top of page

SPANJE IS GEZOND: DÉ REDEN OM DEFINITIEF JE KOFFERS TE PAKKEN

SPANJE IS GEZOND: DÉ REDEN OM DEFINITIEF JE KOFFERS TE PAKKEN

Spanje gezond? Zeker! Zuid-Spanje is zelfs de gezondste regio van Europa. De Spanjaarden zijn gezegend met een van de hoogste levensverwachtingen van Europa. Bovendien gaan 70 en 80-jarigen er nog gezwind door het leven. Dat zie je overal in het straatbeeld: ze keuvelen gezellig op de markt, kokerellen voor hun hele familie of werken nog op het platteland. Oud worden en met volle teugen van het leven genieten is dus de regel en niet de uitzondering in Spanje.


SPANJE GEZOND? ONTDEK WAAROM!

Deze 3 kwaliteiten maken van Zuid-Spanje de gezondste regio van Europa.


1. ZUID-SPANJE IS GEZOND, DANKZIJ DE ZUIVERSTE LUCHT VAN EUROPA

Malaga werd uitgeroepen tot de provincie met de schoonste lucht van Europa. De regio profiteert van een uitzonderlijke natuurlijke troeven mix: de Middellandse Zee, uitgestrekte zoutmeren en kilometers lange stroken dennenbos. Dankzij de zuivere lucht en helende aroma’s van dennennaalden en dennenappels halen je bovenste luchtwegen opgelucht adem. Maar ook de zoutmeren hebben een positieve invloed op de luchtkwaliteit. Laat je verleiden tot één van de meest pure wellness-ervaringen, en voel de bijzondere werking op je huid: smeer jezelf in met modder en geef je daarna over aan het weldoende effect van het zoutmeer. Wellness puur natuur!


2. SPANJE IS GEZOND DANKZIJ DE ZON EN HET MEDITERRANE, SUBTROPISCHE KLIMAAT

320 dagen zon per jaar, lentetemperaturen in de winter, milde warmte in de zomer. Buiten leven, op het ritme van de zon. Dat doet iets met je gemoed. Je neemt tonnen vitamine D op en je maakt meer serotonine aan, beter gekend als het ‘happy-hormoon’. De zon betekent dus een boost voor je humeur. Maar zonneschijn is één, een stabiel, warm klimaat twee. De Costa Del Sol danken hun stabiele, subtropische klimaat aan de achterliggende bergen. Die houden de warmte van de zee vast en houden de winterse koude vanuit het binnenland tegen. Hemels klimaat verzekerd!


3. SPANJE IS GEZOND DANKZIJ DE CULTUUR VAN HET ZALIGE NIETSDOEN

Dat Spanjaarden niets doen klopt niet. Maar het levensritme in Spanje ligt wel een versnelling trager, dat is zeker. Genieten staat centraal voor Spanjaarden. Ze leven op het ritme van de seizoenen. En dat is misschien even aanpassen voor ons Belgen en Nederlanders. Maar wees gerust, de mañana-cultuur werkt aanstekelijk. Een siësta in de namiddag en terrasjestijd ’s avonds: weg met stress en vermoeidheid! De zon dicteert voortaan je leven en jij geeft je daar met plezier aan over.

IN SPANJE EEN GEZOND LEVEN OPBOUWEN? DAT KAN!

Na een verhuis naar Spanje ervaren veel mensen een positieve invloed op hun gezondheidsproblemen. Pak dus je koffers en geef deze gezondheidskwalen geen kans:

Ontdek nu wat Spanje met jouw gezondheid doet. Kom wonen in de gezondste regio van Europa? Ontdek nu het betaalbare huizenaanbod van ELEGANT HOMES MARBELLA.


Elegant Homes Marbella ☎️ + 34 646 140 816 📧 info@eleganthomesmarbella.be 🖥️ www.eleganthomesmarbella.be ELEGANT HOMES #MARBELLA Uw Belgische makelaar aan de Costa Del Sol

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page