La Fábrica, nieuwe hotspot in Málaga?

La Fábrica, nieuwe hotspot in Málaga?

Na ‘Le Grand Café’ (aan de rand van het centrum) heeft Málaga er iets vergelijkbaars bij gekregen. In de hippe wijk Soho Málaga is sinds kort La Fábrica geopend. Een grand café met een eigen kleine brouwerij. Een nieuwe hotspot in Málaga centrum?


We namen een kijkje.


Grand (bier) café in Málaga

Met biermerk Cruzcampo als mede eigenaar van La Fábrica zal het niemand verbazen dat het in dit grand café vooral om bier draait. Op bijna 1.200 vierkante meter staat de beleving van bier voorop. Een industrieel interieur inclusief kleine brouwerij sluit hier naadloos op aan.


La Fabrica is in feite één ruimte. Opgesplitst in een café langs de bar en een eetgedeelte met gezellige zitjes. Daarnaast is er nog een terras voor de deur.


Eten

Bij een drankje smaakt een hapje altijd lekker. De overzichtelijke menukaart heeft voor iedereen iets te bieden. Kaas, worst (ibericos), salades, hamburgers, vis en verschillende andere hapjes.


7 huis gebrouwen bieren

De brouwerij van La Fábrica is volledig in bedrijf. Je kunt 7 verschillende smaken ambachtelijk bier proeven, welke in eigen huis zijn gebrouwen. De bieren worden verkocht onder de merknaam ‘Cruzcampo Cerveza del Soho’.

Eén van de smaken is ‘La Malagueta’, een fris licht biertje (pale ale). We hebben geproefd, maar het was niet helemaal onze smaak.


De brouwinstallatie van La Fábrica heeft een productiecapaciteit van 950 hectoliter bier op jaarbasis.

Cruzcampo komt van oorsprong uit Sevilla, maar voor het lokale karakter zijn een aantal biernamen in La Fábrica afgestemd op Málaga.