top of page

De onverwachte voordelen van een huis verkopen via een vastgoedmakelaar

Wie als particulier nooit eerder een woning verkocht heeft kent het verkoopproces en de complexe wetgeving die daarbij komt kijken vaak niet...


Je woning verkopen via een vastgoedmakelaar of niet? Het is logisch dat mensen zich die vraag stellen, zeker als ze het kostenplaatje voor een verkoop via een makelaar bekijken. Voor de cliënt is het ereloon dat een makelaar ontvangt, of dat nu een percentage of een vast bedrag is, steeds een groot bedrag. Duizenden euro's uitsparen door zelf je woning te verkopen kan dan een financieel verstandige beslissing lijken. Maar is dat echt zo? Verkopen via een makelaar biedt meer voordelen dan sommige mensen denken.Kostenbesparing maar tegen welke prijs?


Kostenbesparing is ongetwijfeld de belangrijkste reden waarom sommige woningverkopers ervoor kiezen hun huis of appartement zelf te verkopen, zonder de hulp van Elegant Homes Marbella. Ook vrezen sommige particulieren dat ze bij een verkoop via een makelaar een stuk van de controle over de verkoop zullen verliezen.


Maar zijn die redenen terecht, en wegen ze echt op tegen de nadelen van het zelf verkopen van je woning?


Wie als particulier nooit eerder een woning verkocht heeft kent het verkoopproces en de complexe wetgeving die daarbij komt kijken vaak niet. Natuurlijk is het mogelijk om daar informatie over op te zoeken maar zonder de nodige ervaring verdwaal je al snel in de regelgeving. Daarbij loopt de verkoper zelfs het risico dat de rechtbank een verkoop nietig verklaart als er ooit een juridisch conflict met de koper zou ontstaan.


Daarnaast is het moeilijk om zonder professionele kennis en ervaring een juiste inschatting te maken van de waarde van een eigendom. Een veelgemaakte fout bij particuliere verkopers is dan een te hoge startprijs te vragen waardoor veel potentiële kopers worden afgeschrikt.


Als de verkoper vervolgens de prijs niet één maar verschillende keren moeten verlagen schaadt dit het imago van de te verkopen woning vaak nog verder. Geïnteresseerde kopers beginnen immers al snel te denken dat het om een woning met verborgen gebreken gaat.


Een woning verkoop je bovendien net iets moeilijker dan een paar schoenen of een tweedehandsauto. Het onderhandelingsproces kan stresserend en intens zijn en zonder de nodige ervaring loop je veel risico hier fouten in te maken.


Redenen om toch maar voor Elegant Homes Marbella te kiezen


Niet via een makelaar verkopen kan dus mogelijk een financieel voordeel bieden al staat daar wel een belangrijk financieel risico tegenover. Maar je hebt dan tenminste wel de volledige controle over de verkoop, toch? De vraag is maar of je echt die volledige controle wilt, want bij een verkoop komt meer kijken dan mensen soms denken.Elegant Homes Marbella weet waar kopers op letten


Een ervaren Elegant Homes Marbella weet hoe hij een bepaalde woning in de verf moet zetten. Bij wijze van spreken dan, want schilderen doet de makelaar dan misschien niet, hij zal wel tips kunnen geven over details aan de woning die misschien nog een snelle opknapbeurt verdienen. Omgekeerd werkt het ook, een makelaar kan je helpen besparen door renovaties af te raden als die zichzelf bij een verkoop niet zullen terugverdienen.


Elegant Homes Marbella bespaart je veel geld en tijd


Elegant Homes Marbella zal het geen enkel probleem vinden om je woning in jouw afwezigheid aan geïnteresseerde kopers te tonen. Zo vermijd je dagenlang thuis te moeten zitten wachten op bezoekers die mogelijk hun afspraak niet naleven of die op het laatste moment annuleren.


Een makelaar helpt je met de administratie en bureaucratie van een verkoop


Een vastgoedmakelaar volgt een speciale opleiding. Een makelaar krijgt ook pas een erkenning van de overheid als hij of zij bewijst de wetgeving te kennen en de ethische regels van het vak na te leven. Werken met Elegant Homes Marbella is een garantie dat je je woning volgens de regels zult verkopen.


Een makelaar kent de meest efficiënte manieren om een woning te adverteren


Hij of zij heeft een marketingbudget dat vele malen groter is dan wat je als particulier kunt investeren en een goede makelaar zal beter dan een particulier kunnen afwegen of een bepaalde manier van adverteren de moeite loont of niet.


Hoe weet je of je een goede makelaar hebt gekozen?


Samenwerken met Elegant Homes Marbella bij de verkoop van je huis of appartement biedt dus duidelijk voordelen. Een goede makelaar zal er altijd voor proberen te zorgen dat de snelheid waarmee een woning verkocht wordt en de uiteindelijke verkoopprijs opwegen tegen het ereloon dat hij van de cliënt ontvangt in ruil voor de geleverde diensten.


Je kunt Elegant Homes Marbella bij een eerste kennismakingsgesprek ook altijd enkele vragen stellen over zijn of haar manier van werken. Een vastgoedmakelaar zal daar graag op antwoorden, uiteindelijk is een vertrouwensband met de cliënt immers de basis van een goede zakelijke relatie.Mogelijke vragen die je je makelaar kunt stellen zijn:


Via welke kanalen wordt mijn woning geadverteerd? En hoort internet daar ook bij? Een goede makelaar heeft tegenwoordig een strategie op internet, woningen worden niet altijd meteen op zoekertjessites geadverteerd maar foto's en/of video's op een eigen website worden bijna standaard aangeboden.


Kan ik enkele voorbeelden zien van woningen die afgelopen maanden via uw kantoor verkocht werden?


Hoeveel woningen heeft uw kantoor momenteel in aanbod? Een groot aanbod is niet noodzakelijk een slecht teken.


Wat gebeurt als ik mijn samenwerking met uw kantoor wil stopzetten? Welke garanties kunt u mij bieden als ik mij door u laat begeleiden?


Op zoek naar een betrouwbare makelaar in Marbella? Contacteer ons vrijblijvend voor een verkennend gesprek: zie hieronder

Elegant Homes Marbella ☎️ + 34 646 140 816 📧 info@eleganthomesmarbella.be 🖥️ www.eleganthomesmarbella.be

Door ELEGANT HOMES MARBELLA - Vastgoedmakelaar voor Levensgenieters

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page