top of page

WONEN AAN DE COSTA DEL SOL

WONEN AAN DE COSTA DEL SOL

Spanje is wereldwijd bekend om zijn kleurrijke historische erfgoed, een rijke cultuur en het bruisende gevoel van traditie en gewoontes die inherent zijn aan de Spaanse manier van leven. Met zijn beroemde ontspannen en zorgeloze levensstijl, heeft de allure van Spanje gedurende vele eeuwen relatief onveranderd gebleven. En vandaag is Spanje de derde meest bezochte land ter wereld. Volgens een recente wereldwijde rapport van het World Economic Forum (WEF), omwille van zijn uitstekende infrastructuur en een grote rijkdom aan natuurlijke en culturele bronnen, krijgt Spanje een gemiddelde van 60,6 miljoen bezoekers per jaar, waardoor het de meest concurrerende toeristische sector in de wereld is.

Elk jaar kopen duizenden mensen onroerend goed in de regio en kiezen de Costa del Sol als hun nieuwe permanente of vakantiewoning vanwege de unieke zorgeloze, luxueuze en gezonde levensstijl die Zuid-Spanje biedt. Ook u kunt koudere klimaten ontsnappen en naar een relaxte zonnige nirwana met een kosmopolitische mix van nationaliteiten verhuizen, terwijl u van een betaalbare en ongeëvenaarde Europese paradijs geniet. Je nieuwe huis is de perfecte uitvalsbasis om van alles wat de Costa del Sol te bieden heeft te genieten. Kom, leef, word verliefd en geniet van het leven onder de zon.


WAAROM COSTA DEL SOL?

LUCRATIEVE SPAANSE VASTGOEDMARKT

Naar aanleiding van een van de ergste economische crisis heeft Spanje pech ervaren toen de vastgoedzeepbel in 2007 barstte, een aantal zeer gunstige marktomstandigheden heeft momenteel een op-portune moment gecreerd om vandaag in Spanje te investeren. Een aantal voorbeelden zijn lage post-recessie prijzen, stijgende hypotheekrente goedkeuringen lage rente, hoge buy-to-let potentieel en de steeds stijgende prijzen. De prijzen blijven tot 40% onder de piek-niveau en er zijn nog een aantal lucratieve mogelijkheden om te investeren in kwalitatieve onroerend goed terwijl de prijzen nog stijgen. Aan de kust zijn onroerendgoedprijzen naar verluidt met 6,2% over de afgelopen 12 maanden gestegen, dit leidde tot een recente stijging in de verkoop van Spaanse onroerend goed.

HOGE LEVENS KWALITEIT

Het levens kwaliteit dat de Costa del Sol biedt, is niet te vergelijken met veel andere delen van de wereld. Met meer dan 300 dagen zon per jaar en heldere blauwe luchten die zich uitstrekken tot de zomer, herfst, winter en het voorjaar, heeft de Costa del Sol een smeltkroes van toerisme en internationale expats die zich in de regio vestigen. Met mijlen van uitgestrekte gouden stranden, ongerepte golfbanen, eerste klas restaurants en hotels plus een gemiddelde temperatuur van 19 ° C het hele jaar door, is het leven aan de Costa del Sol de droom voor velen - en wij als Elegant Homes Marbella zijn trots dat we die droom werkelijk maken. Van de levendige Cosmo-grootstedelijke kustplaatsen Puerto Banús en Marbella tot aan de rustige schoonheid en charme van de dorpjes zoals Mijas en Benalmadena Pueblo, heeft de Costa del Sol een scala aan attracties. De regio's bieden een verscheidenheid aan smaken en behoeften, en een uitgebreide selectie van hoge kwaliteit eigenschappen om aan te passen.

VEILIGE INVESTERING

De vraag voor Spaanse vastgoedmarkt ervaart een degelijke toename en de prijzen verluiden als de snelst groeiende in Europa. In de nasleep van de economische crash, hebben nieuwe regels en voorschriften ook bijgedragen bij het maken van een veiligere koopproces, probleemloos, gereguleerd en met de juiste professionele hulp. Terwijl de prijzen laag blijven, blijft de vraag stijgen en blijft het toerisme niveau ook stabiel. Investeren in een Spaanse woning levert hoge huur opbrengsten en lucratieve rendement.

TOP LOCATIE

De Costa del Sol is gemakkelijk vanaf alle grote Europese steden bereikbaar. De luchthaven van Malaga ligt op slechts 20 minuten van Benalmadena en 40 minuten van Marbella / Puerto Banus en het biedt een gemakkelijke en frequente aansluitingen naar alle Europese landen (zelfs rechtstreekse vluchten naar New York aangeboden door de Noorse maatschappij tijdens de zomer).

UITSTEKENDE INFRASTRUCTUUR

De Costa del Sol heeft een ongelooflijk geavanceerde sociale infrastructuur met een zeer hoge standaard van de gezondheidszorg en medische diensten. Ook een geavanceerd onderwijssysteem (een verscheidenheid van Spaanse en internationale scholen), en een ontwikkelde transport dienst die treindiensten tussen Malaga en Fuengirola omvat, maar ook hogesnelheidstreinen naar Madrid en andere delen van Spanje). [endif]

INTERNATIONAL GEMEENSCHAPPEN

De Costa del Sol is een kleurrijke smeltkroes van internationale gemeenschappen die naast elkaar bestaan en een grote verscheidenheid aan culturele invloeden en tradities dragen. De regio is de thuisbasis van de Britse, Fins, Zweeds, Duits, Nederlands, Frans en Russische gemeenschappen om een paar te noemen. Er zijn verschillende instellingen die elke individuele gemeenschap tegemoet komen, waaronder scholen, kerken, gezondheidszorg en juridische adviseurs.

GEZONDHEIDSZORG

De World Health Organisation rangschikt de Spaanse gezondheidszorg op # 7 in de wereld. Of naar beneden om het mediterrane dieet rijk aan olijfolie, vis en verse groenten, de uitstekende gezondheidszorg of de gezellige samenleving, Spanjaarden hebben de hoogste levensverwachting in Europa. Spaanse gezondheidszorg is gratis voor iedereen die in Spanje woont of werkt.

Spaanse gezondheidszorg staat garant voor universele dekking zonder vooruit uitgaven van patiënten afgezien van een pro-deel van de medische kosten. Als u over een aankoop van een woning in Spanje denkt, kunt u in vier eenvoudige stappen van de gratis Spaanse gezondheidszorg profiteren.

Gezondheidszorg normen in zowel de staats- en particuliere ziekenhuizen in Spanje behoren tot de hoogste in Europa. Verpleegkundigen, artsen en medisch personeel zijn hoog en goed opgeleid en hebben toegang tot de ¨state of the art¨ apparatuur voor elke fase van het medische spectrum. Hieronder vindt u een selectie van ziekenhuizen aan de Costa del Sol.

Carlos Haya Hospital Av. de Carlos Haya, s/n, 29010 Málaga, Spain www.carloshaya.net

Clinicas Rincon Av. de la Torre, 24 & Pje Manuel Rincon, 14 www.clinicasrincon.com

Helicopteros Sanitarios Ctra. N-340, Km. 175, Puerto Banús, 29660 Marbella www.helicopterossanitarios.com

Hospital Costa del Sol Autovia A-7, Km 187, 29603 Marbella, Málaga www.hcs.es

Hospiten Estepona Carretera Nacional 340, Km. 162, 29680 Estepona www.hospiten.es

Hospital Quiron, Marbella (privaat) Av. Severo Ochoa, 22, 29603 Marbella, Málaga www.quironsalud.es

Xanit Hospital (privaat) Av. de San Rafael, 10, 29631 Benalmádena, Málaga www.xanit.net

ONDERWIJS

De Costa del Sol is de thuisbasis van een verscheidenheid aan Spaanse en internationale scholen met een zeer hoge standaard. Spaanse staat onderwijs staat open voor alle EU-burgers en is gratis van kleuterschool tot 18. Internationale scholen, de meest populaire keuze voor expats die aan de Costa del Sol wonen, zijn tegen betaling en vergoedingen en dit variëren van school tot school. Hier volgt een selectie van de meest populaire internationale scholen aan de Costa del Sol:

Internationale Scholen

Aloha College - 3-18 jaar oud Urb. El Angel, Nueva Andalucía, 29660, Marbella Malaga www.aloha-college.com

Benalmadena International College - 3-14 jaar oud Calle Catamarán s/n, Nueva Torrequebrada, 29630 Benalmádena Costa www.bic-benal.com/en

Calpe School - Bilingual: 3-9 jaar oud C/. Los Eucaliptos 60, Urb. Linda Vista Baja, San Pedro de Alcántara www.calpeschool.com

Mayfair Academy Avenida Golandrina 16, Atalaya Park, 29680 Estepona Malaga mayfair.academy

The British College C/. Guadalmedina, Urb. Torremuelle, Benalmádena Costa www.thebritishcollege.com

The English International College - 3-18 jaar oud Urb Ricmar, Carretera Cadiz Málaga, 29600, Marbella www.eicmarbella.org

Sotogrande International College Apartado 15,11310 Sotogrande, San Roque, Cádiz www.sis.ac

St. Anthony’s College - 5-18 jaar oud Camino de Coin km 5.25,, Mijas-Costa Malaga www.stanthonyscollege.com

Swans International Primary and Secondary School - 3-18 jaar oud Capricho s/n, 29600 Marbella Malaga www.swansschool.net

Sunland International School - 3-18 jaar oud Ctra. Cártama Estacion-Pizarra s/n, 29580 Cártama Estacion Malaga sunland.novaschool.es

Sunnyview - 3-18 jaar oud C/. Teruel 32, Urb. Cerro del Toril, Torremolinos www.sunnyviewschool.com

Buitenlandse particuliere scholen

Fins

Escuela Finlandesa C/. José Salik 4, Urb. Los Pacos, Fuengirola www.suomalainenkoulu.net

Duits

German College (Colegio Aleman Juan Hoffman) Urb. Elviria, La Mairena, Plaza de Alemania s/n, Marbella www.deutsche-schule-malaga.com

Noors

Norwegian School (Colegio Noruego/Den Norske Skolen Costa del Sol) Avenida Cerro Del Viento s/n, Arroyo De La Miel, Benalmadena www.norskeskolen.net

Zweeds

Swedish School (Colegio Sueco/Svenska Skolan) Avda. Acapulco 11, Fuengirola www.svenskaskolancostadelsol.net

Elegant Homes Marbella ☎️ + 34 646 140 816 📧 info@eleganthomesmarbella.be 🖥️ www.eleganthomesmarbella.be ELEGANT HOMES #MARBELLA, Uw Belgische makelaar aan de Costa Del Sol


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page