen zullen blijven bestaan. "In restaurants, bijvoorbeeld," zal de capaciteit worden beperkt tot 50% met een strikte scheiding tussen het publiek .

Een uitgebreid datapaneel zal bepalen of een provincie van de ene fase naar de andere gaat.