top of page

Ook jonge mensen kiezen voor een tweede verblijf in Spanje

Uit onderzoek blijkt dat ook jonge tweeverdieners een vakantiewoning in Spanje kopen. Slim idee. Want zo besparen ze op de jaarlijkse vakantie-uitgaven van hun gezinnen. En doen ze meteen een mooie investering voor later.

Op vakantie-uitgaven besparen, huurgeld bijverdienen

Vandaag bestaat het gemiddelde gezin veelal uit tweeverdieners. Twee inkomens scheppen natuurlijk extra mogelijkheden, zoals een vakantiewoning in Spanje. De aankoop van een Spaans stekje is vaak een goed idee voor gezinnen met jonge en opgroeiende kinderen. Het scheelt behoorlijk in de vakantie-uitgaven, en met de verhuur komt er een welkom extra centje binnen.


Een op de drie kopers van Spaans vastgoed is dertiger

Bij eigenaars van een vakantiewoning in Spanje denken we spontaan aan mensen met toch al flink wat jaren op de teller. Op jongere leeftijd heb je immers een woning af te betalen en een gezin te onderhouden, toch? Dat plaatje blijkt niet langer up-to-date.

Cijfermateriaal uit de vastgoedsector toont namelijk dat een op de drie kopers van een tweede verblijf in Spanje tussen 30 en 40 jaar oud is. Behoorlijk jong nog, zeg maar.


Niet bang van een slimme investering

Dat er meer tweeverdieners dan vroeger zijn, zit er beslist voor iets tussen. Maar er is meer aan de hand. Dertigers denken vooruit en tonen daarin meer durf dan de vorige generaties. Die aarzelden vaak langer om een investering aan te gaan op lange termijn.

Daar kijkt de huidige generatie anders tegenaan. Zij beseffen al te goed dat centen op een bankrekening niets opbrengen. Dan liever een slimme investering. Een tweede woning in Spanje is dat in elk opzicht.

Een grotere woning voor minder geld

Natuurlijk kan je ook in eigen land een appartement kopen als opbrengsteigendom. Alleen zie je dan één groot verschil over het hoofd: de prijzen in Spanje liggen merkelijk lager. Voor hetzelfde bedrag vind je er een veel ruimer en luxueuzer appartement of zelfs een mooie vakantiewoning.


Vastgoedspecialist ELEGANT HOMES MARBELLA kent de Spaanse markt al meer dan 15 jaar. Ze bezitten de expertise om geïnteresseerden bij te staan in hun zoektocht naar een tweede woning in Spanje.


Aarzel niet om contact op te nemen met ELEGANT HOMES MARBELLA. Wij helpen je graag verder!


Elegant Homes Marbella ☎️ + 34 646 140 816 📧 info@eleganthomesmarbella.be 🖥️ www.eleganthomesmarbella.beFeatured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page