top of page

WONEN AAN DE COSTA DEL SOL

Duizenden mensen kiezen elk jaar de Costa del Sol als hun nieuwe permanente thuis of vakantiehuis vanwege de unieke zorgeloze en gezonde levensstijl die het Zuiden van Spanje biedt.

De kwaliteit van het leven die de Costa del Sol biedt, is onvergelijkbaar met vele andere delen van de wereld. Met meer dan 300 dagen zon per jaar en een heldere blauwe hemel die zich uitstrekt tijdens de zomer, herfst, winter en lente, is de Costa del Sol al lang een toevluchtsoord voor internationale expats; gepensioneerden en jonge gezinnen, die zich permanent vestigen in de regio.


In de jaarlijkse Global Retirement Index vermeldde International Living Magazine de Costa del Sol als de negende beste plek in de wereld om met pensioen te gaan, afhankelijk van factoren zoals klimaat, gemak en kosten van het kopen of huren van een woning en de kosten van levensonderhoud en zijn gemakkelijk in te passen om te genieten van een gezonde en gevarieerde levensstijl.


In het vierde kwartaal van 2017 groeide de totale residentiële vastgoedmarkt in Spanje met 19,8% tot 111.921 huizenverkopen, het hoogste vierde kwartaal sinds de Spaanse huizenmarkt in 2015 begon te herstellen. Onroerendgoedtransacties en zowel nationale als internationale vraag naar onroerend goed aan de Costa del Sol blijft stijgen, hier zijn een paar redenen waarom:


Kosten van levensonderhoud

De kosten van levensonderhoud in het zuiden van Spanje zijn veel goedkoper dan veel van zijn Europese tegenhangers, zoals het Verenigd Koninkrijk of waar dan ook in Scandinavië. Veel lokale bars en restaurants bieden dagmenu's voor een twee- of zelfs driegangenmenu voor tussen de 10 en 15 euro en glazen wijn of bier kunnen tussen de 1 en 5 euro kosten, afhankelijk van het type etablissement.


Reizen, inclusief trein, bus en benzine, is ook veel goedkoper dan in veel andere Europese landen. Andalucia staat ook bekend om zijn hoogontwikkelde infrastructuur, met treindiensten tussen Malaga en Fuengirola en hogesnelheidstreinen naar Madrid en andere delen van Spanje.

Gezondheidszorg

Spanjaarden hebben de hoogste levensverwachting in Europa en de Wereldgezondheidsorganisatie rangschikt het Spaanse gezondheidszorgsysteem op # 7 in de wereld. Spaanse gezondheidszorg is gratis voor iedereen die in Spanje woont en werkt en garandeert een universele dekking zonder voorafgaande kosten van patiënten, behalve een deel van de kosten van het voorschrijven.

Mensen die niet in aanmerking komen voor gratis gezondheidszorg, kunnen een particuliere ziektekostenverzekering afsluiten of de volledige kosten betalen van elke medische behandeling die ze ontvangen. Marbella (op slechts 20 minuten rijden met de auto van Benalmadena) is in hoog tempo zeer bekend geworden vanwege de hoge standaard van particuliere medische zorg, waarbij het gezondheidstoerisme naar verwachting het komende jaar met slechts 40% zal stijgen.


Malaga Airport

De luchthaven van Malaga ligt op slechts 20 minuten van Benalmadena en 40 minuten van Marbella / Puerto Banus en biedt gemakkelijke en frequente verbindingen naar alle Europese landen (zelfs directe vluchten naar New York aangeboden door de Noorse luchtmaatschappij in de zomer).


Hypotheken

Vanwege een aanzienlijke toename van de vraag en het vertrouwen van de consument bieden tal van kredietverstrekkers in Spanje nu verschillende hypotheekplannen met variabele, vaste of gemengde rentevoeten. De financiering voor de aankoop van een woning in Spanje is verkrijgbaar bij nationale banken en spaarbanken en bij internationale banken, waaronder Britse banken zoals Barclays en Lloyds TSB, die allemaal verschillende kosten en contractvoorwaarden bieden.

Spaanse hypotheekvoorwaarden lopen uiteen van 5 tot 40 jaar, afhankelijk van de geselecteerde aanbieder en de gemiddelde lening aan de waarde van de woning ligt doorgaans tussen 60% en 70%.

Golf

Met milde en droge weersomstandigheden vrijwel het hele jaar door en meer dan 90 golfbanen in de regio, is de Costa del Sol liefkozend bekend als de 'Costa del Golf'. In totaal zijn er 70 golfbanen aan de Costa del Sol zelf, waarvan er vier tot de top 10 van Europa behoren, waaronder de Valderrama Golf Club, de San Roque Golf Club, La Reserva en Los Naranjos.


Internationale gemeenschappen

De Costa del Sol is een kleurrijke smeltkroes van internationale gemeenschappen die naast elkaar bestaan en een grote verscheidenheid aan culturele invloeden en tradities met zich meebrengen. De regio is de thuisbasis van Britse, Finse, Zweedse, Duitse, Nederlandse, Franse en Russische gemeenschappen om er maar een paar te noemen, en er zijn veel instellingen die zich richten op elke individuele gemeenschap, inclusief scholen, kerken, gezondheidszorg en juridische adviseurs, waardoor het heel gemakkelijk wordt om iemand die geen Spaans spreekt om te verhuizen naar de Costa del Sol.


Elegant Homes Marbella ☎️ + 34 646 140 816 📧 info@eleganthomesmarbella.be 🖥️ www.eleganthomesmarbella.be ELEGANT HOMES #MARBELLA, Uw Belgische makelaar aan de Costa Del Sol

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page