top of page

Waarom nu investeren in vastgoed in Spanje een goed idee is.

Waarom nu investeren in vastgoed in Spanje?

MARBELLA – Als u spaargeld heeft, weet u dat het momenteel weinig nut heeft om het op een spaarrekening te zetten. In de meeste landen is het nauwelijks nog mogelijk meer dan 1% of zelfs 0,5% rente te krijgen en meestal betaalt u daar dan ook nog vermogensbelasting of inkomstenbelasting over. Mede door de inflatie wordt uw geld op een spaarrekening dus eigenlijk alleen maar minder waard. Maar er is ook een veel zonniger alternatief: investeer in een woning in Spanje!


Maar waarom juist nu investeren in vastgoed in Spanje? De specialisten van Elegant Homes Marbella, makelaars aan de Costa Del Sol, geven de lezers graag enkele redenen om te investeren in vastgoed in Spanje. Voor meer tips en informatie kun je ook altijd het gratis E-book beleggen in Spanje downloaden.


Wonen in je eigen geld

Droomt u er ook wel eens van, wakker te worden in uw eigen huis aan de Spaanse Costa Del Sol? Waar de zon bijna altijd schijnt en het heerlijk vertoeven is.

Stelt u zich eens voor; ontbijten in uw tuin in de Spaanse zon, dicht bij de zee. Daarna heerlijk een ochtendwandeling maken langs het strand, een kop koffiedrinken aan de boulevard om vervolgens te genieten van een maaltijd in één van de vele typisch Spaanse restaurants.


Stijgend aantal woningverkopen

De Spaanse woningmarkt is door een diep dal gegaan, maar stijgt de laatste jaren snel. Zo zijn volgens het Instituto Nacional de Estadística (het Nationale Instituut voor Statistiek van het Ministerie van Ontwikkeling) in 2018 alleen al in de regio Marbella 78.800 huizen (+14,7%) verkocht waarvan een groot deel in de provincie Malaga.

Door de toenemende vraag stijgen de prijzen van woningen inmiddels voor het vierde jaar op rij. Nu instappen en investeren in vastgoed in Spanje kan dus bijzonder lucratief zijn aangezien ook voor de komende jaren een verder stijgend rendement wordt verwacht.


Profiteer nu nog van lage hypotheekrente

Een tweede reden waarom vastgoed in Spanje steeds populairder wordt, is de aanhoudend lage hypotheekrente. Deze wordt door de centrale banken bewust laag gehouden en de verwachting is dan ook dat de hypotheekrente voorlopig niet snel zal stijgen.


De Spaanse banken zijn steeds minder terughoudend met het verstrekken van hypotheken voor een deel van de aankoopsom. Hierdoor kunt u op dit moment een woning in Spanje nog tegen een vaste lage rente financieren waardoor de maandlasten laag zijn. Het financieren van vastgoed in Spanje wordt daarmee extra aantrekkelijk. Ook dit creëert extra vraag en daarmee stijgende prijzen.


Woning verhuren

Als u investeert in vastgoed in Spanje, investeert u in een woning waarin u zelf vakantie kunt vieren, maar u kunt er ook een inkomen mee genereren. Via vakantieverhuur en met de begeleiding van Elegant Homes Marbella, kunt u uw woning verhuren aan toeristen. Zo kunt u uw jaarlijks terugkerende kosten voor bijvoorbeeld onroerend goed belasting en onderhoud terugverdienen en wellicht zelfs (flinke) winst maken.

Over het algemeen kunnen makelaars in de buurt de woningeigenaren in contact brengen met ‘property management’ bedrijven die de volledige afhandeling van reserveringen, de schoonmaak en het ontvangen van gasten voor u kunnen regelen. Zo heeft u nergens omkijken naar en profiteert u van financieel voordeel, nu door verhuur en in de toekomst door een eventuele verkoop van uw Spaanse woning.


Meer informatie

Wilt u meer weten over investeren in Spaans vastgoed? Elegant Homes Marbella is specialist in de aan- en verkoop van woningen aan de Costa Del Sol. Klik hier om de website te bezoeken.

Elegant Homes Marbella ☎️ + 34 646 140 816 ☎️ + 32 472 055 262 📧 info@eleganthomesmarbella.be 🖥️ www.eleganthomesmarbella.be

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page