top of page

10 Beste stranden van Marbella

Marbella is begrijperlijkerwijze een van Spanje's meest populaire vakantiebestemmingen, voor zowel buitenlandse toeristen als Spanjaarden. Het is met 27 km kustlijn en 23 stranden een waar genot voor de liefhebber!

Stranden van fantastische kwaliteit

De stranden van Marbella tellen dit jaar 7 'Blauwe Vlaggen', een speciale erkenning voor de kwaliteit van strand en water. Geen enkele andere vakantiebestemming aan de Andalusische kust heeft er meer. Samen met Roquetas de Mar (Almería) en Rota (Cádiz) haalt Marbella daarmee het hoogste cijfer in Andalusië.


Tochtje langs 10 stranden

Wat maakt de stranden van Marbella, behalve de Blauwe Vlag erkenning, nog zo speciaal?

Welke stranden zijn vooral een bezoekje waard tijdens een verblijf in Marbella - en waarom?

Wij hebben een selectie gemaakt van onze 10 favorieten, in volgorde van Oost naar West Marbella (in een radius van ca. 20 km).

Kom je vanuit Malaga, dan kun je met andere woorden die volgorde aanhouden.

1. Bounty Beach

Bounty strand is een van de jongste en hipste plekjes aan de Costa del Sol.

Het is vooral favoriet bij jongeren die in Marbella wonen. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom.
Eten en drinken zijn er redelijk geprijsd, palm- en bananenbomen bieden voldoende schaduw, en er zijn dj's die rustige chillout muziek draaien. Echt een strand om te ontspannen!


2. Rio Real

Dit strand staat ook wel bekend als Playa Pinillo en maakt deel uit van 2 km strand onder de naam Los Monteros. Het ligt halverwege tussen Playa Alicate en Bounty Beach. Het is een van de Beste Stranden van Marbella.

De nabijheid van het centrum van vakantiebadplaats Marbella en de schoonheid van de omgeving zorgen ervoor dat Playa de Rio Real erg populair is bij vakantiegangers. Tijdens de zomermaanden kan het er aardig druk zijn.

Het strand bestaat uit vrij grof, donker geel zand en heeft een lengte van ongeveer 400 meter; het is ca. 30 meter breed.


3. Playa de Alicate

Op slechts 10km oost van het centrum van Marbella is er dit strand, geclassificeerd 'met gemiddelde bezetting', zelfs middenin de zomermaanden. Het wordt er dus niet zo druk als op de stedelijke stranden.

Alicate ligt parallel aan een urbanisatie met dezelfde naam. Het is de thuishaven van celebrities als acteur Antonio Banderas, die een huis direct aan het strand bezit.


4. Playa Hermosa ('Prachtstrand')

Hermosa beach ligt op dezelfde kuststrook als Costabella, Alicate en Los Monteros.

Het strand zelf is behoorlijk klein, en omvat ook de ruimte in en rond het Poco Loco restaurant.
Hermosa Beach is klein, beschut en een verlengstuk van Costabella beach. Het heeft dezelfde kenmerken en voorzieningen.

Het zand is typisch Mediterraan donker en grof.


5. Playa Real de Zaragoza

Playa Real de Zaragoza is zonder twijfel één van Marbella's beste stranden. In de ogen van velen zelfs hét beste strand!


Real de Zaragoza is groot en ver genoeg van het centrum om er zelfs middenin de zomer een rustig plekje te vinden. Het wordt dan ook geklassificeerd als een strand van 'gemiddelde bezetting' en ligt parallel aan de Urbanisatie Real de Zaragoza.


6. Nikki Strand

Geen enkele 'Top Beste Stranden van Marbella' zou compleet zijn zonder Nikki beach, gelegen op slechts 5 minuten van Costabella in het nabijgelegen Elviria.
Nikki beach is een van de Costa del Sol’s meest exclusieve strand clubs. Een thuis voor rijken en beroemden en voor diegenen die dat graag zouden willen zijn!


Nikki beach ligt op een prachtig stuk strand, gelegen aan het Don Carlos 5-sterren Hotel en aan het strand dat deel uitmaakt van Playa Real de Zaragoza. Een mooiere strandomgeving is moeilijk te bedenken.


7. Cabopino Strand

Cabopino beach of Playa de Cabopino heeft veel aan populariteit gewonnen de laatste jaren en dat is zeker te begrijpen!

Uitzonderlijk schoon water, lange zandstranden en meer dan voldoende voorzieningen om de hele familie bezig te houden. Het is begrijpelijk dat Cabopino erg populair is geworden en zonder twijfel één van de topstranden van Marbella.


8. Playa Fontanilla

Playa Fontanilla of Fontanilla beach is vaste favoriet onder zowel inwoners van Marbella als vakantiegangers.
Fontanilla strand is 1 km lang en 30 meter breed.

Het strand begint bij de haven van Marbella ( niet te verwarren met Puerto Banús) en loopt parallel aan de zeepromenade.

Het zand is mooi fijn en goudgeel.


9. Playa Nagüeles

Playa Nagüeles is een strand van pure luxe. Het ligt dan ook vlak aan Marbella’s 'Golden Mile'.

Het is de plek van de beste hotels, de duurste restaurants en de meest exclusieve beachclubs van Marbella - Playa Nagüeles is, kortom, terrein voor rijken en beroemdheden.

Nagüeles strand is 800 meter lang en ongeveer 40 meter breed.

Het strand loopt langs de recentelijk gebouwde 'Paseo Maritimo'. Het begint naast het Puente Romano Hotel en loopt tot de Marbella beach club / Playa de Casablanca / Playa Trocaderoomgeving. Zoals met zo veel stranden in het gebied zijn begin en einde moeilijk te bepalen. De stranden zijn eerder een verlenging van elkaar.


10. Playa de Nueva Andalucía

Playa de Nueva Andalucia of het Nueva Andalucia strand ligt net ten westen van Puerto Banus, een luxueuze jachthaven waar je ook kunt verblijven. Het strand staat daarnaast bekend als 'El Duque'.Het strand loopt vanaf de exclusieve jachthaven Puerto Banus in westelijke richting en is iets meer dan 1 km lang met een gemiddelde breedte van 30 meter.

Het strand bestaat uit kleine baaitjes.


Veel plezier!!


Elegant Homes Marbella ☎️ + 34 646 140 816 📧 info@eleganthomesmarbella.be 🖥️ www.eleganthomesmarbella.be

ELEGANT HOMES #MARBELLA, Uw Belgische makelaar aan de Costa Del SolFeatured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page