top of page

COSTA DEL SOL ONTVANGT TUSSEN JUNI EN SEPTEMBER DIT JAAR 7 MILJOEN TOERISTEN

Het toerisme in Spanje zal naar verwachting met 1,5% stijgen tussen de warmste maanden juni en september van dit jaar.

De Costa del Sol, al lang bekend als een van de meest populaire vakantiebestemmingen ter wereld, verwelkomt dit jaar naar schatting 7 miljoen toeristen. Dat is 104.000 meer bezoekers dan dezelfde periode in 2017, die record brekende toeristencijfers zag.


In een recente verklaring benadrukte Elías Bendodo, voorzitter van de raad van toerisme aan de Costa del Sol, het verwachte herstel van de nationale markt dit zomerseizoen, evenals een economische impact van 7,4 miljard euro.

De toename van het aantal toeristen zal ook worden gekoppeld aan een opmerkelijke stijging van de consumentenbestedingen, die naar verwachting zal stijgen met 4,1%, een extra economische impact van 7.400 miljoen euro meer dan in dezelfde periode van vorig jaar.

In totaal zijn 3.400 nieuwe banen gecreëerd in de regio tussen juni en september, een verbetering van 3,6% tegenover afgelopen zomer.

In antwoord op record brekende toeristische cijfers en om een ​​verdere impuls te garanderen, hebben Bendodo en zijn team de investeringen met 50% verhoogd om meer dan 60 promotiecampagnes in de regio te kunnen aanbieden, waardoor de Costa del Sol verder wordt gepositioneerd als een van de meest actieve toeristische bestemmingen over de hele wereld.


Elegant Homes Marbella ☎️ + 34 646 140 816 📧 info@eleganthomesmarbella.be 🖥️ www.eleganthomesmarbella.be ELEGANT HOMES #MARBELLA

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page