top of page

1 MAKELAAR IS GENOEG OM EEN HUIS AAN DE COSTA DEL SOL TE KOPEN

1 MAKELAAR IS GENOEG OM EEN HUIS AAN DE COSTA DEL SOL TE KOPEN

Eén makelaar is genoeg om een huis aan de Costa del Sol te kopen - het klinkt vanzelfsprekend. Maar is het dat ook? Aan de Costa del Sol werken bijna alle makelaars samen in een systeem dat anders is dan in de meeste andere landen. Dit betekent dat je moet nadenken voordat je een makelaar aan de Costa del Sol benadert.

HIER IS WAAROM.

De meeste makelaars werken samen

De meeste makelaars aan de Costa del Sol maken gebruik van de 'resales' database. Dit is een database waarin elke makelaar die lid is van dit netwerk zijn eigendommen kan plaatsen. Deze woningen worden vervolgens getoond op alle websites van aangesloten makelaars - maar u weet nooit of de makelaar die u benadert ook het makelaarskantoor is dat de woning te koop heeft staan. Dat hoeft geen probleem te zijn.


Situatie 1. Stel, u benadert makelaar X om een appartement te bezichtigen dat te koop staat in Marbella. X heeft de woning te koop, dus er is niets aan de hand. U maakt een afspraak, bekijkt het pand en als u het koopt ontvangt makelaar X zijn commissie (die overigens door de verkoper van het pand wordt betaald).


Situatie 2. U wilt een villa in Estepona bezichtigen, die u op de website van Agent X heeft gezien - maar deze makelaar heeft de villa niet zelf te koop. Makelaar X kijkt vervolgens in de database, ziet dat makelaar XX de woning te koop aanbiedt en neemt vervolgens contact met hem op om een afspraak te maken voor een bezichtiging. X neemt u mee om de villa te bezichtigen. Als u het koopt, delen beide makelaars de commissie.


Situatie 3. Stel, u heeft een villa bezichtigd bij makelaar X. Een paar dagen later ziet u een villa op de website van makelaar XX - de villa van uw dromen. Wat u niet weet is dat X het makelaarskantoor is dat de villa te koop heeft staan. Wat gebeurt er? Makelaar XX belt makelaar X om een afspraak voor u te maken. X geeft echter aan dat hij u al als klant heeft ingeschreven - en wil u de villa niet laten zien.


Immers, als u het koopt zal hij zijn commissie moeten delen. In dit geval kunt u zelfs het antwoord krijgen dat de villa verkocht is (of een andere smoes). Praat met slechts één makelaar als u een huis koopt aan de Costa del Sol

Ingewikkeld? Ja. Maar dat is het systeem als u een huis wilt kopen aan de Costa del Sol. Helaas kunnen wij het niet veranderen. Wij kunnen u alleen adviseren om met slechts één makelaar te praten en ervoor te zorgen dat deze makelaar toegang heeft tot alle huizen die te koop staan in de resales database.


Waarom Elegant Homes Marbella?

Elegant Homes Marbella maakt uiteraard deel uit van het resales netwerk. Als u een huis aan de Costa del Sol wilt kopen kunt u alle woningen bij ons bekijken, of wij ze nu direct te koop hebben of via een andere makelaar. En dat niet alleen.

Wij hebben ook een database van meer dan 1.700 medewerkers van makelaars aan de Costa del Sol. Dat betekent dat wij met één druk op de knop uw zoekopdracht kunnen plaatsen bij alle grotere en kleine kantoren. Wij werken samen met alle kantoren en hebben niet commissie als onze hoogste prioriteit - maar het vinden van uw droomhuis aan de Costa del Sol.


Wilt U meer weten? Stuur ons een e-mail of vraag ons om een woning voor u te zoeken. Wij zullen u graag helpen.


Vraag HIER je GRATIS digitale aankoopgids.


Spreek ons vandaag nog

We verwelkomen alle oproepen en vragen.

Stuur ons een bericht of vraag om u terug te bellen:

Via WhatsApp: +34 646 140 816 - Via email: info@eleganthomesmarbella.be


Elegant Homes Marbella

ELEGANT HOMES #MARBELLA

Uw Belgische makelaar aan de Costa Del Sol

コメント


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page