top of page

Een huis kopen in vissersdorp Estepona

Een huis kopen in vissersdorp Estepona


Door het gunstige klimaat en de prachtige zandstranden, is de Costa del Sol een geliefde plaats om een huis te kopen. Een van de opkomende hotspots is Estepona, op slechts 15 minuten van Marbella. Een plaats die zich onderscheidt door zijn Andalusische identiteit: pittoreske pleinen met sierlijke fonteinen, straten met witgekalkte huizen met hangende bakken gevuld met kleurrijke geraniums en een charmant havengebied.

Over Estepona

In tegenstelling tot sommige plaatsen aan de Costa del Sol, is Estepona trouw gebleven aan haar Andalusische identiteit. De stad heeft daarnaast nog steeds de uitstraling van een typisch vissersdorp. De gemeente strekt zich uit over meer dan 21 kilometer langs de Middellandse Zee. Tevens beschikt het over enkele van de beste en rustigste stranden aan de Costa del Sol. Ook beschikt Estepona over spectaculaire landschappen, zoals de Los Reales bergen in het noorden.


De afgelopen jaren is Estepona stad flink uitgebreid. Hierdoor staat het nu hoog in de lijst qua mooiste resorts van de Costa del Sol. Veel straten zijn enkel toegankelijk voor voetgangers. De huizen zijn daarentegen veelal witgekalkt en versierd met kleurrijke bloemen. De strandboulevard is enkele kilometerslang. Estepona Marina ligt aan de westkant van de stad. Dit is de thuisbasis van de vissersvloot, winkels, restaurants en de zondagsmarkt. De voorzieningen en faciliteiten zijn uitstekend in Estepona.


Ten westen van de stad vind je diverse residentiële laagbouw ontwikkelingen. Een voorbeeld hiervan is Valle Romano. Deze luxueuze en moderne woningen worden omringd door een van de beste golfbanen van de Costa del Sol. In het oosten, tussen het stadscentrum en de San Pedro de Alcántara, ligt het gebied dat beter bekend staat als de New Golden Mile. Dit gedeelte van de kustlijn bestaat uit een opeenvolging van hoogwaardige ontwikkelingen. Veel van deze ontwikkelingen zitten aan de kust met adembenemend uitzicht op de zee en het strand. Ook zijn ze vaak voorzien van gemeenschappelijke faciliteiten.


De standen van Estepona

Estepona heeft enkele prachtige stranden, waarvan er drie een Blauwe Vlag status hebben. Alle stranden worden goed onderhouden en bieden diverse faciliteiten. De meeste stranden hebben daarnaast verschillende strandtenten en restaurants. In totaal telt Estepona 17 stranden te weten: gezinsvriendelijke stranden, beach clubs, rustige stranden en stranden om te kitesurfen. Hierdoor wordt aan de wensen en behoeften van iedere strandganger voldaan.


Bezienswaardigheden en Activiteiten

De stranden en het landschap staan absoluut bovenaan bij de bezienswaardigheden en activiteiten in Estepona. Uitstekende wandelmogelijkheden vind je bij de bergen van Los Reales. Hier vind je diverse routes voor zowel beginners als gevorderden. Alle routes bieden panoramisch uitzicht over de kustlijn, het Middellandse Zeegebied en Afrika aan de horizon. Maar ook het centrum van Estepona is uitermate geschikt voor een wandeling. Hier vind je onder meer reusachtige muurschilderingen.


Voor diverse musea moet je ook in het centrum van de stad zijn. Hier vind je onder andere het Archeologisch Museum. Eén van de grootste attracties van Estepona, is de orchideeëntuin. Hier vind je meer dan 5.000 orchideeën. Populair bij gezinnen is Selwo Aventura, één van de grootste themaparken aan de Costa del Sol. Dit is de thuisbasis van tientallen dieren uit verschillende ecosystemen van over de hele wereld.


Met maar liefst 8 golfbanen, brengen golfliefhebbers graag een bezoek aan Estepona. Zo vind je hier onder andere de bekende El Paraiso Golf Club, Estepona Golf en het opkomende Valle Romano. Daarnaast ligt Estepona binnen handbereik van de vele golfbanen in Marbella en Benahavis.


Maar ook voor een breed scala aan watersporten moet je in Estepona zijn. Zo kan je hier onder andere zeilen, jetskiën en duiken. De meeste van deze activiteiten bevinden zich in Estepona Marina.


Huis kopen in Estepona

Momenteel worden voornamelijk appartementen en penthouses aangeboden. Hiervan staan er een aantal in de planning. Naar verwachting neemt de vraag naar woningen in Estepona in 2020, verder toe. Hierdoor zullen er meer nieuwbouwcomplexen voltooid worden. Ook worden steeds vaker bestaande woningen gerenoveerd. Het huidige woningaanbod bestaat momenteel uit luxueuze strandwoningen, moderne appartementen in een groeiende woonwijk en eigentijdse woningen omringd door de beste golfbanen van Valle Romano Golf & Resort.

Bestaande woningen zijn hier vaak verouderd, zoals je vaker ziet in dergelijke badplaatsen. Uiteraard zitten er altijd een paar unieke deals tussen. Men kan ervan uit gaan dat de prijzen in Estepona de komende jaren zullen stijgen, aangezien we spreken over een toenemende populariteit. Het beste advies is dan ook te investeren in projecten die binnen enkele jaren opgeleverd gaan worden. Nadeel is wel dat het nog even kan duren voordat je woning daadwerkelijk klaar is.


Bezoek HIER onze website.


Elegant Homes Marbella ☎️ Spanje: + 34 646 140 816 ☎️ België: + 32 472 055 262 📧 info@eleganthomesmarbella.be 🖥️ www.eleganthomesmarbella.be ELEGANT HOMES #MARBELLA Uw Belgische makelaar aan de Costa Del Sol

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page