top of page

Een buitenverblijf kopen in het buitenland: een slimme investering.

Een buitenverblijf kopen in het buitenland: een slimme investering.


Belgen gaan massaal op zoek naar een buitenverblijf. Geen wonder, als je bedenkt dat er in ons land meer dan 260 miljard euro op spaarboekjes staat. De rente daarop brengt amper nog iets op, terwijl de rentes op leningen nog steeds historisch laag zijn. Vastgoed is op dit moment dus een zeer slimme investering. Spanje blijft veruit het populairste land voor Belgen om een buitenverblijf te kopen. In 2016 kochten maar liefst 3000 Belgen een buitenverblijf in Spanje.

Eigen plezier

Een vakantiewoning is in de eerste plaats een plek waar je zelf kan gaan genieten. Ben je verliefd op een bepaalde streek? Hou je van golfen en zuiders eten? Of wil je overwinteren in een zonnig oord? Allemaal redenen om te investeren in je eigen woning in het zuiden.


Vastgoedprijzen

Niet alleen het klimaat is aangenamer in Spanje: een buitenverblijf is er ook nog steeds een pak goedkoper dan een tweede woning in eigen land. Zo heb je vanaf 115.000 euro al een nieuwbouwappartement aan de Spaanse kust.


Opbrengst

Je kan ervoor kiezen om zelf in je buitenverblijf te gaan wonen, maar het kan ook een rendabele investering zijn als je het in bepaalde periodes verhuurt aan vakantiegangers. Zeker in het hoogseizoen betalen toeristen goed voor een woning of appartement dat goed gelegen is aan de Spaanse kust.


Investering in de toekomst

Zoek je vooral een rendabel alternatief voor een spaarboekje? Dan is een tweede woning vandaag de dag zowat de beste oplossing. Je haalt er immers op twee manieren ‘winst’ uit: het stijgt in waarde en door het te verhuren haal je er meer opbrengst uit dan uit een spaarboekje. Ook een hypothecaire lening afsluiten kan vandaag de dag zeer voordelig.


Meer informatie?

Droom jij ook van een woning aan een Spaanse Costa, maar weet je niet goed hoe je aan je zoektocht moet beginnen? Neem dan contact op met ELEGANT HOMES MARBELLA. Onze vastgoedexperts helpen je graag op weg.


Elegant Homes Marbella

☎️ Spanje: + 34 646 140 816

☎️ België: + 32 472 055 262

📧 info@eleganthomesmarbella.be

🖥️ www.eleganthomesmarbella.be

ELEGANT HOMES #MARBELLA

Uw Belgische makelaar aan de Costa Del Sol

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page