top of page

Vakantie Marbella tips, bezienswaardigheden en ervaringen

Zon, zee, strand en feesten met een ‘glamorous’ tintje.

Dat is waar Marbella vooral om bekend staat. Maar deze geliefde badplaats heeft tevens een schitterend oud centrum vol knusse terrasjes en tapasbars.

Marbella

Marbella vormt het onofficiële hart van de Costa del Sol. De mondaine badplaats heeft zijn wereldwijde roem mede te danken aan de jachthaven Puerto Banús waar de meest luxe jachten ter wereld aanmeren en de ware jetset de stad binnenkomt. Maar Marbella is veel meer dan een badplaats van glitter en glamour: het is een ideaal gelegen stad met een interessant oud centrum, meerdere fijne zandstranden en tal van activiteiten voor vakantiegangers.

Met een kustlijn van 27 kilometer en 23 verschillende stranden is Marbella met recht een strandbestemming te noemen. De mooiste stranden langs dit stukje Andalusische kust zijn onder andere het hippe Bounty Beach, Rio Real, Playa Hermosa, Playa de Alicate en Playa Real de Zaragoza. Stuk voor stuk zijn het mooie, schone stranden, sommigen ervan zijn lopend over de boulevard te bereiken. Nikki Beach is misschien het beroemdste strand van Marbella, vooral dankzij de wereldwijd bekende beach club met dezelfde naam. Het is dé strandclub voor de ‘rich and famous’ waar de dagen ongemerkt overgaan in nachten, met veel DJ’s, VIP’s en champagne.


Jachthaven Puerto Banús

De jachthaven Puerto Banús ligt een stukje buiten het centrum van Marbella; je kunt er heenlopen over de boulevard en weer terug met de boot. De haven is een essentieel onderdeel van de mondaine Marbella-beleving. Al zijn de prijzen van eten en drinken er te duur voor je (een colaatje in de haven kost je zo €7,50), rondlopen en kijken is gratis. De jachten zijn er bizar groot, er staan overal peperdure auto’s geparkeerd en er lopen de meest extravagante types rond. Lachen! De haven is op zich ook best gezellig, met een ruim aanbod aan restaurants, cafés en chique bars. Maar ja, die prijzen he. Het is vooral Puerto Banus waaraan Marbella zijn ‘dure’ reputatie te danken heeft. Eigenlijk een onterechte, want in het ‘gewone’ centrum zijn de prijzen heel redelijk.


Marbella – het oude centrum

Absolute must see van Marbella is het oude centrum, dat gek genoeg door sommige strandhangers nog wel eens vergeten wordt. Maar de kleine oude binnenstad van Marbella is Andalusië op zijn mooist: smalle steegjes vol boetiekjes en tapasbars en knusse pleintjes met fel witte oude huizen vol kleurige balustrades en bloemrijke balkons. Uiteindelijk komen de meeste straatjes uit op het centrale Plaza de los Naranjos, een plein uit de middeleeuwen dat volstaat met gezellige terrasjes, oranje parasols en sinaasappelbomen. In de oude stad vind je ook enkele interessante bezienswaardigheden, waaronder meerdere mooie kerkjes, met de 16de eeuwse La Iglesia de la Encarnación als hoogtepunt. Rond de oude stad vind je ook nog restanten van de oude Arabische muur. Net buiten het oude centrum ligt het Almeda Park, een parkje vol fonteinen, beelden en tropische bloemen waar je kunt uitrusten op schitterende zitbanken van keramiek. Vanaf het Almeda Park kun je naar het strand lopen over de fraaie Avenida del Mar met zijn vele standbeelden van Salvador Dali.


Plaza de los Naranjos.

Activiteiten in en om Marbella

Voor wie zich snel verveelt: Marbella heeft naast zijn stranden, jachthaven en oude centrum ontzettend veel te bieden aan mogelijk vermaak. Er is een breed scala aan tours en activiteiten te boeken, zowel op het water als in de stad of de natuur erbuiten. Van speedboot- en segwaytours tot verschillende natuur- & wildlife tochten en extreme adrenaline tours per 4WD, jet boat of karting: in Marbella hoef je je geen seconde te vervelen.


Nachtleven Marbella

Het nachtleven van Marbella is niet te vergelijken met de overige badplaatsen aan de Costa del Sol. In het centrum vind je talloze kleinschaliger bars en restaurants zoals overal aan de Costa del Sol. Maar daarbuiten gaat het echt los: de grote nachtclubs en luxe hotspots van de jetset liggen namelijk niet in het centrum. Puerto Banús, de haven van Marbella, heeft een bruisend nachtleven in de zomermaanden. Grote clubs als Olivia Valere, Buddha Beach, Nikki Beach, News Cafe, Seven, en Aqwa Mist liggen verspreid in de buitenwijken of aan de verder gelegen stranden. Verwacht hogere prijzen voor drankjes dan je in Nederland gewend bent en flinke toegangsprijzen.


Golfen in Marbella

Marbella is geliefd bij de rijkere vakantieganger, en wat doet die ook graag in zijn vrije tijd? Juist, golfen. Rondom de stad is dus een flink aantal golfbanen te vinden, de meeste in de wat verderop gelegen heuvels, maar sommige ook direct naast de stad. Vooral de heuvelachtige banen buiten Marbella zorgen voor de nodige uitdaging. Zowel beginners als pro’s kunnen hier naar hartenlust een balletje slaan. Het grote aanbod aan golfbanen en de verschillende moeilijkheidsgraden maakt Marbella tot een van de populairste golfsteden van Spanje en de Middellandse Zee.


Winkelen in Marbella

Winkelstraat vlakbij de jachthaven van Puerto Banus.


Exclusieve winkels, designer boetieks en grote merken, er is veel winkelaanbod in Marbella. Het zal je niet verbazen dat hier de állerduurste merken volop vertegenwoordigd zijn. De Avenida Ricardo Soriano en de Avenida Ramon y Cajal zijn de grootste winkelstraten. In het oude centrum van Marbella zijn meer kleinschalige en traditionele boetiekjes en de meeste luxe winkels vind je rond Puerto Banus. Voor mooie souvenirs en verse lokale producten is een kijkje op de wekelijkse straatmarkt een aanrader. Deze vindt plaats op zaterdagochtend in Nueva Andalucia.


De boulevard van Marbella

Reizen naar Marbella – hoe kom je er?


Vanuit Nederland gaan er verschillende chartervluchten richting de zuidkust van Spanje. Marbella heeft geen eigen vliegveld, maar op slechts 46 kilometer afstand ligt het Aeropuerto de Málaga-Costa del Sol. Vanuit zowel Amsterdam, Rottedam, Eindhoven als Dusseldorf-Weeze wordt direct gevlogen op dit vliegveld bij Málaga. Kijk en vergelijk op vliegticketsites als Cheaptickets.nl, Vliegtickets.nl en WTC.nl.


Bezoek hier onze website met onze nieuwste projecten en bezoek ook de informatie omtrent bezoekreizen: www.eleganthomesmarbella.be

Aangeboden door Elegant Homes Marbella

☎️ + 34 646 140 816 📧 info@eleganthomesmarbella.be 🖥️ www.eleganthomesmarbella.be

Door ELEGANT HOMES MARBELLA - Uw Belgische vastgoedmakelaar in Spanje


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page