top of page

Op zoek naar een Spaanse woning...?!

Op zoek naar een Spaanse woning...?! ❓ Twijfel, vragen, onduidelijkheden, hoe, wat, stress, waar te beginnen, etc.

Hoog tijd voor een bezoekreis! 😉

Dit blog is speciaal voor de mensen die op zoek zijn naar een Spaanse woning. Vooral de volgorde is van groot belang voor een geslaagde zoekactie en zoals bij alles geldt ook hier: Wees realistisch en blijf met beide benen op de grond!


WAAR

De locatie is het allerbelangrijkste om de zoektocht naar een Spaanse woning mee te beginnen.


Bedenk voor uzelf hoe u in Spanje wilt leven en wat voor u belangrijk is; dichter aan zee, meer in het binnenland, nabij alle voorzieningen of juist verder afgelegen in de bergen. Om de juiste locatie te bepalen, kunt u zich via internet al inlezen over de diverse regio’s, maar uiteindelijk is het verstandig om deze plaatsen ook daadwerkelijk te bezoeken. Huur een auto en rijd gewoon eens rond, liefst in verschillende jaargetijden, zodat u een goede indruk krijgt van de omgeving, de voorzieningen en de bezetting.


Een woning kunt u meestal wel aanpassen aan uw persoonlijke woonwensen, maar op de omgeving heeft u zelf weinig invloed. Juist dáárom kan iemand anders niet namens u bepalen of een bepaalde regio wél of niet voor u geschikt is en voldoet aan uw wensen.

Dit moet u echt zélf ervaren, waarbij u uiteraard wel gebruik kunt maken van de informatie van anderen die reeds in die regio wonen en u zodoende meer uitleg kunnen geven en u wegwijs kunnen maken.

WAT

Als de locatie bekend is, komt het volgende aan de beurt… Wat voor type woning zoekt u?


Hierbij is het heel belangrijk om realistisch te zijn en uw woonwensen af te stemmen op uw budget. Dit geldt zowel voor huur- als koopwoningen, want een villa is nu eenmaal over het algemeen duurder dan een appartement. Kijk dus in eerste instantie naar uw persoonlijke behoefte en koop/huur geen woning voor de familie en vrienden die eventueel een keer op bezoek komen. Kijk hoeveel slaap- en badkamers u werkelijk nodig heeft. Of u een tuin of juist een groot terras wilt en welke prijs u daarvoor wenst te betalen.

Het woningaanbod dat u bij ELEGANT HOMES MARBELLA kunt terugvinden geeft een goede indruk van de prijzen van de diverse woningtypen in de verschillende regio’s. Dit biedt u dan ook perfecte mogelijkheden om zonder verdere verplichtingen te zoeken, kijken en vergelijken alvorens u daadwerkelijk meer informatie aanvraagt of een afspraak voor bezichtiging maakt.


Alles begint met een goede voorbereiding en oriëntatie van de (on)mogelijkheden, zodat u weet wat u kunt verwachten.

WANNEER

De laatste stap heeft alles te maken met de tijd die u bereid bent te wachten om de door u gewenste woning te betrekken.

Maak voor uzelf een planning wanneer u in Spanje wilt wonen of een tweede woning wil. Denk daarbij aan eventuele verplichtingen als werk, de periode om een financiering te organiseren en natuurlijk de verhuizing zélf.

Als u wilt kopen heeft de aanvaardingsdatum natuurlijk geen directe invloed op de koopsom, want die wordt na afloop van de onderhandelingen vastgelegd. Indirect kan een verkoper soms gevoelig zijn voor een snelle oplevering, waardoor de koopsom eventueel iets gunstiger voor u als koper kan uitvallen. Indien u echter voldoende tijd heeft tot aan uw verhuizing naar Spanje, dan komt de mogelijkheid om een nieuwbouw woning aan te kopen of een speciaal voor u ontworpen nieuwe woning te laten bouwen in zicht.


Voor nieuwbouw is er natuurlijk meer tijd nodig, maar áls die tijd er is, zou u ervoor kunnen kiezen om ineens alles volgens uw persoonlijke woonwensen te laten ontwerpen.

LEIDRAAD

De zoektocht naar een Spaanse woning is uiteraard geen vast omlijnd proces, maar om het overzicht te bewaren en te voorkomen dat u door de bomen het bos niet meer ziet, zou u bovengenoemde methode als leidraad kunnen gebruiken. Op deze manier houdt u het overzicht en weet u welke stappen u zou kunnen nemen om gestructureerd en dus tijdbesparend te werk te gaan.

Ik wens u veel succes tijdens uw zoek- én vind-tocht!


Elegant Homes Marbella ☎️ + 34 646 140 816 📧 info@eleganthomesmarbella.be 🖥️ www.eleganthomesmarbella.be ELEGANT HOMES #MARBELLA, Uw Belgische makelaar aan de Costa Del Sol

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page