top of page

Reisbeperkingen, Nederland > Spanje België > Spanje

Checklist voor uw vlucht naar Marbella

Als u reist van Nederland of België naar Spanje dan moet u over de volgende reisdocumenten beschikken.


Spanje eist van reizigers vanaf 6 jaar uit Nederland die per vliegtuig of boot inreizen dat ze een negatief PCR-testresultaat kunnen overleggen. De PCR-, TMA- of LAMP-test moet zijn afgenomen binnen 72 uur voor aankomst. Op het te tonen certificaat van de negatieve PCR-test moeten in ieder geval staan: naam, nummer reisdocument, contactgegevens testinstituut, type test, tijdstip en datum test en negatief resultaat. Testresultaten moeten in het Spaans, Engels, Frans of Duits zijn.


QR-code


Reizigers die met het vliegtuig of de boot komen, moeten bij binnenkomst ook (de QR-code van) een ingevuld “Health Control Form” kunnen laten zien. Dit is in te vullen via een speciale website van de Spaanse regering of met de App SpTH (SpainTravelHealth). Het formulier is pas 48 uur vóór aankomst in Spanje volledig in te vullen. Na invulling en ondertekening van het gehele formulier, ontvangt de reiziger een QR-code. Deze moet worden getoond bij aankomst op de Spaanse luchthaven van bestemming.


Reizen van Spanje naar Nederland

Terugreizen vanuit een ‘oranje’ gebied


U dient een negatieve PRC-test te kunnen overleggen bij aankomst in Nederland na een verblijf in de rest van Spanje, voornamelijk het vasteland. Ook gaat u bij terugkeer uit oranje gebieden in Nederland 10 dagen in quarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te bepalen welke stappen u moet nemen als u terugkomt van uw reis.


Reizen van België naar Spanje


De Belgische overheid raadt niet-essentiële reizen naar het buitenland ten stelligste af. Mocht je toch gaan, dan gelden vanuit Spanje dezelfde maatregelen en verplichtingen als die staan omschreven onder het kopje ‘Reizen van Nederland naar Spanje’.


Reizen van Spanje naar België


Reizigers die langer dan 48u in het buitenland verbleven of terugkeren met het vliegtuig of de boot of met trein of bus terugkeren vanuit een land buiten de EU of Schengenzone geldt de verplichting het Passagier Lokalisatie Formulier in te vullen ten vroegste 48 uur voor aankomst in België.


Op basis van je antwoorden, berekent het formulier of je beschouwd wordt als een hoog risicocontact. Als dat het geval is ontvang je een sms. Dan word je beschouwd als een hoog risicocontact en moet je in quarantaine. Laat je testen op dag 1 en op dag 7 van je quarantaine. Je ontvangt hiervoor een code per sms. Deze quarantaine en test zijn verplicht. Je riskeert een boete van minimum €250 als je dit niet respecteert.


Als je geen sms ontvangt na het invullen van het Passagier Lokalisatie Formulier dan hoef je niet in quarantaine en geldt ook geen testverplichting.


Lees hier voor welke personen of situaties er uitzonderingen gelden van bovenstaande verplichtingen.


Spreek ons vandaag nog

We verwelkomen alle oproepen en vragen.


Stuur ons een bericht of vraag om u terug te bellen:

Via WhatsApp: +34 646 140 816 - Via email: info@eleganthomesmarbella.be


Elegant Homes Marbella

ELEGANT HOMES #MARBELLA

Uw Belgische makelaar aan de Costa Del Sol

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page