top of page

Málaga in november- wat te doen?

Málaga rustig in november? Dat valt reuze mee, kijk maar wat er allemaal te doen is. Inclusief vooruitblik op december.

Tussen de herfstvakantie en de feestmaand december verwacht je misschien een rustige maand in Málaga. Niks is minder waar, want de maand november heeft een goed gevulde agenda met activiteiten. Ben je deze maand in Málaga? Lees dan snel verder. Ook blikken we alvast vooruit op de gezellige decembermaand.


Speciale dagen

Día de todos los Santos (Allerheiligen) – woensdag 1 november

Op deze dag herdenken families hun overleden dierbaren. Ze bezoeken het graf, maken dit schoon en laten bloemen achter. De begraafplaatsen zijn na deze dag een kleurrijk geheel.

Let op dit is een feestdag waarop winkels, banken en instanties gesloten zijn.


Evenementen

Málaga de Tapeo (fingerfood route) – tot en met 5 november

Samen met ruim 30 tapasbars en restaurants organiseert biermerk Victoria (uit Málaga) een finger food route. De hippe variant van de tapas die je lekker met de hand kunt eten.


Bij een klein flesje bier van Victoria krijg je een hapje erbij. Samen voor slechts €2,50. Kijk hier om welke bars en restaurants het gaat met het bijbehorende hapje.

Internationaal jazz festival Málaga 8 – 13 november

Het is alweer de 31e editie van het Jazz festival in Málaga. Dit jaar zijn er onder meer optredens van Steve Coleman, Ron Carter, Eliane Elias en Dave Holland.


Waar? Het hoofdpodium van het Jazz festival is in Teatro Cervantes. Daarnaast zijn er verschillende live locaties waar je kunt genieten van Jazz. Zoals Plaza de las Flores (tussen Calle Larios en Calle Nueva), Plaza del Obispo en Plaza de la Merced. Ook aan de oostkant van Málaga bij Baños del Carmen en hotel La Chancla zijn (kleinschalige) optredens gepland.


Info: Bekijk hier het hoofdprogramma (pdf). Tickets voor optredens in het theater kun je hier bestellen.


Kerstverlichting in Málaga vanaf vrijdag 24 november

Malagueños zijn dol op de kerstverlichting. En niet voor niks, want de kerstverlichting in Málaga wordt gezien als één van de mooiste in Spanje. Ieder jaar is het weer spannend hoe de verlichting eruit gaat zien, we houden je uiteraard op de hoogte.


De burgemeester ontsteekt de verlichting op vrijdagavond 24 november. Op deze avond zijn er optredens op Plaza de la Constitución. De kerstverlichting brand vervolgens dagelijks tot en met Drie Koningen (6 januari).


waar: Plaza de la Constitución / Málaga centrum


tijd: vanaf 18:00 uur (dagelijks)

Straatmarkten in Málaga

Ook in november kun je een aantal straatmarkten in Málaga centrum tegenkomen.

El Rastro Cultural – vrijdag 3 november

waar: La Térmica, adres Av. de los Guindos 48

tijd: van 19.00 tot 00.00 uur

meer info: La Térmica

Markt in de haven/ Muelle Uno – zondagen

waar: Muelle Uno (haven)

tijd: tussen 11:00 en 18:00 uur

meer info: Muelle Uno

La Plaza Merced Market – zondag 26 november

waar: Plaza de la Merced, Málaga centrum (locatie)

tijd: tussen 11:00 en 19:00 uur


Málagueta4Market – zondag 26 november

waar: Paseo Marítimo de la Malagueta (locatie)

tijd: tussen 10:00 en 18:00 uur

Bezoek ook zeker de overdekte versmarkt, een absolute aanrader!

Rondleidingen door Málaga

Fietsen met Nederlandstalige gids (dagelijks)

Wil je de leukste plekjes van Málaga makkelijk ontdekken? Met de Málaga city fiets tour kom je op een ontspannen manier langs de mooiste bezienswaardigheden. Een Nederlandstalige gids neemt je mee langs de mooiste plekjes van de stad. Ideaal aan het begin van je stedentrip!

Stadswandeling Málaga (reisgids)

Wil je op eigen gelegenheid Málaga verkennen? Neem dan deze eigentijdse reisgids mee. De Beleef Málaga reisgids is zo samengesteld dat je aan de hand van een route makkelijk alle mooie bezienswaardigheden kunt terugvinden. Een handige uitneembare stadsplattegrond voorkomt zoeken. Zo kun je Málaga op een ontspannen manier en in je eigen tempo. De reisgids is inclusief handige tips, restaurants, musea en wandelroutes.

Opvallende exposities in Málaga

Een overzicht van tijdelijke exposities in bekende musea en op andere locaties in Málaga.

CAC museum Málaga – Hedendaagse kunst

Leiro – tot en met 7 januari 2018

De expositie Leiro bevat meer dan 40 kunstwerken, waaronder beeldhouwwerken en tekeningen. Gemaakt door de internationaal bekende artiest Franscisco Leiro uit Galicië. Zijn (houten) beelden laten kwetsbaarheid en menselijke breekbaarheid zien. De werkelijkheid is fictie, een menselijk constructie waar Leiro mee speelt met de staat tussen letterlijke en figuurlijke taal.

Ingacio Tovar – Singing to You Softly – tot en met 21 januari 2018


Een expositie bestaande uit ongeveer vijftien schilderijen en tekeningen van Ignacio Tovar. Deze abstracte schilder uit Sevilla haalt zijn inspiratie uit flamenco poëzie. Zijn werken hebben namen van songteksten, legendarische zangers en dansers.


Picasso museum

Vrouwelijke kunstenaars en het surrealisme (We are completely free) – tot en met 28 januari 2018


Liefhebber van surrealistische kunst? Bezoek dan zeker het Picasso museum. Deze tijdelijke expositie is samengesteld uit werk van verschillende vrouwelijke kunstenaars.


Bij elkaar ruim 100 werken van onder meer Eileen Agar, Claude Cahun, Leonora Carrington, Germaine Dulac, Leonor Fini, Valentine Hugo, Frida Kahlo, Dora Maar, Maruja Mallo, Lee Miller, Nadja, Meret Oppenheim, Kay Sage, Ángeles Santos, Dorothea Tanning, Toyen, Remedios Varo en Unica Zürn.


Naast schilderijen zie je ook tekeningen, sculpturen en films.


Carmen Thyssen museum Málaga

Juan Gris, María Blanchard en het kubisme – tot 25 februari 2018

Voor kubistisch werk moet je tot eind februari 2018 in het Carmen Thyssen museum zijn. Deze tijdelijke expositie is compleet anders dan de vaste collectie van dit museum (realistisch werk). Aan de hand van ruim 60 werken krijg je een inkijkje in het kubisme van de 20e eeuw.

Vooruitblik op de maand december in Málaga

In november gaat de kerstverlichting aan, maar die blijft uiteraard ook in december branden. Maar er is veel meer te doen in deze feestmaand. Je kunt het binnenkort allemaal lezen in de Beleef Málaga december special.

Ook een sportief hoogtepunt in december. Op 10 december vindt de marathon van Málaga plaats.

Alvast veel plezier in Málaga!

Elegant Homes Marbella ☎️ + 34 646 140 816 📧 info@eleganthomesmarbella.be 🖥️ www.eleganthomesmarbella.be Door ELEGANT HOMES MARBELLA – Uw Belgische makelaar voor levensgenieters in Marbella

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page