top of page

Slimme Belgen!

Waarom zou je je geld op een spaarrekening zetten waar je nauwelijks rente op krijgt als je er ook met je hele familie van kunt genieten in zonnig Spanje?

De Belgen hebben het goed bekeken: zij kopen steeds vaker een vakantiewoning in Spanje om er vervolgens samen met kinderen en kleinkinderen van te genieten. De cijfers spreken voor zich: zo’n 4.000 Belgen investeerden in 2017 in vastgoed in Spanje. Dat aantal is nog nooit zo hoog geweest.


Het zijn er bovendien vele malen meer dan tien jaar geleden, toen nog maar een handjevol Belgen een vakantiehuis in Spanje kocht. Vooral bij babyboomers is Spaans vastgoed in trek: zij steken hun spaargeld liever in een vakantiewoning dan dat het op de bank blijft staan waar het niet of nauwelijks rente oplevert.


De Belgen genieten het liefst met de hele familie van hun vakantiehuis in Spanje en zien het daarmee echt als een investering in de toekomst. Daarin zijn de Belgen duidelijk anders dan de Nederlanders, die een vakantiewoning vaak vooral voor zichzelf aankopen.


Waarom Spanje?

Waarom Spanje zo in trek is bij de Belgen? De vastgoedprijzen in Spanje liggen veel lager dan die in België. Onder de Spaanse zon krijg je dus meer waar voor je geld en leef je relaxed en comfortabel. Bovendien heb je hier je eigen vakantieplek op slechts twee uurtjes vliegen.

Ook de vliegtickets worden steeds voordeliger: voor minder dan honderd euro vlieg je vaak al een weekendje naar Spanje. Spanje wint het momenteel in populariteit van andere Europese vakantielanden als Frankrijk, Italië en Turkije. Die hebben respectievelijk te maken met minder goed weer, ontbrekende grote vastgoedprojecten en een onrustige situatie in het land.


Costa Del Sol populair

De Spaanse registratiekantoren zien dat met name de Costa Del Sol in trek is bij Belgen. Meer dan de huizenkopers uit Engeland en Frankrijk geven de Belgen de voorkeur aan dit stukje Spanje.

Bovendien leef je er vele malen goedkoper dan in het toeristische deel van Spanje.


Vaker nieuwbouw

Tot slot is opvallend dat de Belgen steeds vaker kiezen voor een nieuwbouwproject. Deze trend neemt ook Elegant Homes Marbella waar.


Elegant Homes Marbella:

“Bij nieuwbouw weet je zeker dat je niet te maken krijgt met verborgen gebreken of verbouwingsstress. Je koopt een nieuwbouwhuis met kwalitatief hoogstaande materialen. Twee of drie slaapkamers, een extra bureel of een grotere keuken, een zwembad of een grote tuin: je bepaalt helemaal zelf hoe jouw droomwoning eruitziet.”

☎️ Spanje: + 34 646 140 816 ☎️ België: + 32 472 055 262 📧 info@eleganthomesmarbella.be 🖥️ www.eleganthomesmarbella.be ELEGANT HOMES #MARBELLA


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page