top of page

Beleef Málaga in 2018, wat is er allemaal te doen?

Beleef Málaga in 2018, wat is er allemaal te doen?

Benieuwd naar wat je in 2018 allemaal kunt verwachten in de stad Málaga? Iedere maand is er wel iets leuks te doen. In onderstaande jaarkalender hebben we alle (traditionele) evenementen en verschillende andere activiteiten voor je op een rijtje gezet (voor zover bekend).

Beleef de wintermaanden in Málaga

Driekoningen

Met Driekoningen op 6 januari komen de feestdagen in Spanje ten einde. De avond ervoor gaan de Driekoningen in een kleurrijke optocht door de Málaga stad. Vooral de kleinste Malagueños een belevenis, maar ook als buitenstaander een mooie traditie om eens mee te maken.

Winteruitverkoop

Direct na Driekoningen begint de grote winteruitverkoop (rebajas de invierno). Een leuke reden voor een stedentrip naar Málaga, want je kunt prima shoppen in deze gezellige stad. De uitverkoop duurt tot begin maart.


Carnaval

Carnaval de Málaga (3 tot en met 11 februari) heeft een geheel eigen uitstraling met leuke sketches in de theaters en vervolgens op straat. Op zondag 3 februari kun je in de avonduren genieten van een mooie optocht door het centrum.

Het voorjaar in Málaga

Filmfestival Málaga

Het filmfestival voor de Spaanse- en de Latijns Amerikaanse film trekt jaarlijks veel publiek. Vele (Spaanse) bekendheden uit dit genre komen naar Málaga voor de uitreiking van de verschillende filmprijzen. Rondom het festival (van 13 maart – 22 maart 2018) zijn er tal van activiteiten in de stad.


Semana Santa

Indrukwekkend, intens en volop passie. Het zijn zomaar wat woorden die passen bij de heilige week voor Pasen. Ruim 40 processies trekken tijdens de Semana Santa door de straten van Málaga. Iedere dag weer andere processies met ieder hun eigen verhaal en tradities. Semana Santa is dit jaar van zondag 25 maart tot en met zondag 1 april.

Noche en Blanco

Jaarlijks heeft Málaga een eigen cultuurnacht. Tijdens deze nacht in mei (van zaterdag op zondag) komen dans, muziek, theater en allerlei andere kunstvormen samen in de straten en musea van Málaga. Een gezellige nacht waarin veel musea en bezienswaardigheden gratis toegankelijk zijn. De datum van Noche en blanco Málaga is op dit moment nog niet definitief bekend (waarschijnlijk zaterdag 19 mei).Málaga tijdens de zomermaanden


Noche de San Juan

In de nacht van 23 0p 24 juni vieren de Malagueños en vele andere Spanjaarden dat de zomer weer terug is. Het feest van Noche de San Juan speelt zich met name af op de stranden. Met vuur, lekker eten en drinken. Op het strand van La Malagueta staat ieder jaar een podium met (live) muziek. Een fijn feest om de zomer in te luiden.

Zomer uitverkoop

De zomeruitverkoop in Málaga is een goede reden om wat ruimte te reserveren in je koffer Twee maanden lang (van 1 juli tot eind augustus) is het rebajas de verano.


Virgen del Carmen

Naast de vele processies tijdens de Semana Santa zijn er in Málaga het hele jaar door allerlei andere processies. Op en rond 16 juli zijn er mooie processies ter ere van de beschermheilige voor zeelieden (Virgen del Carmen). Bij Pedregalejo en El Palo gaan de beelden de zee op. Absoluut mooi om eens te zien.


Feria de Málaga

Málaga kent vele feesten, maar Feria de Málaga is toch wel het feest der feesten. Half august staat Málaga een week lang op z’n kop. In de middaguren vooral in Málaga centrum en in de late uurtjes op het feria terrein aan de rand van de stad. Feria de Málaga kun je in 2018 meemaken van 11 tot en met 19 augustus. Het begint allemaal op vrijdagavond 10 augustus met een grote vuurwerkshow.

Start Vuelta de España 2018 in Málaga

Eén van de meest aansprekende wielerrondes (La Vuelta) begint dit jaar in Málaga centrum. De start op zaterdag 25 augustus bij museum Centre Pompidou in de haven. De openingsetappe is een individuele tijdrit van 10 kilometer met de finish op winkelstraat Calle Marques de Larios. Vervolgens is de etappewedstrijd nog te zien in de regio. De tweede etappe start in Marbella met de aankomst bij Caminito del Rey. De derde etappe start in Mijas en eindigt in Alhaurin de la Torre. De verwachting is dat Velez-Málaga de startplaats van de 4e etappe zal zijn.


Het najaar in Málaga


Dia de la Victoria

8 september is een feestdag in Málaga. Alles staat op deze dag in het teken van de beschermheilige van de stad, Virgen de la Victoria. Hoogtepunt van deze dag is, hoe kan het anders, een mooie processie in de avonduren. Meer over ‘Dia de la Victoria’

Wereld toerismedag

Málaga besteed altijd veel aandacht aan de jaarlijkse internationale toerismedag. Veel musea en bezienswaardigheden zijn op deze dag gratis toegangelijk. Deze dag voor het toerisme valt dit jaar op donderdag 27 september.


Kerstverlichting

Richting het einde van het jaar komt Málaga in de kerstsfeer. Vanaf het laatste weekend van november gaan er duizenden lampjes in de straten van Málaga aan. Vervolgens brand de feestverlichting tot 6 januari.

Elegant Homes Marbella ☎️ + 34 646 140 816 📧 info@eleganthomesmarbella.be 🖥️ www.eleganthomesmarbella.be Uw Belgische makelaar in Spanje

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page