top of page

Leuke weetjes omtrent Mijas Costa

Belgische makelaar in Mijas Costa - Marbella

Mijas Costa ligt aan de Costa del Sol in de provincie Málaga in de regio Andalusië. Het dorp heeft een oppervlakte van 149 vierkante kilometer en telt ruim 80.000 inwoners. Dat lijkt veel, maar dat komt doordat Mijas uit vijf delen bestaat. Mijas Costa (aan de kust) en Mijas Pueblo (in de bergen) en de kustplaatsen La Cala, Riviera en Calahonda. Hierdoor grenst de gemeente aan opvallend veel andere (kust)plaatsen, zoals Fuengirola, Benalmádena, Alhaurín el Grande, Marbella en Ojén.

Mijas Costa klimaat

Het klimaat van Mijas is zeer mild door de ligging aan zee. Het heeft een gemiddelde temperatuur van 18 graden en er valt minder dan 600 millimeter regen per jaar. Als het regent, is dat voornamelijk tussen november en januari.


Mijas Costa wetenswaardigheden

Door de strategische ligging is Mijas altijd doelwit geweest van aanvallen door de verschillende culturen die de Costa del Sol hebben bewoond. Daarom zijn er bijvoorbeeld veel wachttorens gebouwd, de ‘Las Torres Vigías’, door de Feniciërs en Carthagers. Eén van die torens wordt Torrevieja of Torreón de la Cala genoemd. Deze werd gebouwd in 1540. Tegenwoordig bevindt zich in deze toren de VVV van La Cala de Mijas.

Bezienswaardigheden in Mijas Costa

  • Mijas biedt veel mogelijkheden voor sport en ontspanning, zoals golf en tennis. Er is zelfs een paardenrenbaan – de Hipódromo Costa del Sol.

  • In en rondom Mijas liggen vele mooie golfbanen. Denk hierbij aan La Cala, met zijn drie schitterende 18 holes banen of aan de golfbaan van Mijas Costa zelf.

  • Mijas heeft een eigen waterpark, het Parque Acuático, dat voor lekkere verkoeling en familie entertainment zorgt.

  • Bezoek het CAC Mijas (Centro de Arte Contemporáneo) eens. Dit is een kunstcentrum dat sinds november 2013 bestaat en zo’n 500 kunstwerken exposeert.

  • Vanuit Mijas kunt u mooie tochten maken in de heuvels, naar bijvoorbeeld Mijas Pueblo of Ojén.

  • De kustlijn van Mijas Costa is ongeveer 12 kilometer lang. U kunt via de kust ook eenvoudig naar Marbella of Puerto Banús rijden om daar te lunchen, dineren of te shoppen.


Enkele nieuwbouw projecten in Mijas Costa


1. Luxe appartementen Mijas Costa te koop. Nieuwbouw project.

38 Luxe appartementen en penthouses met een panoramisch uitzicht over de Middellandse Zee en directe toegang tot het strand is wat deze ontwikkeling onderscheidt. Deze luxe appartementen hebben een milieuvriendelijke en tijdloze stijl.

Bezoek HIER


2. Luxe appartementen Mijas Costa te koop. Nieuwbouw project.

33 Residentiële luxe appartementen met 2, 3 en 4 slaapkamers in een van de meest bevoorrechte gebieden van de Costa del Sol. Een droom enclave met onovertroffen uitzicht op zee en met alle faciliteiten en het strand op amper 200 meter.

Bezoek HIER


3. Nieuw project in Mijas Costa met een prachtig uitzicht op zee!

Ontworpen om de functionaliteit te maximaliseren en een comfortabele, moderne levensstijl te bieden, het appartement interieur weerspiegelt het hedendaagse gevoel van de residentiële ontwikkeling.

Bezoek HIER


4. Met trots presenteren wij ons nieuw exclusief project in La Cala De Mijas

Een nieuwe ontwikkeling van appartementen met een modern design en luxe kwaliteiten, op een bevoorrechte locatie met prachtig zee en golf zicht. De eigenschappen bestaan uit 2, 3 of 4 slaapkamers, met moderne lay-outs en afgewerkt aan de hoogste normen.

Bezoek HIER


5. Nieuwbouw project met de meest idyllische, zandige stranden op loopafstand.

Het complex, heeft prachtig aangelegde tuinen, zwembad, 24-uurs beveiliging, waterpartijen, SPA met binnen zwembad verwarmd. 5 min lopen naar het strand, met appartementen die uitzicht hebben op zee.

Bezoek HIER


Uw Belgische makelaar voor levensgenieters aan de Costa Del Sol. Elegant Homes Marbella ☎️ + 34 646 140 816 📧 info@eleganthomesmarbella.be 🖥️ www.eleganthomesmarbella.be


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page