top of page

HUIS KOPEN IN SPANJE? HOUD REKENING MET DEZE 4 GOUDEN TIPS

Wilt u een huis kopen in Spanje om een nieuw leven te beginnen zonder zorgen? Als tweede verblijf onder de zon? Of als slimme vastgoedinvestering, zodat u negatieve rente voorkomt? Dat is een top idee! Maar houd wel rekening met de volgende 4 tips. Zodat een huis kopen in Spanje jou of je erfgenamen niet duur te staan komt.

1. HUIS KOPEN IN SPANJE: ZO HAAL JE MAXIMAAL FISCAAL VOORDEEL?

Wie zijn zaken vandaag regelt bespaart straks veel geld. Daarom is het zinvol om nu al na te denken over de erfenis van je kinderen. Wil jij ze behoeden voor erf belasting op jouw huis in Spanje en zijn ze ouder dan 18 jaar? Laat het naakte eigendom van je onroerend goed in Spanje dan door je kinderen kopen via schenkingen of aan de hand van een onderlinge lening. En leg in de Spaanse koopakte vast dat jij als ouder levenslang vruchtgebruik hebt.

2. PLAATSELIJKE HYPOTHEEK OM EEN HUIS TE KOPEN IN SPANJE?

Wil je geld lenen van een Spaanse bank? Houd er dan rekening mee dat je in Spanje minstens 30% van de koopsom zelf moet betalen. Spaanse banken lenen jou maximaal 70% van de totale aankoopsom. Houd ook rekening met de bijkomende kosten, goed voor ongeveer 13% van de aankoopprijs. De bank zorgt zelf voor een taxatie wanneer je huis af is. Deze taxatie bepaalt hoe hoog je hypotheek wordt. Verder is je vaste inkomen heel belangrijk. De bank doet een credit check om jouw kredietwaardigheid te controleren.

3. HUIS KOPEN IN SPANJE? ELEGANT HOMES MARBELLA BEGELEIDT JOU VAN A TOT Z

Huis kopen Spanje? Wees gerust: wij van ELEGANT HOMES MARBELLA controleren je nieuwbouwwoning eerst grondig. Daarna informeert je advocaat jou over het bedrag dat je nog moet betalen. Je advocaat regelt ook het verlijden of passeren van de akte bij de notaris. Daarna vragen wij om de water- en lichtaansluitingen aan. Dat duurt 5 tot 10 werkdagen. Goed om te weten: bij nieuwbouw zijn er geen openstaande posten, aangezien jij de eerste eigenaar bent.

4. HUIS KOPEN IN SPANJE: JE ADVOCAAT HELPT JOU BIJ DE NOTARIS

Je advocaat regelt alles voor jou: het opstellen en controleren van de verkoopovereenkomst en – mits een notariële volmacht – alle administratieve handelingen. De laatste betaling gebeurt altijd met een cheque. Je advocaat overhandigt die aan de notaris bij het tekenen van de akte en de overhandiging van de sleutels en de eigendomsakte van je huis. Je advocaat regelt ook de betaling van de notariskosten, de inschrijving in het eigendomsregister en andere bijkomende kosten. Hij licht je hierover altijd op voorhand in.

HUIS KOPEN IN SPANJE?

LAAT JE BEGELEIDEN DOOR EXPERTS

Een huis kopen in Spanje doe je best niet in je eentje. Reken op specialisten die sinds 2005 al honderden Belgen en Nederlanders begeleid hebben bij hun aankoop van een huis, appartement of villa in Spanje: ELEGANT HOMES MARBELLA

VRAAG OVER EEN HUIS KOPEN IN SPANJE?

Wij weten raad.

Elegant Homes Marbella ☎️ + 34 646 140 816 📧 info@eleganthomesmarbella.be 🖥️ www.eleganthomesmarbella.be ELEGANT HOMES #MARBELLA, Uw Belgische makelaar aan de Costa Del Sol

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page