De beste locatie in Marbella - "The Golden Mile"

De beste locatie in Marbella - "The Golden Mile"


Marbella's "Golden Mile" begint bij de westelijke rand van Marbella stad en strekt zich uit over ongeveer 5 kilometer tot de Río Verde, die net voor Puerto Banús en de Nueva Andalucía ligt, en strekt zich uit tot de La Concha berg, waardoor Marbella zijn speciale microklimaat dankt.

Waarom noemt het de Golden Mile? Nou, gouden zandstranden, de gouden zon, vorstelijke appartementen en villa’s en onroerend goed waard een heleboel goud. Dit is een van de duurste stukken van onroerend goed in Europa.

De Golden Mile is de belichaming van luxe en extravagantie weelde. Dit is immers de speeltuin van de rijken en beroemdheden. Dit gebied is zeer chi-chi en heeft enkele van de meest luxe en compleet ingerichte villa's en huizen - paleizen, van de stad als je wil.

Beroemdheden en royalty’s komen hier bijeen hier om te spelen. Dit omvat de Saudi Arabische koning Fahd, die een zomerpaleis en een moskee gebouwd heeft op de Golden Mile.


De Golden Mile dankt zijn reputatie als een top vakantie plek naar het Marbella Club Hotel, een vijf sterren luxe hotel dat werd gebouwd in de jaren 1950. De tuinen zijn consistente winnaars voor hun schoonheid, elegantie en stijl. Deze tuinen zijn gevuld met een ongeëvenaarde collectie van olijven en avocado bomen, dennen, bougainville, araucarias, pijnbomen en acacia’s.

De man achter deze luxe vijf sterren accommodatie is Prins Alberto de Hohenlohe. Hij was de eerste die dit soort van eersteklas toerisme lanceerde en die het imago van de Golden Mile begon als de speeltuin van de rijken en de zeer rijken.

Na dit hotel volgden meer vijf-sterren hotels, winkelcentra en golfbanen. Deze projecten staan langs de kust of tussen de snelweg die de Golden Mile verdeeld is in twee secties. De Golden Mile is ook bezaaid met eersteklas restaurants die u de mooiste dinerervaring bieden (en mogelijkheden om celebrity te zien!) – voor een prijs, natuurlijk.