top of page

5 redenen om je huis te verkopen via een vastgoedmakelaar in Marbella

"Een vastgoedmakelaar is een professional die beschikt over een ruim netwerk van kopers, advies en marktkennis."

Een huis of een appartement verkopen is niet alleen een belangrijke stap in uw leven, het is ook een stap die u wellicht geen tien keer zal zetten. Net omdat het zo'n uitzonderlijke gebeurtenis is voelen veel mensen die hun woning willen verkopen zich al snel overdonderd door alles wat bij zo'n verkoop komt kijken. Geen toeval dus dat een ruime meerderheid van de verkopers er uiteindelijk voor kiest zich te laten begeleiden door een professional. Erkende vastgoedmakelaars kunnen een sleutelrol spelen bij het vlot afhandelen van een vastgoedverkoop. Dit zijn zes goede redenen waarom verkopers met een makelaar een streepje voor hebben.


1. Een vastgoedmakelaar kan u kostbaar advies geven.


Een vastgoedmakelaar kent dankzij z'n opleiding en ervaring alle mogelijke valkuilen, technische details en eventuele juridische problemen waar u als verkoper mee te maken kunt krijgen. Natuurlijk kunt u tegenwoordig zelf ook veel informatie op internet vinden, en een geïnformeerde verkoper is er nog altijd twee waard, maar uw eigen onderzoek zal nooit het advies van een ervaren professional kunnen evenaren.


2. Met een vastgoedmakelaar verkoopt u uw woning sneller.


U hebt misschien al een optie op een nieuwe woning genomen of u hebt zelfs al het koopcontract getekend? Dan wilt u natuurlijk ook zo snel mogelijk de verkoop van uw oude woning afronden. Door een beroep te doen op een vastgoedmakelaar wint u kostbare tijd.

Ten eerste bewijzen statistieken dat woningen die via vastgoedmakelaars verkocht worden sneller van eigenaar wisselen dan woningen die tussen particulieren verkocht worden. Verder hebt u dankzij uw makelaar ook nog maar met één aanspreekpunt te maken. Zo hoeft u zich niet bezig te houden met het adverteren van uw woning, het vastleggen van afspraken met geïnteresseerden en het opvolgen van die afspraken. U hoeft zelfs niet thuis te blijven om geïnteresseerde kopers een rondleiding te geven!


3. Een vastgoedmakelaar beschikt over een netwerk.


U hebt ongetwijfeld zelf ook een professioneel netwerk maar de kans is klein dat dat in de vastgoedsector is. Uw erkende makelaar zal bijvoorbeeld vaak in contact staan met andere makelaars. Op die manier verwijzen ze geïnteresseerde kopers naar mekaar door wanneer ze weten dat hun collega de droomwoning van de cliënt in de aanbieding heeft. Bovendien kan uw vastgoedmakelaar u ook adviseren bij de keuze van een notaris.

Verkoopt u uw woning om er een andere te kopen? Dan hebt u misschien een overbruggingskrediet of een aanvullende lening nodig. Dankzij de goede relaties tussen uw makelaar en de lokale verstrekkers van hypothecaire leningen kunt u hiervoor rekenen op de beste tarieven.


4. Een vastgoedmakelaar kent de lokale woningmarkt.


Door de tientallen vastgoedtransacties die een makelaar maandelijks uitvoert in zijn lokale omgeving kent hij de regionale woningmarkt perfect. Zo weet hij welke wijken geliefd zijn bij welk type kopers en wat het gemiddelde budget is van mensen die een huis of een appartement aankopen in een bepaalde wijk.

Op die manier kan uw makelaar u realistisch advies geven over de te verwachten verkoopprijs en de termijn waarop een verkoop zou kunnen worden gesloten. Daarnaast plaatst deze kennis uw makelaar ook in een uitstekende positie om de hoogst mogelijke prijs voor de verkoop van uw woning te onderhandelen.


5. Een vastgoedmakelaar is een ervaren onderhandelaar.


Niet iedereen is goed in onderhandelen en als gewone consument hebt u daar wellicht ook weinig ervaring mee. Hebt u al eens te maken gehad met een gewiekste verkoper van tweedehandsauto's bijvoorbeeld? Dan weet u hoe belangrijk het is goed te kunnen onderhandelen. Het gebruik van de juiste onderhandelingstactiek met potentiële kopers kan al snel leiden tot een netto meeropbrengst van tienduizenden euro's. Uw vastgoedmakelaar verdedigt uw belangen zo goed mogelijk, dat is ook in z'n eigen belang.


Uiteraard is dit lijstje niet volledig. Een woning aan- of verkopen via een erkende vastgoedmakelaar biedt u nog talrijke andere voordelen. Let wel op, vastgoedmakelaars specialiseren zich soms in bepaalde domeinen en ook onder erkende vastgoedmakelaars bestaan er natuurlijk verschillen in de kwaliteit van het geleverde werk. Een vastgoedmakelaar kiezen kan u dan wel veel zorgen besparen, het blijft uiteraard uw rol om de juiste makelaar te kiezen!


Op zoek naar een betrouwbare makelaar in Marbella?Elegant Homes Marbella ☎️ + 34 646 140 816 📧 info@eleganthomesmarbella.be 🖥️ www.eleganthomesmarbella.be

Door ELEGANT HOMES MARBELLA - Vastgoedmakelaar voor Levensgenieters

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page