top of page

Vanaf wanneer kun je weer vliegen en op vakantie gaan naar Spanje?

Vanaf wanneer kun je weer vliegen en op vakantie gaan naar Spanje?


MADRID – Via onze WhatsApp en via ons e-mailadres krijgen we van lezers veel vragen of het mogelijk is naar Spanje te vliegen en zo niet vanaf wanneer dat weer mogelijk is. Op dit moment is er een noodtoestand in Spanje en wordt reizen naar Spanje ten eerste afgeraden tenzij strikt noodzakelijk en ten tweede is het alleen onder bepaalde voorwaarden mogelijk om Spanje binnen te komen.

Sinds 17 april mag er weer van Spanje naar Nederland en andersom gevlogen worden omdat de restricties op vliegverkeer uit/naar hoog-risicolanden zoals Italië en Spanje werden opgeheven. Het verbod is weliswaar opgeheven maar vliegen is op dit moment een onmogelijke zaak omdat er geen of weinig luchtvaartmaatschappijen zijn die vluchten aanbieden.


Mag je naar Spanje reizen?

Het is belangrijk te beseffen dat er op dit moment in zijn algemeenheid niet gereisd kan worden naar Spanje zolang de maatregelen van kracht zijn die onder de noodtoestand zijn afgeroepen (voorlopig tot 10 mei). Er is bijna geen vliegverkeer tussen beide landen operationeel en verplaatsing naar Spanje zal hoofdzakelijk via de weg moeten plaatsvinden. De Spaanse grens is onder de afgekondigde maatregelen gesloten voor inkomend verkeer, met uitzondering van Spanjaarden en buitenlandse residenten.


Om Spanje binnen te komen (via een vliegveld of haven of over de weg) dien je te voldoen aan enkele voorwaarden zoals dat je de Spaanse nationaliteit moet hebben of dat je een (buitenlandse) resident bent, in Spanje woonachtig bent en op weg bent naar je hoofdverblijf (dus geen vakantiewoning).


Je moet dan altijd de groene kaart of A4-document ook wel “Certificado de Registro de Ciudadano de la Unión” laten zien als bewijs (alleen een NIE-nummer is niet genoeg). Met 100% zekerheid kunnen wij niet zeggen of een kopie van dit bewijs genoeg is maar waarschijnlijk zal men bij de grenscontroles de originele documenten willen zien.


Mag ik naar mijn tweede woning / vakantiewoning gaan?

Nee, dat mag niet. Reizen naar en in Spanje mag alleen als je naar je hoofdverblijf gaat en daar vallen vakantiewoningen of tweede woningen (segunda residencia) niet onder. Dit verbod geldt voor zowel de Spanjaarden als de buitenlanders die naar Spanje willen komen.


Kan ik op vakantie gaan in mei, juni of later deze zomer?

Op dit moment geldt tot 10 mei nog de noodtoestand en mag men in Spanje alleen reizen indien strikt noodzakelijk onder bepaalde voorwaarden en dus niet voor vakantiedoeleinden. Dit verbod geldt voor zowel de Spanjaarden als de buitenlanders die naar Spanje willen komen.


Het is dus voorlopig niet mogelijk om naar Spanje te reizen voor een vakantie en de vraag is natuurlijk … wanneer kan dat wel? Daar heeft de redactie geen antwoord op omdat op dit moment daar niemand een antwoord op heeft.


Er wordt (helaas) veel gespeculeerd en en er zijn veel geruchten over het toerisme en vakanties in/naar Spanje maar zolang er officieel via de Spaanse regering geen informatie bekend wordt gemaakt is er niets bekend en kan niemand iets met zekerheid zeggen.


Wanneer wordt er weer gevlogen naar Spanje?

Dat is de vraag die wij bij de redactie veel krijgen en waar we uiteraard niet zo simpel antwoord op kunnen geven. Iedereen kan naar de websites van de luchtvaartmaatschappijen gaan om te kijken vanaf wanneer er weer gevlogen zal worden maar de data die op de websites zijn, zijn altijd onder voorbehoud en kunnen altijd gewijzigd worden.


Wij hebben enkele websites van populaire luchtvaartmaatschappijen bekeken en zijn het volgende tegengekomen:


Transavia

Op de website van Transavia staat dat er vanaf donderdag 28 mei weer vluchten zijn van Amsterdam-Schiphol naar Barcelona, Alicante, Málaga, Gran Canaria, Tenerife, Ibiza, Mallorca en andere bestemmingen. Datzelfde geldt ook voor vluchten vanaf Eindhoven naar o.a. Alicante, Barcelona, Málaga, Ibiza, Mallorca, Gran Canaria (vanaf 30 mei) en Tenerife (vanaf 29 mei).


Easyjet

Op de website van Easyjet is te zien dat er vanaf Amsterdam-Schiphol weer vluchten zijn naar Spanje vanaf 16 mei zoals naar Alicante, vanaf 18 mei naar Málaga en Mallorca en vanaf 19 mei naar Ibiza.


Brussels Airlines

Op de website van Brussels Airlines is te lezen dat deze maatschappij vanaf 15 mei zal gaan vliegen naar o.a. Alicante, Barcelona, Málaga en vanaf 16 mei naar o.a. Ibiza en Mallorca.


Vueling

Op de website van Vueling is te zien dat deze Spaanse maatschappij weer zal gaan vliegen vanaf 1 juni zoals van Amsterdam-Schiphol naar Alicante, Barcelona, Málaga, Ibiza en Mallorca. Ook vanaf Brussel-Zaventem zal vanaf 1 juni gevlogen worden naar diverse Spaanse bestemmingen zoals Alicante, Barcelona en Málaga.


LET OP: De bovenstaande luchtvaartmaatschappijen bieden weliswaar hun vluchten weer aan vanaf bepaalde data maar dat wil nog niet altijd met zekerheid zeggen dat deze vluchten ook gaan plaatsvinden. Dit is afhankelijk van de noodtoestand en de restricties op het personenvervoer in Spanje. Houd dus rekening met annuleringen en/of wijzigingen.


Elegant Homes Marbella ☎️ Spanje: + 34 646 140 816 ☎️ België: + 32 472 055 262 📧 info@eleganthomesmarbella.be 🖥️ www.eleganthomesmarbella.be ELEGANT HOMES #MARBELLA Uw Belgische makelaar aan de Costa Del Solje.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page