top of page

Onroerend goed aan de Costa del Sol wordt duurder

Onroerend goed aan de Costa del Sol wordt duurder

Volgens de Raad van Property Registrars kopen buitenlanders meer en meer onroerend goed in Spanje. Aan de Costa del Sol, in Andalusië en op andere Spaanse locaties stijgen zowel de prijzen als het aantal verkochte woningen. Internationale beleggers kochten bijna 48.000 woningen in het afgelopen jaar. Dat is 13% meer dan het voorgaande jaar. Met 21% van het totaal van alle aankopen door buitenlanders zijn de Britten nog steeds koplopers in de aanschaf van Spaans onroerend goed, gevolgd door de Belgen, Nederlanders, Fransen, Duitsers, Zweden en Chinezen.

Onroerend goed aan de Costa del Sol wordt duurder

Tussen januari en maart zijn niet minder dan 100.000 woningen verkocht in Spanje. Dat is het hoogste cijfer van de afgelopen drie jaar en de tweede hoogste cijfer van de afgelopen 20 kwartalen. Doordat het aantal woningaankopen stijgt, stijgen ook de huizenprijzen in Spanje – vooral in gebieden zoals de Costa del Sol en Andalusië, waar buitenlandse kopers het liefst een (tweede) huis hebben. Het eerste kwartaal van 2017 is dan ook afgesloten met een stijging van 6,9% van de huizenprijzen.


Meer aanvragen voor onroerend goed aan de Costa del Sol

Niet minder dan 16 autonome regio’s zagen een stijging in de verkoop van woningen, vooral in de regio’s Andalusië (voornamelijk de Costa del Sol), Catalonië, Madrid en Valencia. Nieuwbouw woningen zijn veel populairder dan bestaande woningen, waarvan de verkoop zelfs daalt. Al met al krijgen makelaars (en ook Elegant Homes Marbella) meer en meer aanvragen voor onroerend goed aan de Costa del Sol, wat het aannemelijk maakt dat de prijsstijging aanhoudt. Overweegt u een huis in het zuiden van Spanje te kopen? Dan is dit waarschijnlijk een goed moment.

Database met meer dan 20.000 woningen

Behalve de nieuwbouw projecten hebben we ook een database van meer dan 20.000 woningen. Bent u op zoek naar een vrijstaande villa, penthouse, appartement of bijvoorbeeld een authentieke finca of cortijo aan de Costa del Sol?

Wij zoeken voor u in onze database van 20.000 woningen of neem contact met ons op voor een zoekopdracht om de perfecte woning voor u te vinden.


Elegant Homes Marbella ☎️ + 34 646 140 816 - +34 952 838 541 📧 info@eleganthomesmarbella.be 🖥️ www.eleganthomesmarbella.be ELEGANT HOMES #MARBELLA, Uw Belgische makelaar aan de Costa Del Sol

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page