Kerst Málaga – Alles over de feestdagen in Málaga

Kerst Málaga – Alles over de feestdagen in Málaga

December en kerst in Málaga Misschien is deze stad niet de eerste bestemming waar je bij een kerstvakantie aan denkt, maar Málaga geeft je wel degelijk het echte kerstgevoel. Je mist in Andalusië niks van de feestdagen, want de Spanjaarden maken er echt een gezellig feest van.


Kerstverlichting Málaga centrum

Het historisch centrum van Málaga is in december omgetoverd tot een waar sprookje. Calle Larios is vol met fonkelende lichtjes en ook de omliggende straten zijn volledig ondergedompeld in een gezellige kerstsfeer. Ieder jaar is het weer een verrassing hoe de verlichting er uit zal zien.

De bomen op Alameda Principal worden ‘aangekleed’ met duizenden lampjes. Het geeft een betoverend effect. Pleinen zoals Plaza de la Merced, Plaza de la Constitución en Plaza de la Marina zijn eveneens feestelijk verlicht. Bij de laatste twee staan hoge (moderne) kerstbomen.

Een avondwandeling door Málaga is deze tijd van het jaar extra leuk!


Kerstverlichting wanneer? De kerstverlichting in Málaga wordt ieder jaar traditioneel door de burgemeester of een ander bekend persoon uit Málaga ontstoken.

In 2019 gaat de verlichting aan op de laatste vrijdag van de maand, dit is vrijdag 29 november rond 18.30 uur. Drie keer per avond is er een lichtshow, lees hier alles over de kerstverlichting in Málaga 2019.

De kerstverlichting is vervolgens dagelijks aan tot Drie Koningen op 6 januari. De afgelopen jaren bleef de feestverlichting deels hangen voor Carnaval de Málaga.


Kerststallen in Málaga

Een andere traditie zijn de ‘belenes‘ ofwel de kerststallen. Vanaf begin december worden ze opgebouwd. Broederschappen en andere organisaties maken de meest geweldige kerststallen.

De kerststallen zijn op verschillende plaatsen in Málaga te vinden. tegen. Alleen al in het historisch centrum kun je meer dan 20 kerststallen bezoeken.

Behalve bij de broederschappen en musea zijn er ook kerststallen te zien bij de kathedraal, het stadhuis en het gemeentelijk archief.


De hele maand december zijn de stallen/ voorstellingen te bezichtigen, zowel in de ochtend als in de avond. Over het algemeen zijn ze in de middag gesloten.


Kerstmarkten in Málaga