top of page

IN 2017 VERWACHT MALAGA LUCHTHAVEN EEN RECORDBREKENDE AANTAL VAN 19 MILJOEN

IN 2017 VERWACHT MALAGA LUCHTHAVEN EEN RECORDBREKENDE AANTAL VAN 19 MILJOEN


In juli dit jaar arriveerden meer dan 2 miljoen bezoekers bij de luchthaven van Malaga, 11,2% meer dan de maand ervoor. De natie's vierde grootste bezochte luchthaven ontving bijna 16,7 miljoen passagiers vorig jaar, een stijging van bijna 16% ten opzichte van 2016. En 7,2% stijging van de totale bezoekers naar dat land, na Madrid, Barcelona en Palma de Mallorca.


Dit jaar wordt verwacht dat bezoekerscijfers naar de zuidelijke Spaanse kust eind 2017 een recordbrekende 19 miljoen behalen. Ryanair is de leidende luchtvaartmaatschappij van Málaga, die zo'n 3,83 miljoen aankomsten vanuit 55 routes vliegt, gevolgd door EasyJet, Vueling en Norwegian airline. Deze zomer leverde de luchthaven van Malaga verbinding naar 138 bestemmingen, waarvan twee in Noord-Amerika (Montreal en New York JFK) vijf in Afrika (Algiers, Casablanca, Melilla, Tanger en Tindouf) en een groot aantal Europese bestemmingen, waaronder aankomende directe vluchten vanuit Praag en Helsinki en seizoensgebonden routes naar Aarhus en Kristiansand.


De tweede terminal van Malaga is ook te wijten aan een upgrade van 8,4 miljoen euro. AENA heeft vandaag aangekondigd dat zij een contract hebben geopend om de internationale hub te verlengen en geïnteresseerde bedrijven hebben tot en met 19 september om hun voorstellen te presenteren. De renovatie zal 20 maanden duren en zal een capaciteit van het vliegveld aanzienlijk verbeteren om het aantal bezoekers per jaar te verhogen. In 1991 begon de verwachte renovatie van de tweede terminal bestaande uit verbeterde verhardingen en valse plafonds, herinstallatie van airconditioning- en brandbestrijdingsinstallaties en verbeteringen aan de toiletfaciliteiten.AENA verklaard: "Het zal een grote verbetering zijn in de T2-faciliteiten, en dit wordt geprogrammeerd in een manier die zo weinig mogelijk beïnvloedt. De kwaliteit van diensten die aan de passagiers worden geleverd optimaliseren.


"Het is een belangrijke tijdstip voor uitbreiding in de luchthavenactiviteit, met een totale groei van 12,1% alleen in de eerste zeven maanden van dit jaar."


Naast de groeiende bezoekers in de regio profiteert de Spaanse vastgoedmarkt van een gestage groei van de vraag naar onroerend goed aan de Costa del Sol. Booming toerisme biedt lucratieve kansen voor koop-aan-verhuur-beleggers. Naast het zonnige zuidpunt van Spanje en de doorlopende verbeteringen aan de infrastructuur van de luchthaven van Malaga zijn nadere bewijzen dat de Costa del Sol even populair is als ooit voor zowel toeristen als kooplieden.


Elegant Homes Marbella ☎️ + 34 646 140 816 - +34 952 838 541 📧 info@eleganthomesmarbella.be 🖥️ www.eleganthomesmarbella.be ELEGANT HOMES #MARBELLA, Uw Belgische makelaar aan de Costa Del Sol

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page