top of page

SPAANS VASTGOED ZIT IN DE LIFT

SPAANS VASTGOED ZIT IN DE LIFT

Dat Belgen houden van de zon en er graag op uit trekken naar warmere oorden is al jaren geen geheim meer. En dat het Spaanse vasteland ongetwijfeld de populairste bestemming is onder senioren, weten we ook al langer. Maar nu blijkt dat ook steeds meer jonge gezinnen opteren voor een tweede verblijf aan de Spaanse kust, en dan bij uitstek aan de Costa Del Sol!

Senioren kiezen er al jaren voor om te overwinteren in een warmer klimaat om het tekort aan vitamine D te compenseren, maar de laatste jaren zien we een opmerkelijke trend onder de jongere Belgische bevolking. Steeds meer jonge gezinnen kiezen er namelijk voor om te investeren in een pand aan de Spaanse kust, een trend die extra in de hand wordt gewerkt door mobiel of van thuis uit werken. Volgens officiële cijfers geeft 41% van de Belgen Spanje op als favoriete bestemming voor een tweede verblijf. Ons land komt daarmee op de vierde plaats te staan van Europese vastgoed kopers in Spanje.


VAKANTIEHUISJE OF INVESTERINGSPAND?

Bovendien zien jonge gezinnen een tweede verblijf in Spanje niet enkel als een vakantiestekje waar ze quality time kunnen doorbrengen met de familie, maar beschouwen ze het vaak als een investering of belegging. Velen kiezen er dan ook voor om een appartement, huis of villa te kopen samen met vrienden, zussen, broers of ouders en het pand te verhuren wanneer ze zelf niet aanwezig zijn. Hoewel de mediterrane stijl vroeger erg populair was, is er nu de meeste vraag naar nieuwbouw: moderne stijl, strakke afwerking, grote ramen…


DE POPULAIRE COSTA COSTA DEL SOL

De Costa Del Sol is veruit de gewildste streek omwille van de goede ligging en bereikbaarheid. Dagelijks zijn er (goedkope) vluchten vanuit België en Nederland naar Malaga.


Andere redenen van de stijgende populariteit van deze streek zijn uiteraard het warme klimaat, de veelzijdigheid van de regio met haar verschillende stranden, winkelmogelijkheden, gezellige bars en restaurantjes, etc. Tot slot ligt ook de kost van het alledaagse leven en het vastgoed er een pak lager dan in België. Al vanaf €180.000 kan ook jij er een stekje vinden dat ongetwijfeld in waarde zal stijgen in de toekomst.


Zoals volgend project:

Gelegen in een uitzonderlijke positie met uitzicht op de Middellandse Zee en de ongerepte stranden van Manilva, een prachtig gebied van de Costa del Sol in Zuid-Spanje, is dit een prachtig complex van zeer eigentijdse appartementen met twee en drie slaapkamers, perfect gelegen om te genieten van dit prachtige deel van de kust met geweldige faciliteiten ter plaatse en enkele van de meest spectaculaire uitzichten op zee in het gebied. Bezoek het nieuwbouwproject HIER

Kortom, heel wat redenen om zelf ook een optrekje onder de Spaanse zon te overwegen, niet? Daarbij is transparante hulp voor het vinden van jouw droomhuis onmisbaar! ELEGANT HOMES MARBELLA helpt je niet alleen tijdens de aankoop, maar begeleid je ook zorgvuldig na de aankoop en biedt hulp betreffende alle administratie, vragen omtrent praktische zaken zoals gezondheidszorg, nutsvoorzieningen, wegwijs, enzovoort.


Elegant Homes Marbella ☎️ Spanje: + 34 646 140 816 ☎️ België: + 32 472 055 262 📧 info@eleganthomesmarbella.be 🖥️ www.eleganthomesmarbella.be ELEGANT HOMES #MARBELLA Uw Belgische makelaar aan de Costa Del Sol

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page