top of page

Estepona: parel aan de Costa del Sol

ESTEPONA is een gezellig klein vissersplaatsje aan de Costa del Sol, net buiten de toeristische drukte van Torremolinos, Fuengirola en Marbella en toch maar op 50 autominuten van het vliegveld Málaga.

ESTEPONA heeft vijf kilometer zandstrand en een even lange moderne wandelboulevard met kleinschalige appartementen. Achter deze boulevard is Estepona nog steeds een authentiek Andalusisch vissersplaatsje, met restaurants, terrasjes, barretjes, knusse pleintjes en een lange winkelstraat. Hier zult u vergeefs de grote winkelketens zoeken, maar kunt u wel allerlei lokale gerechten ontdekken bij de plaatselijke winkeliers. Kortom, een rustige gezellige Spaanse badplaats, met een vriendelijke bevolking, die hier ook zijn boodschappen doet. Aan de rand van Estepona ligt overigens een grote supermarkt (Carrefour) voor al uw inkopen.


"Toen wij gingen nadenken hoe wij onze ervaringen van de afgelopen 32 jaren in Estepona het beste kort maar krachtig konden verwoorden kwamen wij tot authentiek, oprecht, rust en ontspannen… geen typische vakantie in Zuid-Spanje, maar iets bijzonders. Iets dat de massaliteit van het hedendaags toerisme ontlopen heeft."Costa del Golf

Estepona ligt in het hart van de Costa del Sol, tussen Marbella en Gibraltar. Deze populaire kuststreek met het uiterst milde klimaat wordt ook wel Costa del Golf genoemd vanwege de vele golfbanen, die zich langs de kust uitstrekken. Golfliefhebbers komen hier dan ook echt aan hun trekken en kunnen elke dag van de week hun golfslag oefenen op een andere baan. Het pittoreske haventje van Estepona nodigt uit tot onthaasting. Visrestaurants serveren er de heerlijkste visgerechten, zo direct uit de zee, op uw bord.


Het achterland van de Costa del Sol nodigt uit tot fantastische ontdekkingstochten. Het witte stadje Casares en Gaucin bijvoorbeeld liggen op een steenworp afstand in de bergen. Grote(re) steden als Granada (met het wereldberoemde Alhambra!), Sevilla, Ronda, en Cordoba zijn absoluut een bezoek waard. Het ware Andalusische leven speelt zich hier af op de pittoreske pleinen en in de nauwe, authentieke straatjes.


Estepona ligt gunstig aan de Costa del Sol. Op 80 kilometer vanaf het vliegveld van Malaga ligt Estepona, net buiten de drukte van Marbella, midden in een omgeving die er zijn mag.


Estepona heeft een prachtig, kilometers lang zandstrand, waarlangs een even lange wandelboulevard loopt met heerlijke terrasjes. Op het schone strand vindt u verschillende strandtenten waar uitgebreid gegeten en gedronken kan worden en waar u ook ligstoelen en parasols kunt huren. Ook is er op het strand douche gelegenheid.


De wandelboulevard is prachtig onderhouden met een enorme hoeveelheid bloemen en planten en natuurlijk banken en terrasjes. Achter de onvermijdelijke appartementen langs de boulevard ligt het authentieke stadscentrum dat nog geheel de sfeer van een kleine vissersplaats ademt. Ook in dit oude stadsgedeelte vindt u natuurlijk volop terrasjes, bars, restaurantjes en winkels. De winkelstraat is de moeite waard. U vindt er een leuke verscheidenheid aan Spaanse winkels en winkeltjes. Grote winkelketens zult u er vergeefs zoeken.

Estepona heeft een vissershaven en een jachthaven. Langs de jachthaven zijn een groot aantal terrasjes en restaurants. Tijdens een wandeling door Estepona hoeft u zich zeker nooit te vervelen.

Terwijl Estepona zelf zoveel mogelijk probeert de stadskern authentiek te houden, heeft het 500 jaar oude vissersstadje zich inmiddels weten te omringen met een vijftiental prachtige golfbanen, luxe hotels en luxe appartement-resorts. Vanuit Estepona heeft u ook een prima vertrekpunt naar toeristische trekpleisters in de omgeving. Het Andalusische binnenland met zijn schilderachtige witte dorpjes Casares en Gaucin. Ronda, Malaga en Gibraltar liggen in de directe omgeving. Sevilla, Cordoba, sherrystad Jerez, Cadiz , Granada met het schitterende Alhambra zijn met de auto als dagtocht bereikbaar en verder kunt u natuurlijk, als u even genoeg heeft van de Andalusische rust, ook de mondaine en drukke badplaats aan de Costa del Sol zoals Marbella en Puerto Banus gemakkelijk bereiken.


Bezoek onze website met nieuwbouw projecten in en rond Estepona: www.eleganthomesmarbella.be


Aangeboden door ELEGANT HOMES MARBELLA


Elegant Homes Marbella ☎️ + 34 646 140 816 📧 info@eleganthomesmarbella.be 🖥️ www.eleganthomesmarbella.be Door ELEGANT HOMES MARBELLA Uw Belgische vastgoedmakelaar in Spanje


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page