top of page

REGELS EIGENDOM VERHUUR IN ANDALUSIË

REGELS EIGENDOM VERHUUR IN ANDALUSIË


De Vakantiehuizen wet van Andalusië (Decreet 28/2016) is op 3 februari 2016 officieel goedgekeurd en bevat een aantal strikte regels voor verhuurders die korte termijnverhuur in de regio aanbieden.

Regels met betrekking tot vakantieverhuur in Andalusië zijn nu zeer ingeburgerd en er zijn hoge sancties in verband met niet-naleving, variërend van £ 1.500 tot £ 115.000.


Nieuwbouwen aan de Costa del Sol zijn gebouwd volgens de hoogste normen, waardoor de naleving van de meeste, zo niet alle, regelgeving op het gebied van verhuur wordt nageleefd. We raden u ten zeerste aan een gekwalificeerde Spaans sprekende advocaat te gebruiken om u te helpen bij het indienen van de relevante papieren om ervoor te zorgen dat u aan alle criteria voldoet, waardoor u tijd en geld bespaart.


Hier een korte opsomming van de vakantieregeling van Andalusië die u dient te overwegen:


Eigendommen opgenomen onder de definitie van een vakantiewoning:

* Woning bevindt zich op het land geclassificeerd als residentieel


* Onroerend goed wordt op korte termijn regelmatig verhuurd aan toeristen


* Reserveringen kunnen online of via een boekingssysteem worden gemaakt


* Onroerend goed wordt geadverteerd met behulp van gespecialiseerde platforms / via intermediaire bedrijven tussen de verhuurder en huurder in ruil voor een commissie, dat wil zeggen reisbureaus, makelaars, vakantie verhuur websites zoals Airbnb, HomeAway enz.)


Uitgesloten eigendommen:

* eigendommen die gratis aan vrienden of familie worden uitgeleend


* eigendommen die worden verhuurd aan dezelfde persoon voor een aaneengesloten periode van meer dan twee maanden


* eigendommen gelegen op het land geclassificeerd als landelijk


Vereisten:

* Het onroerend goed heeft een vergunning voor eerste bewerking gekregen die is uitgegeven door het gemeentehuis nadat de bouwwerkzaamheden zijn voltooid, waarbij ervoor wordt gezorgd dat onroerend goed voldoet aan de plannings-, gezondheid- en veiligheidsnormen en wetten voor toegang voor gehandicapten, zowel op nationaal als regionaal niveau. De licentie stelt de koper in staat om legaal in de woning te wonen en moet zorgen voor de levering van water, elektriciteit, gas en telefoonverbindingen


* Kamers moeten worden geventileerd en hebben jaloezieën of rolluiken


* Kamers hebben passende meubels nodig voor het gebruik van huurders


* Airconditioning units moeten worden geïnstalleerd in elke slaapkamer inclusief de woonkamer, indien verhuurd tussen de maanden mei en september.


* Verwarmingssystemen moeten beschikbaar zijn in elke slaapkamer, inclusief de woonkamer van oktober tot april


* On-site eerste hulp kit moet worden verstrekt


* Verplichte schoonmaak aan het begin en einde van elk verblijf


* Een ondertekende huurovereenkomst met details over de contactgegevens van de verhuurders, de registratiecode van de accommodatie met de Junta de Andalucia, het exacte aantal huurders en de totale prijs van de huur


* Een registratieformulier met de identiteit van de huurders, inclusief een kopie van hun persoonlijke identiteitsbewijs / paspoort dat binnen 24 uur na aanvang van de huurperiode bij de Guardia Civil moet worden ingediend. Klik hier voor een voorbeeld gestandaardiseerde kopie van de wet.


Prijs en reservering:

* Prijs is per nacht en alles inbegrepen (water, elektriciteit, verwarming, AC, etc.)


* Verhuurders zijn vrij om de prijs, boekingen, aanbetaling en annuleringen te bepalen


* Verhuurders zijn verplicht om facturen aan gasten te verstrekken voor elke betaling inclusief de initiële reserveringskosten.


Beperkingen:

* Het is niet toegestaan meer dan 15 huurders ​​om op hetzelfde moment een enkele woning te verhuren


* Als het pand wordt verhuurd door kamers, moet de verhuurder in het pand wonen.


Er kunnen niet meer dan 6 vacatures worden aangeboden en elke individuele kamer kan niet meer dan vier huurders tellen.

U kunt het formulier downloaden en het formulier gratis invullen via het toeristenregister van Andalusië (ATR) en het bezorgen aan een van de gedelegeerde toerismegebieden zodra dit is voltooid.


Als u van plan bent te investeren in een woning in de regio Andalusië met de bedoeling om korte termijn vakantiehuisjes aan te bieden, huur dan een advocaat in om ervoor te zorgen dat het onroerend goed wordt geregistreerd en houdt u aan de geldende voorschriften.


Neem contact op met Elegant Homes Marbella om toegang te krijgen tot ons uitgebreide aanbod van nieuwbouw projecten die voldoen aan de criteria voor vakantiewoningen in Andalusië.


Voor verdere informatie kunt u ons per email contacteren op: info@eleganthomesmarbella.be


Elegant Homes Marbella ☎️ Spanje + 34 646 140 816 ☎️ België + 32 472 055 262 📧 info@eleganthomesmarbella.be 🖥️ www.eleganthomesmarbella.be

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page