top of page

Benahavís in de schijnwerpers

Ontdek Benahavís

Benahavís is een klein bergdorpje dat tussen Marbella, Estepona en Ronda in ligt. Het is op zeven kilometer van de kust te vinden, waardoor sommige mensen ervan af zien om er een (vakantie)woning te kopen. Maar dit gezellige dorp heeft veel te bieden aan nieuwe bewoners. El Madronal, La Zagaleta, het Los Flamingos Golf Resort, Los Arqueros en het Monte Mayor Golf Resort zijn allemaal ongelooflijk populaire nabijgelegen gebieden om te wonen. En als we wat beter kijken naar de gemeente Benahavís, kunnen we zien waarom.


Eetkamer van de Costa del Sol

Ondanks zijn bescheiden omvang van 5.486 inwoners in 2011, heeft het dorp een behoorlijke eetlust. Restaurants in Benahavís hebben een wijdverspreide goede reputatie, dus het is geen wonder dat het dorp vaak wordt aangeduid als “de eetkamer van de Costa del Sol”. Reserveer een tafel in een van de vele goede restaurants en u zult niet teleurgesteld worden.

Omgeving & weer in Benahavís

Het weer in Benahavís net zo mediterraan als alle nabijgelegen kustplaatsen. De gemiddelde temperatuur op jaarbasis is 17° Celsius en in de zomer loopt het kwik op tot zo’n 30°. Kortom, het is nooit erg koud en nooit extreem heet in het dorpje. Voor het grootste deel van het jaar is het weer in Benahavís gewoon precies goed.


Benahavís & golf

Wie van golf houdt komt in Benahavís niets tekort. De gemeente beschikt over 12 van de ongeveer 60 golfbanen in de Costa del Sol. Met meer golfbanen dan welke ander plaatsje aan de Costa del Sol dan ook, is er genoeg om uit te kiezen. Onder andere Los Flamingos Golf Resort, Marbella Club Resort, Los Arqueros Golf en Country Club, Atalaya Golf en Monte Mayor bieden mooie golfbanen in een prachtige omgeving. Daar komt nog eens het populaire privélandgoed La Zagaleta bij, dat ook twee golfbanen bezit. La Zagaleta Golf en Los Barrancos Golf

Natuurlijke omgeving

Maar Benahavís blijft vooral een idyllisch plaatsje, ondanks de goed bezochte golfbanen en restaurants. Als u in deze gemeente woont, kunt u van het geweldige uitzicht op de bergen en de zee genieten vanuit uw eigen huis. Diverse kleine beekjes en riviertjes lopen op weg naar de zee door het gebied, dat omgeven wordt door een natuurlijk parkgebied. Als u in een dorp met charme en natuurlijke schoonheid wilt leven, dan moet dit uw nieuwe woonplaats worden.


BINNENKORT BESCHIKBAAR IN BENAHAVIS

Nieuw project met slechts 24 luxe woningen met een discrete en veilige ligging, met 2 en 3 slaapkamers, vanaf 143 tot 299 m2, dat tot doel heeft een benchmark te zijn voor de beroemde mediterrane levensstijl.


Het project is gelegen in de exclusieve gemeente Benahavis, in het hart van de Costa del Sol, aan de voet van het witte dorp. Amper een paar minuten van Puerto Banús, Marbella en Estepona.


Bezoek HIER.


Bent u geïnteresseerd in het leven in Benahavís? Neem dan gerust eens kijkje in het beschikbare aanbod van luxe woningen of neem contact met ons op voor vragen.


Elegant Homes Marbella ☎️ + 34 646 140 816 📧 info@eleganthomesmarbella.be 🖥️ www.eleganthomesmarbella.be ELEGANT HOMES #MARBELLA, Uw Belgische makelaar aan de Costa Del Sol


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page