top of page

Op voorwaarde van daling besmettingen vanaf 2 mei naar buiten in Spanje

Op voorwaarde van daling besmettingen vanaf 2 mei naar buiten in Spanje


Premier Pedro Sánchez heeft zaterdagavond tijdens een nieuwe toespraak op de Spaanse televisie gemeld dat op dinsdag 28 april er na de wekelijkse ministerraad meer informatie zal zijn over de exit strategie in Spanje en hoe deze er gedeeltelijk uit gaat zien. Ook meldde de Spaanse premier dat als de ontwikkeling van het aantal op COVID-19 positief geteste personen het toelaat, volwassenen vanaf 2 mei onder bepaalde voorwaarden naar buiten mogen om te sporten en wandelen.

De noodtoestand in Spanje is officieel op zaterdag 25 april voor de derde keer verlengd tot 10 mei maar omdat er dagelijks dalingen worden geregistreerd in het aantal op COVID-19 positief geteste personen kan er wellicht al op 2 mei worden begonnen met een versoepeling van enkele maatregelen voor volwassenen.


Zo maakte premier Pedro Sánchez zaterdagavond bekend dat volwassenen vanaf 2 mei naar buiten mogen gaan om individueel te sporten (hacer deporte de forma individual) of een wandeling te maken met de persoon met wie men samenleeft in dezelfde woning (a caminar con la persona con la que se convive). Dit alles op voorwaarde dat de ontwikkeling van de pandemie gunstig is wat betreft het aantal besmettingsgevallen. Het is de minister van Volksgezondheid die uiteindelijk beslist over het hoe, wat en wanneer.


Verder maakte de premier bekend dat op dinsdag tijdens de wekelijkse ministerraad het de-escalatieplan (desescalada) voor de geplande exitstrategie goed wordt gekeurd. De maatregelen om uit de noodtoestand te komen zullen over de hele maand mei verspreid worden terwijl dit in juni verlengd kan worden indien nodig. Op dinsdag zal meer informatie worden gegeven over hoe het verder moet in Spanje.


Daarbij richtte hij zich ook tot de Catalaanse regiopremier Quim Torra die aankondigde dat in zijn regionale plannen staat dat de kinderen in verschillende leeftijdsgroepen op verschillende tijden van de dag naar buiten mogen gaan. Hij waarschuwde Torra ervoor dat de regels over de versoepeling vanaf zondag 26 april voor de kinderen tot 14 jaar duidelijk zijn en gelden voor heel Spanje.


Het is dus afwachten de komende week over wat de ontwikkelingen zijn tijdens de corona-crisis in Spanje en over wat de maatregelen gaan worden tijdens de exit strategie van de Spaanse regering.

Premier Sánchez gaf ook aan dat er tijdens de exit strategie verschillend kunnen zijn per autonome regio’s maar ook tussen provincies en gemeenten. Hij waarschuwt ervoor dat, ondanks de plannen die veel regionale regeringen van de autonome regio’s al via de pers aankondigen, het de Spaanse regering is die de beslissingen neemt waarmee men zoveel mogelijk rekening probeert te houden met de ideeën en wensen van de autonome regio’s.


Elegant Homes Marbella ☎️ Spanje: + 34 646 140 816 ☎️ België: + 32 472 055 262 📧 info@eleganthomesmarbella.be 🖥️ www.eleganthomesmarbella.be ELEGANT HOMES #MARBELLA Uw Belgische makelaar aan de Costa Del Sol

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page