top of page

Naar een beurs? Ren niet meteen op de mooie plaatjes af.


Huizen kijken. Dat is vaak het voornemen waarmee u naar een beurs gaat. Het is dan ook heel verleidelijk om vooral naar de mooie plaatjes van droomhuizen te kijken als u eenmaal op de beurs rondloopt. Maar er zijn twee zaken veel belangrijker tijdens een beursbezoek, benadrukt Elegant Homes Marbella: duidelijkheid krijgen over de regio waar u wilt wonen en het zoeken van de juiste partij om u bij de zoektocht en aankoop te begeleiden.

Meer dan 15 jaar was makelaar Elegant Homes Marbella een vaste aanwezige op beurzen in Nederland en België zoals de Second Home Expo en de Spanje Expobeurs. Elegant Homes Marbella kent de presentatie van de verschillende stands dus goed. “De plaatjes van mooie huizen staan centraal, maar die mooie huizen kunnen wel in een heel andere regio staan dan waar u wilt wonen. Kies dus bewust en in stappen: vind uit welke regio bij u past én kies binnen die regio een partij die u een goed gevoel bezorgt.”


Goed gevoel

Belangrijk is bijvoorbeeld om te ontdekken bij welke partijen u een goed gevoel heeft. Kies altijd voor een makelaar met verstand van zaken die de regio goed kent en er woon- en werkervaring heeft. Specialist zijn voor heel Spanje bestaat niet. “Er zijn zulke grote verschillen tussen de regio’s in Spanje, nog meer dan in Nederland en België, dat u echt voor een regiospecialist moet kiezen.” Zo is familiebedrijf Elegant Homes Marbella specialist voor de regio Costa Del Sol. Alle leden van het team wonen er al meer dan 15 jaar. Op beurzen staan in sommige stands ook mensen die zelf nog nooit in de regio geweest zijn. Dan heeft u wel een leuk gesprek met ze, maar moet u voor het vervolg een afspraak maken met een collega die niet op de beurs aanwezig was.

Onze ervaring leert ons dat je op beurzen niet de volledige aandacht kunt geven aan alle mensen, daarom organiseren we maandelijks het hele jaar door info avonden bij de mensen thuis, zo kunnen we alle aandacht schenken aan onze klanten en ook beter verstaan wat ze precies zoeken, zodat we een betere en gerichte selectie kunnen aanbieden als de klant op een bezichtigingsreis komt.


Kijk ook naar de toekomst

Bedenk dat een huis in Spanje over het algemeen een lange termijninvestering voor de hele familie is. “De regio waar u voor kiest moet dus bij u passen en bij uw familie. En zo’n huis groeit ook met u mee. Kijk niet alleen wat u er kunt doen en of dat aansluit bij je hobby’s van nu, maar kijk ook alvast naar de toekomst. Over tien jaar heeft u waarschijnlijk heel andere interesses en heeft u veel meer vrije tijd dan nu of bent u wellicht minder goed ter been. Dan is het prettig als er een slaapkamer op de begane grond is. Een woning waarin u de rest van uw leven kunt doorbrengen, dat is een verantwoorde keuze”

Tot in de puntjes geregeld

Wat veel beursbezoekers niet weten is dat u de huizen die u ziet, bij vrijwel elke makelaar kunt kopen. Dus als u op de beurs uw droomhuis tegenkomt, betekent dat niet dat u verplicht bent met de makelaar waar u het huis ziet, in zee te gaan.


“In het aanbod kunnen we ons als makelaars niet onderscheiden, wel in de begeleiding en de aftersales”, licht Elegant Homes Marbella toe, die potentiële kopers op het hart drukt om niet te snel te beslissen. “Wij vinden het belangrijk om u tijdens een bezichtigingsreis alle verschillende aspecten van de regio te laten zien. Binnen een straal van 10 kilometer kunt u al twee totaal verschillende werelden aantreffen. U moet tijdens een bezichtigingsreis echt genoeg gezien hebben om een goede keuze te kunnen maken. En doordat wij zelf in de regio wonen, onze kinderen er naar school gaan en we gebruik maken van alle voorzieningen (ook medische), kunt u voor praktische hulp bij al dat soort zaken ook altijd bij ons terecht. Meubelen, verzekeringen, Nederlandse of Belgische televisie, internet: dat wordt allemaal door ons geregeld.

Veel makelaars profileren zich ermee dat ze alles van A tot Z regelen, maar dan houdt het in de praktijk bij B of C wel op. Bij ons wordt alles echt tot in de puntjes geregeld.” Wat Elegant Homes Marbella nooit zal doen is negatief praten over andere regio’s. “Op een beurs staan ook vaak makelaars die u afraden om voor een bepaalde regio te kiezen, bijvoorbeeld omdat ze er zelf geen aanbod hebben. Dat zullen wij nooit zeggen, wij zullen alleen de verschillen aangeven. Als u graag in hoogbouw wilt wonen, dan moet u voor een andere regio dan de onze kiezen. Wilt u juist graag een authentieke, typisch Spaanse omgeving met alle diensten en services die het gehele jaar tot uw beschikking staan, kies dan voor de Costa Del Sol.


Informatieboekjes

Nog een laatste tip van Elegant Homes Marbella: Ontdek ondertussen onze digitale magazine met meer dan 70 nieuwbouwprojecten in alle prijsklassen en lees ondertussen onze gratis aankoopgids met alle weetjes. Wenst u op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes aan de Costa Del Sol volg ons op onze gratis nieuwsbrief.

Elegant Homes Marbella ☎️ Spanje: + 34 646 140 816 ☎️ België: + 32 472 055 262 📧 info@eleganthomesmarbella.be 🖥️ www.eleganthomesmarbella.be

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page