top of page

Estepona bovenop!

Estepona wijst de weg in de heropleving van vastgoed aan de Costa del Sol.

We laten u kennis maken met Estepona, aan de Costa del Sol.

Estepona is de nieuwe hotspot aan de Costa del Sol.


Gedurende vele decennia leefde Estepona in de schaduw van de glamoureuze buurland Marbella, maar nu veranderen de dingen. Marbella is nog steeds zeer veel in trek, maar in de afgelopen jaren heeft Estepona een sprong gemaakt van een charmante badplaats aan een mooie, levendige stad in het hart van de gouden driehoek.


Ontdek waarom er zoveel belangstelling is in deze charmante kust stad...


Estepona - de tuin van de Costa del Sol

Estepona is een gemeente in de provincie Malaga aan de Costa del Sol. Het ligt in een weelderige, groene vallei, doorsneden door rivieren en beken en beschermd door de bergketen Sierra Bermeja, en bieden een prachtig decor voor de traditionele witte gewassen stad en de eindeloze gouden stranden.


Met 22km kustlijn, strekt de gemeente Estepona zich uit van Casares in het westen door naar Marbella in het Oosten en de gebieden van Valle Romano Bahía Dorada, Buenas Noches, Selwo, New Golden Mile, Los Flamingos, El Padrón, Cancelada, Bel Air, La Resina, El Paraiso en Saladillo-Benamara en Atalaya. Het heeft een bevolking van 70.000 verdeeld over een oppervlakte van meer dan 137 km2.


Dankzij het unieke lokale micro klimaat, geniet Estepona van meer dagen zon dan een andere stuk van de kust van de Costa del Sol. Vergeleken met haar glamoureuze buren Marbella, hebben de bezoekers en bewoners een extra 10 dagen zon per jaar; 330 dagen in totaal. Estepona is gezegend met 18 stranden, waarvan men het hele jaar door kan genieten en heeft meerdere golfbanen van wereld klasse.


Estepona heeft een van de hoogste aantallen fairways in Spanje. De New Golden Mile is het epicentrum van de golf vallei of de 'Costa del Golf. Er zijn een aantal uitstekende golfclubs in schilderachtige locaties, die bedrijvig zijn helemaal door het winterseizoen. Hier zijn slechts een paar om te beginnen...


Costa del Golf

Atalaya Golf & Country Club - El Campanario Golf & Country House - El Paraíso Golf Club –Los Flamingos Golf Club - La Resina Golf and Club de Golf El Coto - Estepona Golf

Estepona: een stad met grote ambitie

Met uitstekende nieuwe restaurants en luxe strandclubs en opkomende moderne wijn-tapas bars, worden de eisen van de steeds meer kosmopolitische internationale inwoners goed verzorgd.


Er zijn ook plannen in de plaats voor een winkelcentrum en bioscoop in het centrum van de stad, evenals 6 gloednieuwe hotels die een enorme impuls zijn voor het gebied. Voor de fijnproevers is het heetste onderwerp op ieders lippen, gepland voor mei 2018, de lancering van de San Luis gourmet voedselmarkt. Plaza de Abastos ligt in het hart van de oude stad Estepona, slechts enkele meters van het strand en naast de ruïnes van de oude middeleeuwse vesting, de oude voedselmarkt is onder volledige restauratie.


Langs de 22 km lange kustlijn is een 'paseo marítimo', wandel en fiets kust pad aan de gang.

Dit werk werd gestart sinds 2014 en de voltooiing is in 2018 met het doel van het verstrekken van een ononderbroken boulevard van voetgangers loopbruggen, kust promenades, houten bruggen, parken en speelplaatsen die Marbella met Estepona verbinden.


Met dit kan iedereen volop genieten van het prachtige uitzicht op zee terwijl de Estepona kustlijn is te verkennen op de fiets, te voet, segway of skate. Estepona is ook bijzonder gezinsvriendelijk.

Ondanks de groei en ontwikkeling slaagt het erin om zijn typische Spaanse karakter te behouden en zijn unieke identiteit en het is deze klassieke combinatie die de aandacht van meer en meer bezoekers aantrekt en op zijn beurt het aankopen van eigendom in het gebied.

Thuis aan de kust

De stad is populair onder beleggers en vakantie woning kopers met dank aan de bovengenoemde punten. Dit samen met de golf van nieuwe, moderne, hoge kwaliteit ontwikkelingen heeft het profiel en de aantrekkingskracht van Estepona, dat de woningen snel verkopen en prijzen een gezonde stijging hebben aangetoond, met een groeiende vraag naar nieuwbouw woningen hier.


Er is een reële behoeften voor woningen gebouwd om blijven en niet alleen voor de vluchtige bezoeker. Dit betekent dat de waarde van de investering van de woningen sterk blijven, op een moment van lage rente tarieven en uitstekende start koopprijzen.


Met een enorm tekort aan huurwoningen beschikbaar, zijn er uitstekende mogelijkheden om aanzienlijke rendementen uit huur te bekomen, hetzij op korte of op lange termijn. De meerderheid van onze klanten zoeken om een pand te kopen dat hen beide een overzees vakantiehuis geeft evenals het hoogst mogelijk rendement op hun investering.


Estepona is zich snel aan het transformeren naar een ware hotspot en is booming als nooit tevoren. Terwijl de prijzen stijgen is er nog steeds zo veel potentieel voor de toekomstige groei te midden van voortdurende verbeteringen en groeiende vraag naar nieuwbouw woningen. Het lijkt erop dat vanaf hier Estepona ten zeerste de place to be is.


Elegant Homes Marbella ☎️ + 34 646 140 816 📧 info@eleganthomesmarbella.be 🖥️ www.eleganthomesmarbella.be ELEGANT HOMES #MARBELLA, Uw Belgische makelaar aan de Costa Del Sol

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page