top of page

Stijgende vraag naar moderne nieuwbouwwoningen

MARBELLA - Het zal menigeen niet zijn ontgaan dat er weer een flinke bouwwoede heerst langs de Spaanse costa's. Het ene na het andere schitterende project verrijst om aan de almaar stijgende vraag naar moderne nieuwbouwwoningen te voldoen.

Die vraag is met name afkomstig van buitenlanders die in Spanje hun (tweede) huis onder de zon willen bezitten. Bent u ook geïnteresseerd in het investeren in een nieuwe woning of een woning die nog in aanbouw is in Spanje, lees dan verder. Elegant Homes Marbella specialist in Marbella biedt in dit artikel relevante informatie over dit onderwerp.


Belangrijk te weten is dat de Spaanse wet de consument beschermd met betrekking tot de informatie die de projectontwikkelaar aan de kopers van vastgoed in Spanje moet verstrekken. Dit wordt geregeld in het Koninklijk Besluit 515/1989. Hierin wordt bepaald welke informatie en documenten bij aankoop aan de koper moeten worden verstrekt. Daarbij moet alle informatie die bij het aanbieden van het onroerend goed aan de koper wordt geboden, verplicht worden nagekomen door de verkoper. Gedoeld wordt hierbij op gegevens over de bouw, de locatie, de diensten en de betalingswijze van de aankoopprijs.


De volgende informatie moet worden verstrekt:

De volledige naam van de verkoper, een specificatie van zijn adres en registratiegegevens in het handelsregister.


De locatie van de woning, de plannen van installaties zoals elektriciteit, water en verwarming.

De oppervlakte en een algemene beschrijving van het gebouw en de gemeenschappelijke zones.

Details van de gebruikte bouwmaterialen van zowel het gebouw waarin de woning zich bevindt als van de gemeenschappelijke zones.


Instructies over het gebruik en het onderhoud van de installaties en voor de evacuatie van de woning bij noodgevallen.


Wanneer de woning staat geregistreerd bij het Eigendomsregister, is het verplicht om de registratiegegevens daarvan te vermelden. Is dat niet het geval, dan moet er een verklaring worden afgegeven waarin vermeld staat dat de woning niet staat ingeschreven.


De specificatie van de totale prijs en de betaalwijze.


Details van alle belastingen die uit de aankoop voortvloeien.


Informatie over de datum van overdracht. In geval van vastgoed in aanbouw moet de fase waarin de bebouwing zich bevindt, worden vermeld.


De verkoper moet, wat de documentatie van het vastgoed betreft, onder andere de volgende documenten ter beschikking van de koper stellen.


De bouwvergunning of vergunning van eerste bewoning, afhankelijk van de omstandigheden van de woning.


De statuten van de Vereniging van Eigenaren en een uittreksel van rekeningen en verplichtingen van de woning die voorwerp is van de verkoop.


De concept-koopakte met daarin de voorwaarden van de transactie.


Bent u op dit moment aan het overwegen om een bestaande woning of een nieuwbouwwoning in Spanje te kopen, neem dan contact op met Elegant Homes Marbella. Wij zijn Belgische vastgoedmakelaars met jarenlange ervaring op het gebied van aan- en verkoop van vastgoed in Spanje. Wij kunnen u op transparante en ter zake kundige wijze bijstaan in het volledige aankoopproces.


Elegant Homes Marbella ☎️ Spanje: + 34 646 140 816 ☎️ België: + 32 472 055 262 📧 info@eleganthomesmarbella.be 🖥️ www.eleganthomesmarbella.be ELEGANT HOMES #MARBELLA Uw Belgische makelaar aan de Costa Del Sol

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page