top of page

Voortgaande groei van de Spaanse vastgoedverkopen en prijs voorspelling in 2018:

Voortgaande groei van de Spaanse vastgoedverkopen en prijs voorspelling in 2018:

Transacties van onroerend goed en prijzen zullen blijven stijgen in 2018, volgens de laatste prognoses. Anticipa, een van de grootste vastgoedaanbieders in Spanje, verwacht dat de omzet volgend jaar met 9,3% zal stijgen tot 526.000 stuks, een stijging ten opzichte van 481.000 dit jaar en 21% meer dan in 2016.


Spaanse vastgoedprijzen zullen tegen het einde van dit jaar met een totaal van 6,9% zijn gestegen en zullen naar verwachting met iets minder dan die van 6,1% stijgen, wat nog steeds 27% onder de piek van de markt in 2007 ligt.


Hoewel het Anticipa vastgoedmarktrapport werd opgesteld voordat Catalonië onafhankelijk werd, voorspelt het bedrijf dat de prijzen voor wederverkoop en nieuwbouw in het vierde kwartaal van dit jaar met in totaal 5,8% zullen blijven stijgen.

Mark Stucklin van Spanish Property Insight wees erop dat de voorspelling van het bedrijf voor 2018 85% hoger is dan het dieptepunt van 2013, toen slechts 285.000 woningen in Spanje werden verkocht. De markt bevindt zich nog steeds 42% onder het hoogtepunt van meer dan 900.000 verkopen in 2006, maar vertoont een veel stabielere groei.

Het bouwen van complete nieuwbouwwoningen in Spanje zal ook ver beneden hun hoogtepunt zijn, bereikt in de hoogconjunctuur. Het rapport verwacht een totaal van 63.400 in 2019, vergeleken met 62.900 in 2017.


Prognoses kunnen worden beïnvloed door wat er in Catalonië gebeurt met betrekking tot de bieding van de regio voor onafhankelijk van Spanje. De regio wordt beschouwd als de rijkste van Spanje en de hoofdstad Barcelona heeft dit jaar enkele van de hoogste stijgingen van de vastgoedprijzen gezien.


Bent u geïnteresseerd in het kopen van een woning in Spanje? Neem vandaag nog contact op met Elegant Homes Marbella om met een van onze vastgoedadviseurs te spreken over wat we kunnen doen om u te helpen het eigendom van uw dromen aan de Costa del Sol te vinden.


Elegant Homes Marbella ☎️ + 34 646 140 816 📧 info@eleganthomesmarbella.be 🖥️ www.eleganthomesmarbella.be ELEGANT HOMES #MARBELLA, Uw Belgische makelaar aan de Costa Del Sol

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page