REGELS EIGENDOM VERHUUR IN ANDALUSIË

REGELS EIGENDOM VERHUUR IN ANDALUSIË


De Vakantiehuizen wet van Andalusië (Decreet 28/2016) is op 3 februari 2016 officieel goedgekeurd en bevat een aantal strikte regels voor verhuurders die korte termijnverhuur in de regio aanbieden.

Regels met betrekking tot vakantieverhuur in Andalusië zijn nu zeer ingeburgerd en er zijn hoge sancties in verband met niet-naleving, variërend van £ 1.500 tot £ 115.000.


Nieuwbouwen aan de Costa del Sol zijn gebouwd volgens de hoogste normen, waardoor de naleving van de meeste, zo niet alle, regelgeving op het gebied van verhuur wordt nageleefd. We raden u ten zeerste aan een gekwalificeerde Spaans sprekende advocaat te gebruiken om u te helpen bij het indienen van de relevante papieren om ervoor te zorgen dat u aan alle criteria voldoet, waardoor u tijd en geld bespaart.


Hier een korte opsomming van de vakantieregeling van Andalusië die u dient te overwegen:


Eigendommen opgenomen onder de definitie van een vakantiewoning:

* Woning bevindt zich op het land geclassificeerd als residentieel


* Onroerend goed wordt op korte termijn regelmatig verhuurd aan toeristen


* Reserveringen kunnen online of via een boekingssysteem worden gemaakt


* Onroerend goed wordt geadverteerd met behulp van gespecialiseerde platforms / via intermediaire bedrijven tussen de verhuurder en huurder in ruil voor een commissie, dat wil zeggen reisbureaus, makelaars, vakantie verhuur websites zoals Airbnb, HomeAway enz.)


Uitgesloten eigendommen:

* eigendommen die gratis aan vrienden of familie worden uitgeleend


* eigendommen die worden verhuurd aan dezelfde persoon voor een aaneengesloten periode van meer dan twee maanden


* eigendommen gelegen op het land geclassificeerd als landelijk


Vereisten:

* Het onroerend goed heeft een vergunning voor eerste bewerking gekregen die is uitgegeven door het gemeentehuis nadat de bouwwerkzaamheden zijn voltooid, waarbij ervoor wordt gezorgd dat onroerend goed voldoet aan de plannings-, gezondheid- en veiligheidsnormen en wetten voor toegang voor gehandicapten, zowel op nationaal als regionaal niveau. De licentie stelt de koper in staat om legaal in de woning te wonen en moet zorgen voor de levering van water, elektriciteit, gas en telefoonverbindingen


* Kamers moeten worden geventileerd en hebben jaloezieën of rolluiken


* Kamers hebben passende meubels nodig voor het gebruik van huurders