top of page

MARBELLA IS EEN INVESTERINGSKEUZE DIE DE LEVENSKWALITEIT VERBETERT.

Marbella is niet alleen een locatie, het is een manier van leven. Een zin die mogelijk te veel wordt gebruikt, maar die de magie echt samenvat. Of het nu dankzij de 27 kilometer lange zandstranden, een microklimaat dat het mogelijk maakt om het hele jaar door buiten te leven, een twaalftal golfbanen van wereldklasse, of de beste winkel- en gastronomische ervaringen, Marbella is een fenomeen. Of u nu op zoek bent naar een feestbestemming als jonge professional, naar een tweede huis als gezin of naar een comfortabele plek om u voor de rest van uw leven te vestigen, Marbella kan het antwoord zijn. Door deel uit te maken van een regio die zo cultureel rijk is als Andalusië en van een land dat zo levendig is als Spanje, komt Marbella in een bredere context van uitmuntendheid en investeringsmogelijkheden.

Spanje - de favoriet van de expats

Met de voortdurende onrust op de wereldmarkten, de op handen zijnde politieke veranderingen en de milieuproblematiek, kan men zich afvragen hoe het als land in het algemeen gaat met Spanje als land. Als 14e economie ter wereld en 5e economie van de EU heeft Spanje een moderne, op kennis gebaseerde economie, waarin diensten 75% van de zakelijke activiteiten vertegenwoordigen. Bovendien is Spanje, volgens de BDI Regulatory Restrictiveness Index van de OESO, het negende land ter wereld met meer open regelgeving op het gebied van internationale investeringen.


Volgens HSBC staat Spanje op de 4e plaats in de wereld (!) als de favoriete wereldwijde bestemming van de expats om te wonen en werken. Het land staat ook op de tweede plaats in zijn indicatoren die de perceptie van expats over "Leven" meten, en die zich onderscheiden op het vlak van levenskwaliteit (1e plaats) en evenwicht tussen werk en privéleven (3e plaats). De Spaanse openbare en particuliere scholen bieden speciale programma's aan met vakken in het Engels en tweetalig onderwijs, en het land heeft 234 geregistreerde internationale scholen.


Successie- en schenkingsrechten verminderd met 99%.

Andalusië is dit jaar nog aantrekkelijker geworden omdat Andalusië in april 2019 officieel een fiscaal vriendelijke regio is geworden voor successierechten en schenkingsrechten (voor echtgenoten, kinderen, kleinkinderen en ouders (groepen I en II)), toen de lokale overheid, de Junta de Andalusië, het vrijwel volledig heeft afgeschaft. Landgoederen gelijk aan of minder dan 1.000.000.000 euro worden niet belast, terwijl landgoederen van meer dan 1.000.000.000 euro een vrijstelling van 99% genieten, wat betekent dat u slechts 1% betaalt over wat de drempel van 1 miljoen euro overschrijdt.

Marbella: alles wat u zich kunt wensen

Wie in de zomer naar Marbella komt, geniet gegarandeerd van het prachtige weer, maar dat is slechts een deel van zijn geografische eigenheid. Marbella profiteert van een bijzonder microklimaat: de Sierra Blanca bergen beschutten haar tegen de ergste zomerse hitte en winterse kou, terwijl de warme Middellandse Zee een gematigd klimaat biedt met zachte winters en warme schouderseizoenen. De afstand tussen de Straat van Gibraltar en de Atlantische Oceaan beschermt Marbella tegen de winden die Portugal lijdt. Met zo'n uitzonderlijk klimaat kunt u het hele jaar door een buitenleven leiden.


Voordelen voor de grote stad

Puerto Banús is een plek voor mensen die kijken, jachten spotten en luxe winkelen, met kleine boetiekjes en bekende merken die een perfect uitgebalanceerd aanbod creëren. Met drie restaurants die in 2019 een Michelin-ster kregen, een dozijn meer op de aanbevolen lijst en een overvloed aan lokale tapasbars, is Marbella de droombestemming van elke foodie. Golfers worden ook goed verzorgd, omdat ze rond enkele van de beste golfbanen in Europa liggen die regelmatig internationale toernooien organiseren.


Goed verbonden

Ondanks zijn idyllische geografische ligging is Marbella opmerkelijk goed verbonden met de rest van de wereld. Op iets meer dan 40 minuten rijden ligt de internationale luchthaven Málaga, die in 2018 een ommekeer van meer dan 20 miljoen passagiers kende en dagelijks directe vluchten uitvoert vanuit New York, Moskou, Doha en de meeste andere vervoersknooppunten. Met de moderne hogesnelheidstreinen van AVE die vertrekken vanaf het treinstation van Málaga kunt u Madrid in 2,5 uur en Barcelona in 5,5 uur bereiken en directe verbindingen vinden met 25 andere grote steden in Spanje. Of je nu Marbella nodig hebt als uitvalsbasis voor uitgebreide internationale reizen of gewoon een paar dagen van omgeving wilt veranderen, de locatie biedt zo'n soepele vervoerslogistiek dat je altijd kunt kiezen voor spontane beslissingen, zonder stress.

Vertrouwen in de vastgoedmarkt

Volgens de laatste cijfers van het Spaanse Nationaal Instituut voor de Statistiek (INE) is de verkoop van onroerend goed in Andalusië tot juni 2019 met 19,7% gestegen, wat een constante groei en wereldwijde belangstelling voor de regio betekent. De vastgoedmarkt in het grotere Marbella-gebied heeft een voorsprong van ongeveer twee jaar op de nationale markt. Op nationaal niveau heeft het verkoopvolume van woningen bijvoorbeeld pas onlangs het crisisniveau van 2008 bereikt, terwijl het verkoopvolume in het grotere Marbella-gebied nu hoger is dan de piekjaren 2006 en 2007. De tekenen van vertrouwen in de markt zijn talrijk.


Volgens Elegant Homes Marbella, blijven de ultra-prime gebieden van Marbella de markt leiden en bereiken de prijzen voor sommige ontwikkelingen recordhoogten. Het gemeentelijke budget voor Marbella werd in 2019 met 15% verhoogd en de investeringen in infrastructuur stegen met 50% tot € 30 miljoen. Bovendien blijkt uit een recent rapport van de nationale taxatiemaatschappij TecniTasa dat Marbella de derde plaats inneemt in de "Top 5" van de Spaanse steden met de hoogste residentiële huurprijzen.


Wat uw investeringskeuzes ook drijft, er is veel informatie om uit te putten. Maar uiteindelijk zal de reden waarom mensen in Marbella investeren altijd hetzelfde blijven: de zon en de levensstijl. De herfst brengt in Marbella warme, zonnige dagen, een geweldige golfsport en veel feesten! Viva Marbella!


Bezoek HIER onze website.


Elegant Homes Marbella ☎️ + 34 646 140 816 📧 info@eleganthomesmarbella.be 🖥️ www.eleganthomesmarbella.be ELEGANT HOMES #MARBELLA, Uw Belgische makelaar aan de Costa Del Sol

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page