top of page

Waarom je beter voor nieuwbouw kiest in Spanje

Waarom je beter voor nieuwbouw kiest in Spanje

Koop je een bestaande woning in Spanje, dan begint deze stek aan zijn zoveelste leven. Het is best mogelijk dat dat een zekere charme heeft. Maar weegt het ook op tegen de talrijke voordelen van een prachtige nieuwbouw aan de Spaanse kust?


Met een Spaanse nieuwbouw heb je geen zorgen


Wanneer je kiest voor een nieuwbouwwoning of –appartement, weet je zeker dat je een zorgeloze tijd tegemoet gaat. Alles is immers splinternieuw en werkt zoals het hoort. En gaat er toch iets mis, dan kan je rekenen op garantie. Voorts zijn er geen onderhoudswerken of verbouwingen waar je voor staat. Met een lekkere cocktail in de hand kan je van bij het begin genieten van je nieuwe aankoop. Mooi, toch?


Een nieuw huis is veel energiezuiniger


Koop je een auto, dan hou je rekening met het verbruik. Ook van een nieuwe wasmachine verwacht je dat ze energiezuinig is. Waarom zou je daar dan geen rekening mee houden bij de aankoop van een vakantiehuis of een appartement in Spanje? Op dat terrein is er de voorbije jaren een forse vooruitgang geboekt. Koop je vastgoed dat in de jaren negentig of eerder gebouwd werd, dan zal het energieverbruik beslist een stuk hoger liggen.

Je betaalt geen Spaanse registratierechten (ITP)


Als je van een natuurlijke persoon (of een niet-btw-plichtige) een bestaande woning of een appartement koopt, betaal je Spaanse registratierechten (ITP). Dat percentage is regionaal vastgelegd. Het varieert tussen 8% en 10%. Kies je voor nieuwbouw, dan zal je 10% btw moeten betalen.


Opgelet: Is de verkoper geen officiële inwoner van Spanje, dan ben je als koper verplicht om 3% van de totaalprijs in te houden. Dat is bij wijze van voorheffing op de Spaanse belasting voor niet-inwonende verkopers. Na de verkoop krijg je tot een maand de tijd om die som door te storten aan de Spaanse fiscus.


Vastgoedtip: Grand View aan de Costa del Sol


In La Cala (Marbella) bevindt zich Grand View. Dat is een modern project van 60 appartementen & penthouses met 2 en 3 slaapkamers. Ze hebben grote zonnige terrassen en hebben die karakteristieke, moderne look. Elke woning telt 2 of 3 badkamers en hebben een royale leefruimte.

Het is beslist een van de meest paradijselijke projecten in deze streek van Spanje!


Meer weten over onze service? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Elegant Homes Marbella ☎️ + 34 646 140 816 📧 info@eleganthomesmarbella.be 🖥️ www.eleganthomesmarbella.be ELEGANT HOMES #MARBELLA, Uw Belgische makelaar aan de Costa Del Sol

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page