top of page

Spanje als eerste Europese post-pensioen bestemming

Spanje als eerste Europese post-pensioen bestemming


Met pensioen gaan is een speciaal moment in ons leven waar we hard hebben moeten voor werken en steeds meer mensen willen er het beste uit halen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat gepensioneerden van verblijfplaats veranderen. Naast landen zoals Panama, is Spanje een van de top bestemmingen in Europa waar mensen hun pensioen willen doorbrengen. Maar waarom in Spanje zo in trek onder gepensioneerden? We vertellen er u graag alles over.

5 redenen waarom mensen Spanje kiezen voor hun post-pensioen.


Er zijn talloze redenen waarom Europese gepensioneerden graag naar Spanje verhuizen en het is vanzelfsprekend dat iedereen zijn eigen persoonlijke redenen heeft. Maar er zijn o.a. ook economische, fiscale en gezondheidsredenen die de Europeanen zouden moeten kennen.


1-. Volledige Sociale Zekerheid

De Sociale Zekerheid die Spanje aan haar nationale en buitenlandse inwoners biedt is één van de voornaamste troeven van het land als populairste Europese post-pensioen bestemming. Dankzij de overeenkomst tussen de verschillende landen van de Europese Unie hebben alle Europese inwoners het recht om van de Sociale Zekerheid te genieten in de verschillende landen van de Europese Economische ruimte. En het Spaanse Sociale Zekerheidssysteem is een van de volledigste.


2-. Klimaat: ideaal voor de gezondheid

In dezelfde lijn is het belangrijk om te vermelden dat het Spaanse klimaat een van de beste is voor onze gezondheid, vooral voor personen die aan gewrichtspijn, depressies, enz. lijden. Het is een warm en zacht klimaat, wat een troef is voor zij die relax, zon en zee zoeken.


3-. Plaatsen om zich te ontspannen

Spanje is een van de beste landen qua dagindeling en aangename plaatsen zodat gepensioneerden zich kunnen ontspannen en van het leven kunnen genieten zonder te hoeven werken en zonder complicaties. De dagindeling en de gewoonte van de siësta zijn bijvoorbeeld heel aantrekkelijk voor de meeste toeristen. En voor gepensioneerden die in een land wonen waar geen zee of strand is, is de Mediterrane kust een de van de aantrekkelijkste plekken. Wat is er immers beter dan in de zon liggen of van een aangename strandwandeling genieten?


4-. Fiscale voordelen

Een andere belangrijke factor zijn de fiscale voordelen voor Europese gepensioneerden als ze naar Spanje verhuizen. In andere landen is de fiscaliteit heel hoog, maar in Spanje geldt het Verdrag ter voorkoming van de dubbele belasting. Dit wil zeggen dat zij die hun fiscale verblijfplaats in Spanje hebben, enkel hier belastingen moeten betalen.


Bovendien is het heel gemakkelijk om een Europees pensioen in Spanje te innen en het hiervoor nodige papierwerk is eenvoudig en niet duur.


5-. Eenvoudig om een woning te kopen

Last but not least, voor Europeanen is het helemaal niet moeilijk om naar Spanje te verhuizen. De diensten van Elegant Homes Marbella zijn uitstekend en in verschillende talen beschikbaar. U hoeft hen gewoon te vertellen waar u naar op zoek bent en Elegant Homes Marbella zal alles in het werk stellen om aan uw wensen te beantwoorden. We zullen u foto’s en beschrijvingen van de woningen sturen tot we de ideale woning voor u in Spanje vinden. Als u dus naar Spanje wil verhuizen voor uw pensioen, kunt u uw droomwoning al hebben zodra u voet aan wal zet.


In Spanje wonen is zonder twijfel een van de dromen van de meeste Europeanen voor wie het land een ideale omgeving is om er van hun pensioen te genieten. Er zijn weinig landen die alle voordelen aanbieden die we in Spanje kunnen vinden.

SCHRIJF JE HIER IN OM ONZE NIEUWSBRIEF TE ONTVANGEN

Elegant Homes Marbella ☎️ + 34 646 140 816 📧 info@eleganthomesmarbella.be 🖥️ www.eleganthomesmarbella.be

ELEGANT HOMES #MARBELLA, Uw Belgische makelaar aan de Costa Del Sol

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page