top of page

Spanje, Italië, Frankrijk en Duitsland bereiden onderlinge zomervluchten voor.

Spanje, Italië, Frankrijk en Duitsland bereiden onderlinge zomervluchten voor.

MADRID - Verschillende Spaanse kranten melden dat Spanje, Italië, Frankrijk en Duitsland zomervluchten voorbereiden zonder quarantainemaatregelen zodra dat mogelijk is. 'Spanjaarden die naar Italië vliegen deze zomer hoeven niet in quarantaine'.


Dit zei de Italiaanse minister van Infrastructuur en Transport, Paola De Micheli tijdens een video persconferentie op maandag. De minister heeft al enkele dagen contact met haar collega's in Spanje, Duitsland en Frankrijk om een gezamenlijk veiligheidsprotocol op te stellen voor vluchten deze zomer tussen de vier landen 'zonder wederzijds in quarantaine te worden geplaatst'. Hierover schrijven onder meer 20Minutos, ABC, ElDiario en Ultima Hora.


Hiermee volgen de landen het initiatief van Londen en Parijs die overeenstemming hebben bereikt over een luchtbrug zonder beperkingen. Zondag spraken de Franse president Emmanuel Macron en de Britse premier Boris Johnson elkaar hierover. Met 14 procent van het bbp is het toerisme voor Italië van groot economisch belang. De Italiaanse regering zet dan ook alles op het zo snel mogelijk openen van de grenzen voor internationale toeristen zonder quarantainemaatregelen en onafhankelijk van wat andere landen daarover zeggen.


De Italiaanse minister zei hierover: 'Als de vraag is of een Spanjaard die in Italië aankomt in quarantaine moet, is het antwoord dat er geen quarantaine is als we het toerisme weer openen, maar wat we niet kunnen controleren is wat andere landen doen'.


De Europese Commissie is van plan op woensdag 13 mei met een plan te komen voor het opheffen van de maatregelen voor het luchtverkeer die zijn ingesteld om een verspreiding van het corona virus in te dammen. Sinds 17 maart zijn de grenzen gesloten. Minister De Micheli gaf aan te hopen dat 'deze zomer toeristen veilig tussen lidstaten kunnen reizen', maar voegde daaraan toe aan te nemen dat de internationale toeristenstroom aanzienlijk minder zal zijn dan voor de corona crisis.


Bron: 20Minutos, ABC, ElDiario en Ultima Hora.
Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page