top of page

5 X REDENEN OM NAAR MARBELLA TE GAAN


Marbella, de Spaanse badplaats aan de Costa del Sol staat bekend om de luxueuze winkels en jetsetters. Costa del Sol is al jaren een favoriete vakantiebestemming onder Belgen en Nederlanders, maar toch wordt Marbella vaak overgeslagen. Zo zonde! Ik geef je vijf redenen waarom je wél naar Marbella op vakantie moet.


1. KORTE VLIEGTIJD

Heb je een hekel aan vliegen, maar wil je toch op vakantie naar een warme bestemming? Costa del Sol biedt dé uitkomst. Binnen twee uur en vijftig minuten ben je al op het enorme én moderne vliegveld van Malaga. Vanuit het vliegveld is het ongeveer een uurtje rijden naar de populaire badplaats. Onderweg kom je langs Torremolinos, Benelmadena en Fuengirola, deze dorpjes zijn ook zeker de moeite waard om een keer te bezoeken.

2. LANGE VAKANTIE OF KORTE TRIP

Omdat je binnen no time in Marbella bent is het ook ideaal om een korte trip te plannen. Even een paar dagen bijtanken aan het strand of nippend aan een cocktail bij de populaire beach club Ocean Club, het kan allemaal. Maar ook voor een lange vakantie biedt Marbella genoeg vertier. Shoppen, uitgaan, heerlijk eten en relaxen… het kan allemaal!

3. PROEF HET LEVEN VAN DE JETSET

Altijd al willen weten hoe de rijken vakantie vieren? Proef het in Marbella! Vooral in Puerto Banùs kom je veel jetsetters tegen. In de haven liggen wel honderden grote jachten en vind je op elke hoek wel Ferrari ’s en Lamborgini’s. In Puerto Banùs kan je shoppen bij Gucci en Chanel, maar gelukkig is er ook een ZARA en Bershka te vinden.

Ocean Club Een van mijn favoriete spots in Puerto Banùs is de Ocean Club. De club is gelegen aan het strand en heeft een enorm zwembad waar luxe bedjes om heen staan. In het weekend worden hier de vetste feesten van heel Zuid Spanje georganiseerd, maar doordeweeks kan je er ook prima relaxen.


Mocht je een bezoekje brengen aan de Ocean Club, vergeet dan niet om een hapje te eten. De kaart is super uitgebreid en het eten is zó lekker. Verse sushi en sashimi, grote burgers en een authentieke paella, aan keuze heb je zeker geen gebrek.


Ben je het even zat om op een bedje in de zon te liggen? Ocean Club heeft een uitgebreide beautysalon waar je jezelf heerlijk kan laten verwennen. Neem een massage en laat daarna je nagels doen, even opladen!


4. PRACHTIGE HOTELS

Omdat Marbella een populaire bestemming is onder zowel de rijkeren als de “normale” burgers, heeft de badplaats een groot aanbod aan verschillende prachtige hotels. De prijzen verschillen enorm, maar in het laagseizoen kan je al voor een spotprijsje in een vijf sterren hotel slapen.


Ik sliep in het Melia Marbella Banùs Hotel. Dit hotel heeft 200 kamers maar geeft je toch het gevoel alsof je in een kleinschalig boutique hotel logeert. Het hotel ligt net aan het begin van de boulevard en is van alle gemakken voorzien.

5. HET OUDE CENTRUM

Ben je alle toeristische plekken even zat? Ga dan het oude centrum van Marbella in. Hier kan je uren rondlopen in de kleine straatjes, shoppen in schattige boetiekjes en een glas Sangria drinken op een van de vele verborgen pleinen.


Lekker eten kan ook prima in het oude centrum van Marbella. Zo eet ik graag bij restaurant ZoZoi, dit restaurant is gelegen aan een plein dat in de avond prachtig verlicht is. Het menu is divers en je kan er terecht voor zowel authentieke Spaanse gerechten als wereldgerechten. Nom, nom, nom!

Elegant Homes Marbella ☎️ + 34 646 140 816 📧 info@eleganthomesmarbella.be 🖥️ www.eleganthomesmarbella.be

ELEGANT HOMES #MARBELLA, Uw Belgische makelaar aan de Costa Del SolFeatured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page