top of page

Recordaantal Belgen koopt huis in Spanje:

Onroerend goed verkoop op zijn hoogst sinds 2008, met honderd woningen per dag in maart. 😲😲

Het lijkt erop dat maart een spectaculaire maand voor de verkoop van onroerend goed in Spanje als geheel was, met een 26,9 procent jaar-op-jaar stijging waardoor het totaal op 40,461, de hoogste ingeschreven in het land sinds februari 2011.

In Andalusië was de jaar-op-jaar groei 28 procent, wat betekent dat Malaga, met de genoemde stijging van 37 procent, hoger dan zowel de regionale en nationale gemiddelden was.

Nooit eerder kochten zo veel Belgen een buitenverblijf in Spanje. De Spaanse registratiekantoren noteerden vorig jaar 3.243 vastgoedtransacties met kopers uit ons land. Dat zijn er liefst 14 keer zoveel als tien jaar geleden.

"1 op de 4 Belgen die zich een Spaanse casa aanschaft, laat kinderen, kleinkinderen of andere familieleden mee beslissen. Meestal gaat het dan om de babyboomgeneratie, die de centen op tafel legt. 9 op de 10 lenen zelfs niet voor de aankoop. Op de bank brengt hun geld toch niets op. Zo'n buitenverblijf in Spanje zien ze als een investering, waar ze met de hele familie van genieten."

Meer info:

Elegant Homes Marbella ☎️ + 34 646 140 816 📧 info@eleganthomesmarbella.be 🖥️ www.eleganthomesmarbella.be

Door ELEGANT HOMES MARBELLA – Uw Belgische makelaar voor levensgenieters in Marbella

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page